تاکید وزیر خارجه جدید فرانسه در کی‌یف بر ادامه حمایت پاریس از اوکراین

کمک نظامی فرانسه به کی‌یف از شروع حمله نظامی روسیه به اوکراین به بیش از ۳.۲ میلیارد یورو رسیده است

دیدار استفان سژورن، وزیر امور خارجه فرانسه (راست) و ولودیمیر زلنسکی، رئيس‌جمهوری اوکراین (چپ) در کی‌یف-UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

استفان سژورن، وزیر امور خارجه فرانسه، در دیدار از کی‌یف وعده داد که پاریس به حمایت خود از اوکراین «تا زمانی که لازم باشد»، ادامه خواهد داد.

وزیر امور خارجه جدید فرانسه روز شنبه ۱۳ ژانویه (۲۳ دی)، در نخستین سفر رسمی خود به خارج از مرزهای کشور، در کی‌یف با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، دیدار کرد.

سفر سژورن یک روز پس از آن انجام شد که ریشی سوناک، نخست‌وزیر بریتانیا، در کی‌یف از بسته جدیدی از کمک‌های نظامی کشورش به اوکراین رونمایی کرد.

به گزارش آسوشیتدپرس، در حالی که اوکراین در انتظار تصمیم‌گیری بروکسل و واشنگتن در زمینه کمک‌های گسترده مالی به کی‌یف است، سژورن در یک نشست خبری مشترک با دیمیترو کولبا، همتای اوکراینی‌اش، افزود که «با وجود بحران‌های فزاینده، اوکراین همچنان اولویت فرانسه است».

سیژورن همچنین افزود: «روسیه امیدوار است که اوکراین و حامیانش خسته شوند. ما ضعیف نخواهیم شد. عزم ما خلل‌ناپذیر است.»

زلنسکی نیز با انتشار پیامی در رسانه اجتماعی اکس، ضمن اشاره به اهمیت اوکراین برای سژورن، به‌عنوان نخستین مقصد سفر رسمی‌اش، «از حمایت دفاعی تزلزل‌ناپذیر فرانسه از سربازان و کمک به مردم [اوکراین]» قدردانی کرد.

وزیر امور خارجه فرانسه در این سفر با وجود تاکید بر حمایت پاریس از کی‌يف، اشاره‌ای به کمیت و کیفیت کمک‌های آتی فرانسه به اوکراین نکرد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

بر اساس گزارش ماه نوامبر پارلمان فرانسه، حمایت نظامی این کشور از اوکراین به بیش از  ۳.۲ میلیارد یورو رسیده است. این در حالی است که کمک بریتانیا به اوکراین، پس از رونمایی سوناک از آخرین بسته، به حدود ۱۲ میلیارد پوند می‌رسد.

بنا بر اعلام قبلی، اتحادیه اروپا قرار است اوایل ماه فوریه راهی برای رساندن بسته کمکی ۵۰ میلیارد یورویی وعده داده‌شده به اوکراین، پیدا کند.

ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان، در میانه ماه دسامبر با اعلام مخالفت خود با بسته کمکی اتحادیه اروپا به اوکراین عملا این کمک را به حالت تعلیق درآورد؛ اقدامی که ستایش روسیه را برانگیخت.

از سوی دیگر، اختلاف میان جمهوری‌خواهان در کنگره آمریکا بر سر ارسال کمک‌های بیشتر به اوکراین همچنان ادامه دارد. از همین‌رو، کی‌يف که در طول نزدیک به دو سال جنگ با روسیه از حمایت تمام‌عیار متحدان غربی‌اش برخوردار بوده با فشار زیادی روبرو است.

هم‌زمان با سفر وزیر امور خارجه فرانسه به اوکراین، تبادل آتش میان نیروهای روسیه و ارتش اوکراین ادامه داشت. خبرگزاری فرانسه به نقل از نیروی هوایی اوکراین نوشت سامانه دفاعی این کشور روز شنبه ۸ موشک از ۳۷ موشک شلیک‌شده از روسیه را سرنگون کرده است.

این در حالی است که روسیه می‌گوید در رشته حمله‌های هوایی به تاسیسات تولید مهمات و پهپاد در اوکراین، همه اهداف را نابود کرده است.

بیشتر از جهان