تاکید بلینکن بر حمایت از مهاجران افغان در پیام کریسمس

هزاران افغان در داخل افغانستان و کشورهای همسایه در انتظار دریافت ویزای آمریکا هستند

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا-Alex Brandon / POOL / AFP

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، در پیامی ویدئویی به مناسبت تعطیلات کریسمس، اطمینان داد که دولت آمریکا به حمایت از شهروندان افغان ادامه خواهد داد.  

او گفت که ماموریت خارج کردن افغان‌های همکار آمریکا و افراد آسیب‌پذیر توسط ائتلافی متشکل از بیش از ۲۰۰ گروه و هزاران داوطلب در اوت ۲۰۲۱ آغاز شد.

او گفت: «هنگامی که رئیس‌جمهوری بایدن به پایان جنگ بلندمدت آمریکا و ترک [افغانستان] متعهد شد، ما در وزارت امور خارجه نیز مصمم بودیم که این تعهد را همراه با ائتلاف تخلیه افغانستان به اجرا درآوریم. از شما و همکاری‌تان بسیار سپاسگزاریم.» 

وزیر خارجه آمریکا گفت که بیش از ۱۲۵ هزار تن از شهروندان افغانستان در سراسر آمریکا پناهنده شده‌اند.

او افزود: «آمدن شهروندان افغان به آمریکا را خوشامد می‌گویم و از مشارکت شما در کشورمان سپاسگزاری می‌کنم. ما هنوز ماموریتی برای انجام دادن داریم و به همکاری با ائتلاف برای کمک کردن به افغان‌ها ادامه خواهیم داد. تشکر فراوان بابت همه آنچه روزانه انجام می‌دهید.»

او گفت که مهاجران افغان نشان داده‌اند که آمریکا در «بهترین» حالتش چگونه است: «کشوری مهربان با مردمی دل‌سوز که آمده‌اند هر چیز را کنار بگذارند و در یک تیم بزرگ برای کمک به دیگران کار کنند.» 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در پی سرنگونی حکومت افغانستان در اوت ۲۰۲۱ به‌دست طالبان، آمریکا اقدام به خارج کردن همکاران نیروهای آمریکایی و نهادهای غیرنظامی آن کشور و برخی از افراد آسیب‌پذیر از افغانستان کرد.

هنوز هم هزاران افغان در داخل افغانستان و کشورهای همسایه در انتظار دریافت ویزای آمریکا هستند. هرچند روند تخلیه افغان‌ها از افغانستان و کشورهای دیگر جریان دارد، اما مهاجران افغان از آمریکا می‌خواهند که روند خارج کردن آن‌ها از افغانستان را تسریع کند.

فیروز احمدی پیشینه همکاری با نهادهای آمریکایی در استان هرات در غرب افغانستان دارد. بیش از یک سال می‌شود که او به پاکستان رفته است. او در صحبت با ایندیپندنت فارسی گفت که در انتظار نهایی شدن روند مهاجرت به آمریکا است، اما مشخص نیست چه زمانی ویزایش  صادر می‌شود.

او افزود: «من با همسر و سه فرزندم در پاکستان زندگی می‌کنم. از ترس همکاری [سابق] با آمریکایی‌ها، نمی‌توانم دوباره به افغانستان برگردم. امیدوارم آمریکا هرچه زودتر برای من ویزا صادر کند و از پاکستان خارج شوم.»

فیروز نیز مانند شمار زیادی از مهاجران افغان از اخراج اجباری از پاکستان هراس دارد، چون مهلت اقامت قانونی او در آن کشور پایان یافته است. این در حالی است که پاکستان از ماه نوامبر روند اخراج اجباری مهاجران افغان را آغاز کرده است. مقام‌های آمریکایی در دیدار با مقام‌های پاکستانی از آن‌ها خواستند که از اخراج مهاجران افغانی که در انتظار سفر به آمریکا هستند خودداری کنند. 

با وجود آنکه آمریکا به حضور نظامی در افغانستان پایان داده‌ است، همچنان بزرگ‌ترین کمک‌کننده به مردم آن کشور است. پول‌های کمکی آمریکا توسط دفاتر سازمان ملل متحد در افغانستان به مصرف می‌رسد. دولت آمریکا تاکید دارد که این پول‌ها در اختیار طالبان قرار نمی‌گیرد، اما سربازرس ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان (سی‌گار) از احتمال دسترسی طالبان به پول‌های کمکی آمریکا به افغانستان هشدار داده بود.

بیشتر از جهان