سمافور: آمریکا در حال بررسی حمله به شبه‌نظامیان حوثی است

مقامات آمریکایی می‌گویند که با توجه به این که حمله مستقیم به مواضع حوثی‌ها می‌تواند به صورت بالقوه احتمال افروختن آتش جنگی گسترده‌تر با جمهوری اسلامی و متحدان منطقه‌ای آن را افزایش دهد، در حال بررسی این حمله‌اند

نگهبان حوثی بر عرشه کشتی باری Galaxy Leader - خبرگزاری فرانسه

سمافور به نقل از منابعی در کاخ سفید گزارش داد که پنتاگون در پاسخ به تشدید حملات حوثی‌ها به کشتی‌های تجاری و نظامی در دریای سرخ، در حال بررسی حمله مستقیم به مواضع این شبه‌نظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی است.

مقامات دولت بایدن در گفتگو با این سایت خبری اظهار کردند که به صورت فزاینده‌ای نگران‌ قصد حوثی‌ها و متحدانشان در تهران مبنی بر تضعیف تجارت جهانی با هدف قطع امکان تجارت با اسرائیل و افزایش هزینه‌های حمایت آمریکا و متحدانش از تل‌آویو در نبرد اکنون یازده هفته‌ای با شبه‌نظامیان حماس در غزه‌اند.

در حال حاضر چند شرکت تجاری بین‌المللی مسیر انتقال محموله‌هایشان را از دریای سرخ و کانال سوئز به مسیرهایی که در آن‌ها باید شاخ ‌افریقا را دور بزنند، تغییر داده‌اند. این موضوع هزینه و زمان حمل و نقل را افزایش می‌دهد.

با این وجود مقامات آمریکایی می‌گویند که با توجه به این که حمله مستقیم به مواضع حوثی‌ها می‌تواند به صورت بالقوه احتمال افروختن آتش جنگی گسترده‌تر با جمهوری اسلامی و متحدان منطقه‌ای آن را افزایش دهد، در حال بررسی این حمله‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

مقامات دولت بایدن اگرچه احتمال انجام عملیات نظامی گسترده‌تر را هیچ‌گاه انکار نکرده‌اند، اما بارها بر این موضوع تاکید کرده‌اند که اولویت‌ آن‌ها متمرکز کردن مناقشه در خاورمیانه صرفا بر حمایت از کارزار اسرائیل برای بیرون راندن حماس از غزه است.

این درحالی است که گروه‌های شبه‌نظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی در دو ماه گذشته ده‌ها بار به پایگاه‌های نظامی ایالات متحده در عراق و سوریه حمله کرده‌اند.

پاتریک رایدر، سخنگوی پنتاگون با اشاره به حملات هفته جاری حوثی‌ها گفت: «همان‌طور که پیشتر هم نشان دادیم، ارتش ما در اتخاذ اقدامات لازم و مناسب از جمله محافظت از نیروهایمان در برابر تهدیدات در حوزه دریایی، تردید نخواهد کرد.

ایالات متحده به همراه نیروهای متحد خود در منطقه در هفته‌های اخیر بارها موشک‌ها و پهپادهای حوثی‌ها را رهگیری کرده و هدف قرار داده‌اند. پنتاگون می‌گوید هدف این موشک‌ها و پهپاد‌ها اسرائیل بوده است.

حوثی‌ها پس از حملات ۷ اکتبر حماس به اسرائیل متعهد به حمایت از این گروه شبه‌نظامی شدند و کارزاری را برای هدف قرار دادن کشتی‌هایی که به ادعای آن‌ها به سوی بنادر اسرائيل در حرکت‌اند، آغاز کرده و گسترش دادند.

حوثی‌ها روز سه‌شنبه نفتکش استریندا را که با پرچم نروژ در حرکت بود، با یک موشک بالستیک هدف قرار دادند. آن‌ها ماه گذشته نیز  ضمن توقیف یک کشتی باری را که گفته می‌شود بخشی از آن به یک تاجر اسرائیلی تعلق دارد، ۲۵ نفر خدمه آن را به اسارت گرفتند.

یحیی سریع، سخنگوی حوثی‌ها در هفته جاری گفت؛ «در صورتی که غذا و داروی مورد نیاز به غزه نرسد، نیروهای مسلح ما همه کشتی‌های عبوری از دریای سرخ را که به مقصد بنادر اسرائیل در حرکت‌اند، هدف قرار می‌دهند.»

ایالات متحده از اوایل اکتبر دو ناو جنگی در خاورمیانه مستقر کرده است. این کشور همچنین تاسیسات در یمن در اختیار دارد که می‌تواند با استفاده از آن‌ها سیستم‌های موشکی و رادار‌های حوثی‌ها را هدف قرار دهد.  با این حال، بنابر اظهارات مقامات ایالات متحده پنتاگون در هراس از گسترش درگیری‌ها در منطقه تاکنون از هدف قرار دادن مستقیم مواضع حوثی‌ها سرباززده است. ایالات متحده آخرین بار در سال ۲۰۱۶ مواضع نظامی حوثی‌ها را در یمن مستقیما هدف قرار داد و در پاسخ به حملات این شبه‌نظامیان به کشتی‌های نیروی دریایی آمریکا، تاسیسات راداری حوثی‌ها را با موشک تام‌ هاوک هدف قرار داد.

پنتاگون درحالی حمله مستقیم به حوثی‌ها را بررسی می‌کند که ایالات متحده به دنبال گسترش تعداد کشورهای شرکت‌کننده در ائتلاف دریایی «گروه ضربت ۱۵۳» است. این گروه مسئول نظارت بر آبراه‌های کلیدی خاورمیانه و تنگه‌هایی از جمله هرمز و باب‌المندب است.

بیشتر از جهان