همزمان با بالاگرفتن تنشها در دریای سرخ و اعلام ورود ناو البرز نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی و اعزام ناو بهشاد با ماموریت اطلاعاتی و پشتیبانی به این منطقه، مراسم الحاق «ناو گشتی رزمی ابو مهندس المهدی» و ۱۰۰ فروند شناور موشکانداز تندرو نیروی دریایی در بندرعباس برگزار شد.
این مراسم روز شنبه، ۱۶ دیماه ۱۴۰۲، چهار روز پس از انفجارهای کرمان و گذشت بیش از یک هفته از بالاگرفتن درگیری آمریکا و متحدانش در دریای سرخ با مهاجمان حوثی، با حضور فرمانده نیروی دریایی سپاه و فرمانده کل سپاه پاسداران برگزار شد.
تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، الحاق ناو و شناورهای رزمی جدید را در ادامه الحاقهای یازدهگانه گذشته و در راستای افزایش قدرت دریایی جمهوری اسلامی اعلام کرده است.
علیرضا تنگسیری در ادامه با اشاره به تواناییهای دریانوردی و رزمی ناو ابومهدی، زمان ساخت این شناور رزمی را ۱۵ ماه اعلام کرد و مدعی شد جمهوری اسلامی در آینده قادر خواهد بود طی کمتر از یک سال سه فروند شناور مشابه تولید کند.
همچنین در این مراسم حسین سلامی، فرمانده سپاه پاسداران، برنامه دریایی سپاه را مدرنشدن قدرت و نوین شدن رخسار آن اعلام کرد که منطبق بر اصول دکترین توسعه قدرت، تاثیر راهبردی و دفاع دریایی جمهوری اسلامی است.
در خصوص مشخصات ناو جدید الحاقشده به نیروی دریایی سپاه اعلام شده است که قابلیت حمل و فرود پهپاد عمودپرواز و امکان پرتاب پهپاد رزمی در روز و شب، از تواناییهای این ناو است. ضمن آنکه شناور ابومهدی امکان دفاع هوایی و مقابله با اهداف متخاصم را دارد و به پرتابگر موشکهای کروز سطح به سطح و ترکیبی مجهز است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در اطلاعات منتشرشده آمده است که ناو ابومهدی با چهار موتور دریایی، رادارگریز است و قابلیت دریانوردی با سرعت بالای ۳۷ گره دریایی (هر گره برابر ۱۸۵۲ متر در ساعت است) و قدرت مانور بالایی دارد.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی پیشتر، ۳ مردادماه ۱۴۰۲، در مراسمی با حضور فرماندهان نیروی دریایی سپاه و ارتش از تحویل دهها فروند موشک کروز بلندبرد ابومهدی به این نیروها خبر داده بود.
سردار تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه، در آن مراسم تصریح کرد: «موشک ابومهدی جزو موشکهای تحریمی است و برد ۱۰۰۰ کیلومتری دارد.»
اما تحلیلگران مستقل نظامی با اشاره به حواشی الحاق «ناو جنگی اقیانوسپیمای شهید رودکی» به نیروی دریایی سپاه پاسداران در آبانماه سال ۱۳۹۹ با حضور سلامی و جمعی از فرماندهان نیروی دریایی در بندرعباس، هنوز موارد ادعاشده درباره ناو ابومهدی را تایید نکردهاند.