وزرای خارجه گروه ۷: جمهوری اسلامی ایران هرگز نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد

وزرای خارجه گروه ۷ پس از دیدار در کنفرانس امنیتی مونیخ، در بیانیه‌ای تاکید کردند که جمهوری اسلامی ایران باید کمک به روسیه و ارائه تسلیحات به حوثی‌ها را متوقف کند

وزرای خارجه کشورهای گروه ۷ شامل کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، بریتانیا و ایالات متحده آمریکا به همراه جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز ۱۷ فوریه (۲۸ بهمن) درپی نشستی در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ، بیانیه‌ای صادر کردند.

بنابر این بیانیه، وزرای خارجه کشورهای گروه ۷ در اولین نشستشان در سال ۲۰۲۴ که به ریاست ایتالیا برگزار شد، بر وحدت برای رسیدن به اهداف مشترک تاکید کردند. آن‌ها همچنین با ابراز خشم و تاسف از مرگ الکسی ناوالنی، منتقد ولادیمیر پوتین، از روسیه خواستند درباره مرگ او شفاف‌سازی کند و به آزار مخالفان سیاسی و سرکوب آزادی بیان پایان دهد.

این چهره‌های سیاسی در آستانه دومین سال تهاجم نظامی روسیه به اوکراین، تاکید کردند که «جنگ تجاوزکارانه مسکو با کی‌یف نقض آشکار اصول منشور سازمان ملل است». آن‌ها بار دیگر بر حمایت از اوکراین و ادامه حمایت‌های نظامی و مالی به این کشور تاکید و از تصمیم شورای اروپا در دسامبر ۲۰۲۳ برای آغاز مذاکرات الحاق اوکراین به اتحادیه اروپا استقبال کردند.

وزرای خارجه هفت کشور قدرتمند جهان موسوم به گروه ۷ از جمهوری اسلامی ایران هم خواستند کمک به ارتش روسیه در جنگ با اوکراین را متوقف کند و از تمام کشورها درخواست کردند تامین قطعات یا سایر اقلام برای برنامه‌های پهپادی جمهوری اسلامی که برای حمایت از تلاش‌های جنگی روسیه است، جلوگیری کنند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

وزرای خارجه گروه ۷ در ادامه، از کشته شدن سه نظامی آمریکایی در اردن در اثر حمله پهپادی یک گروه شبه‌نظامی وابسته به جمهوری اسلامی ایران در ۲۸ ژانویه، ابراز تاسف کردند. آن‌ها تداوم ارائه تسلیحات از جمهوری اسلامی ایران به حوثی‌های یمن را نیز نقض قطعنامه ۲۲۱۶ شورای امنیت خواندند و خاطرنشان کردند این اقدام تنش‌ها در منطقه را به طور خطرناکی تشدید کرده است.

در این متن تاکید شد که حملات حوثی‌ها به کشتی‌های تجاری عبوری از دریای سرخ و خلیج عدن و نیروهای دریایی محافظ ناقض قوانین بین‌المللی است و حقوق و آزادی‌ کشتی‌رانی را تهدید می‌کند.

اعضای گروه ۷ همچنین بر عزمشان مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی ایران هرگز نباید به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند، تاکید کردند. آن‌ها ضمن ابراز نگرانی عمیق از تشدید برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران، اعلام کردند که این رویه هیچ توجیه غیرنظامی معتبری ندارد و به‌طرز خطرناکی به فعالیت‌های مرتبط با ساخت تسلیحات هسته‌ای نزدیک است.

در این بیانیه، انتقال تسلیحات کره شمالی به روسیه هم نقض قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل اعلام و محکوم شد.

بخش دیگری از بیانیه وزرای خارجه گروه ۷ هم به وضعیت در خاورمیانه پس از حمله هفتم اکتبر شبه‌نظامیان حماس به اسرائيل اختصاص داشت. آن‌ها از حماس خواستند حملات مداوم علیه اسرائیل را متوقف کند و بر حق اسرائیل برای دفاع از خود مطابق با قوانین تاکید کردند. این کشورها ضمن آنکه از حماس خواستند همه گروگان‌ها را بدون پیش‌شرط آزاد کند، از تلفات سنگین و غیرقابل‌قبول غیرنظامیان در این درگیری ابراز تاسف کردند و اقدام فوری برای رسیدگی به بحران فاجعه‌بار انسانی در غزه، به‌ویژه وضعیت اسفبار ۱.۵ میلیون غیرنظامی پناهنده در رفح را خواستار شدند.

اعضای گروه ۷ همچنین از آمادگی برای حمایت از تشکیلات خودگردان فلسطینی خبر دادند؛ هرچند این حمایت را به اعمال اصلاحات لازم مشروط کردند تا این تشکیلات بتواند پس از درگیری‌های کنونی، اداره امور در غزه و کرانه غربی رود اردن را به عهده بگیرد.

آن‌ها همچنین تاکید کردند که همه طرف‌ها باید از اقدام‌های یک‌جانبه‌ای که چشم‌انداز راه‌حل دوکشوری را تضعیف می‌کند، خودداری کنند. در بیانیه یادشده، ضمن محکوم کردن خشونت‌های شهرک‌نشینان اسرائیلی، آمده است که راه‌حل مناسب برای مناقشه اسرائیل و فلسطین تنها می‌تواند نتیجه یک تلاش منطقه‌ای هماهنگ باشد.