۲۰ هزار شهروند افغان طی دو هفته از ایران اخراج شدند

در میان شهروندان اهل افغانستان که به اجبار اخراج شدند، نظامیان حکومت پیشین هم مشاهده می‌شوند

سردار مجید شجاع، فرمانده مرزبانی خراسان رضوی ایران، گفت که طی دو هفته نخست بهمن ماه، ۲۰ هزار شهروند افغان، از طریق مرز دوغارون اخراج شدند. 

خبرگزاری ایسنا، وابسته به جمهوری اسلامی ایران، گزارش داد که سردار مجید شجاع با اشاره به اخراج مهاجران افغان گفت که جمهوری اسلامی ایران افراد «غیرمجاز» را شناسایی و با آن‌ها برخورد قانونی می‌کند.  

او گفت: «با تلاش شبانه‌روزی مرزبانان این استان در هنگ مرزی تایباد ۲۰ هزار نفر از اتباع کشور افغانستان دستگیر و از طریق مرز دوغارون طرد شدند.» 

او هشدار داده است که «شهروندان خارجی باید از طریق دروازه‌های رسمی و قانونی وارد ایران شوند و در غیر آن، صورت با آن‌ها برخورد خواهد شد». 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در حالی که تقاضا برای سفر قانونی و غیرقانونی به ایران در دوران حکومت طالبان به منظور فرار از حمله‌های انتقام‌جویانه و وضعیت بد اقتصادی به بالاترین میزان رسیده، روند اخراج مهاجران افغان از ایران هم افزایش یافته است. 

در میان شهروندان اهل افغانستان که به اجبار اخراج شدند، نظامیان حکومت پیشین هم مشاهده می‌شوند. گزارش‌هایی وجود دارد که این نظامیان به دست طالبان مورد ضرب‌وشتم قرار گرفته یا حتی کشته شدند.  

نظامیان پیشین در ایران از جمهوری اسلامی می‌خواهند که از اخراج آن‌ها به افغانستان تحت حاکمیت طالبان خودداری کند و اجازه دهد که در این کشور زندگی کنند.  

با دستیابی طالبان به اطلاعات بیومتریک اعضای حکومت پیشین، بیشتر نظامیان از ترس افشای هویتشان از طرف طالبان، قاچاقی و از طریق مرزهای غیرقانونی وارد جمهوری اسلامی شدند. این نظامیان سند اقامت قانونی در ایران ندارند و در معرض خطر اخراج اجباری قرار دارند.  

با آنکه جمهوری اسلامی ایران کنوانسیون حقوق پناهندگان را امضا کرده و ملزم به رعایت آن است، روایت‌های متعددی از برخورد «شدید» نیروهای انتظامی و مرزی ایران با مهاجران افغان وجود دارد. 

پس از سرنگونی حکومت افغانستان در اوت ۲۰۲۱، پاکستان و ایران میزبان بیشترین تعداد مهاجران افغان‌ بوده‌‌اند. بیشتر مهاجران افغان در ایران به کارهای دشوار بدنی اشتغال دارند و با کمترین مزد در ساختمان‌سازی، کارخانه‌های تولیدی، گاوداری‌ها و دیگر مشاغل سخت کار می‌کنند، اما در سال ‌جاری روند بازداشت و اخراج اجباری این مهاجران از ایران نیز مانند پاکستان، افزایش یافته است.   

این در حالی است که افغانستان تحت کنترل طالبان، به کشوری با وضعیت بحرانی اقتصادی بدل شده و تمایل شهروندان این کشور به مهاجرت، به میزان چشم‌گیری افزایش یافته است. برخی از شهروندان افغان به ایران و سپس از آن طریق به ترکیه می‌روند، تا زمینه سفر به کشورهای اروپایی را برای خود فراهم کنند.   

بیشتر از جهان