صندوق امانی بشردوستانه افغانستان (AHTF) و سازمان جهانی بهداشت توافقنامهای را برای بهبود کیفیت مراقبتهای بهداشتی مادر و نوزاد در مناطق روستایی در افغانستان امضا کردند.
بانک توسعه اسلامی که بهعنوان متولی صندوق امانی بشردوستانه افغانستان عمل میکند، روز پنجشنبه هفتم دیماه توافقنامهای را با سازمان جهانی بهداشت (WHO) به منظور بهبود وضعیت سلامت در افغانستان امضا کرد. این توافقنامه بر کیفیت مراقبت از مادر و کودک در مناطق روستایی افغانستان متمرکز است.
هزینه کل این پروژه یک میلیون و ۵۰۸ هزار دلار آمریکایی تخمین زده شد که ۴۰۰ هزار دلار آن را سازمان جهانی بهداشت و مابقی هزینه را مرکز امداد بشردوستانه ملک سلمان به صندوق امانی بشردوستانه افغانستان پرداخت میکند.
این پروژه بر بهبود کیفیت خدمات مراقبت از مادر و نوزاد در سه بیمارستان منطقهای در بامیان متمرکز است که بر اساس آمارهای سازمان بهداشت جهانی، یکی از بیشترین میزان مرگومیر مادران و نوزادان را در افغانستان دارد.
این پروژه بر ۱۳۴ هزار و ۸۷۶ نفر، ازجمله ۵۲ هزار و ۸۷۰ زن باردار و ۶۳ هزار و ۲۸۲ کودک زیر پنج سال، علاوه بر زنان در سنین باروری و کودکان، تمرکز خواهد کرد و عمده فعالیت آن در راستای کاهش مرگومیر مادران و کودکان در مناطق موردنظر، افزایش دسترسی به کالاهای ضروری و افزایش آگاهی عمومی خواهد بود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
محمد جاسر الساعتی، رئیس بانک توسعه اسلامی، در مراسم امضای این تفاهمنامه گفت: «این پروژه که سازمان جهانی بهداشت اجرای آن را برعهده دارد، علاوه بر ارتقای کیفیت خدمات مراقبت از مادر و کودک، به بهبود دسترسی عادلانه به خدمات بهداشتی با کیفیت برای مردم در جوامع روستایی دوردست از طریق احداث مراکز بهداشتی اولیه کمک خواهد کرد.»
در همین حال، دکتر لو داپنگ، نماینده سازمان جهانی بهداشت در افغانستان، گفت: «این پروژه از کار سازمان ما در دستیابی به آسیبپذیرترین جمعیت افغانستان – زنان و کودکان– حمایت میکند. ما از اهداکنندگان و همکاران سپاسگزاریم که میتوانیم به کمک آنها خدمات بهداشتی نجاتبخش را به کسانی که بیشتر به آنها نیاز دارند ارائه دهیم.»
افغانستان یکی از بالاترین نرخ مرگومیر نوزادان در جهان را دارد. بر اساس گزارش صندوق جمعیت سازمان ملل متحد، هزاران زن افغان سالانه بهدلیل عوارض قابل پیشگیری بارداری و زایمان جان خود را از دست میدهند. میزان مرگومیر مادران و نوزادان در افغانستان در اثر بیماریهای قابل درمان طی دو سال گذشته پس از سلطه طالبان و فروپاشی نظام بهداشت و سلامت در این کشور بهشدت افزایش یافته است.
کمیته غیرانتفاعی نروژ در افغانستان (NAC) اخیرا اعلام کرد که در هر ۱۰۰هزار تولد در افغانستان، پنج هزار مادر جانشان را از دست میدهند. این آمار در سطح آسیا تکاندهنده است.
ترجه وتردال، مدیر منطقهای این کمیته در افغانستان، در گفتوگو با خبرگزاری فرانسه محدودیتهای طالبان علیه اشتغال زنان و کاهش کارمندان زن در کادر درمان را از دلایل عمده افزایش کمسابقه مرگومیر مادران و نوزادان در افغانستان برشمرد.