وزیر دفاع طالبان مدعی دست‌داشتن شهروندان تاجیکستان و پاکستان در حمله به اماکن مذهبی افغانستان شد

ملا یعقوب ادعا کرد حملات گروه داعش طی یک سال گذشته کاهش یافته است

ملا محمد یعقوب، سرپرست وزارت دفاع طالبان در یک نشست خبری در کابل‌ــ  X/@GMICafghanistan

ملا یعقوب مجاهد، سرپرست وزارت دفاع رژیم طالبان، ادعا کرد که در حملات به مساجد، خانقاه‌ها، علمای دین و تجمع‌های عمومی در افغانستان، شهروندان خارجی، از جمله اتباع تاجیکستان و پاکستان، دست دارند. 

ملا یعقوب که روز یکشنبه، دهم دی (۳۱ دسامبر)، در یک نشست خبری در کابل سخن می‌گفت، بدون ارائه مدرکی، تصریح کرد: «در حملاتی‌ که به مساجد، خانقاه‌ها، علما و مکان‌های عمومی در افغانستان صورت گرفت، از اتباع خارجی، به‌ویژه اتباع تاجیکستان، استفاده شد و در ردیف دوم پس از آن‌ها، اتباع پاکستان قرار دارند که در سازماندهی بسیاری از حملات در افغانستان دست داشته‌اند.»

این مقام رژیم طالبان مدعی شد که شمار زیادی از این مهاجمان تاجیکستانی و پاکستانی در عملیات نیروهای امنیتی طالبان کشته و شماری هم بازداشت شده‌اند. او از تاجیکستان و پاکستان خواست با کنترل مرزهایشان، مانع ورود «عناصر شرور» به افغانستان شوند. 

این ادعای وزیر دفاع رژیم طالبان در حالی مطرح می‌شود که هم تاجیکستان و هم پاکستان اخیرا با ارائه اسنادی، اعلام کرده‌اند که همزمان با تسلط طالبان بر افغانستان، تهدیدهای تروریستی از مبدا این کشور افزایش یافته است. 

در دو سال گذشته، بیشتر حملات به اماکن مذهبی و علمای دینی در مناطق شیعه‌نشین افغانستان رخ دادند که مسئولیت آن‌ها را عموما گروه داعش خراسان به عهده گرفت. با این حال، ملا یعقوب با نسبت‌دادن این حملات به تاجیکستان و پاکستان می‌کوشد حضور داعش و حملات هدفمند این گروه علیه هزاره‌های شیعه در افغانستان را انکار کند. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

یکی از این حملات بزرگ حمله انتحاری به مسجد سه‌دکان در شمال روضه در شهر مزارشریف در شمال افغانستان بود. در این حمله دست‌کم ۳۰ نمازگزار شیعه کشته و بیش از ۹۰ نفر زخمی شدند. مسئولیت این حمله را گروه دولت اسلامی (داعش) به عهده گرفت.

در تازه‌ترین موارد در اوایل دسامبر هم ظرف دو هفته دو حمله به علمای شیعه در استان هرات در غرب افغانستان صورت گرفت که در ‌آن‌ها دست‌کم هشت غیرنظامی، از جمله چهار روحانی شیعه، کشته شدند. 

با همه این‌ها، سرپرست وزارت دفاع رژیم طالبان ادعا کرد که امنیت سراسری در افغانستان تامین شده است اما «برخی گروه‌های مغرض داخلی و خارجی» تلاش دارند از مجاری مختلف اطلاعات کذب منتشر کنند.

ملایعقوب اعلام کرد که حکومت طالبان به توافق‌ دوحه متعهد است و به هیچ‌کس اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان علیه دیگران استفاده کند. به گفته او، برخی از گروه‌های مغرض می‌خواهند با ایجاد نگرانی از افغانستان برای کشورهای منطقه و جهان، سود مادی به‌ دست بیاورند تا به اهداف شومشان برسند و سازمان ملل و برخی از نهادها هم «گزارش‌های کذب» این مغرضان را باور می‌کنند.

در عین حال، این مقام رژیم طالبان بدون ذکر نام گروه داعش خراسان، مدعی شد که «واقعات شرور و فتنه‌گر» در یک سال گذشته، ۹۰ درصد کاهش یافته است.

این مقام طالبان ادعا می‌کند پیش از تسلط طالبان بر افغانستان، این گروه شبکه‌های عملیاتی گروه داعش را در سطح شهرستان‌ها و برخی استان‌ها سرکوب و آن‌ها شبکه‌های عملیاتی خود را به شهرها منتقل کرده‌اند. 

سرپرست وزارت دفاع رژیم طالبان مدعی شد که اعضای گروه داعش را شماری از اعضای حکومت پیشین مانند مهمان در شهرها نگه‌داری می‌کردند و حالا با تسلط طالبان بر افغانستان، شبکه‌هایشان ازبین رفته و طراحان حملات خونین آن‌ها یا کشته و یا بازداشت شده‌اند. او گزارش‌ها و آمارهای ارائه‌شده ازسوی سازمان ملل متحد مبنی‌بر حضور جنگجویان گروه داعش در افغانستان را رد کرد. 

این ادعای ملا یعقوب مبنی بر سرکوب گروه داعش در افغانستان در حالی صورت می‌گیرد که شورای امنیت سازمان ملل متحد در گزارش ماه اوت خود، با ابراز نگرانی از افزایش فعالیت‌های شاخه خراسان گروه دولت اسلامی (داعش) در افغانستان، اعلام کرد که توان عملیاتی داعش در این کشور افزایش یافته که این تهدیدی برای کشورهای جهان است. 

در هفدهمین گزارش دبیرکل سازمان ملل متحد در مورد تهدید داعش برای صلح و امنیت جهانی که به شورای امنیت ارائه شد، آمده است که شاخه خراسان داعش با افزایش ظرفیت‌های عملیاتی‌اش در افغانستان، شمار جنگجویانش را به چهار تا شش هزار نفر رسانده است.