درخواست طالبان از ساکنان پنجشیر: «به افغانستان برگردید و به ما باور داشته باشید»

طالبان پاسگاه و ایست‌های بازرسی زیادی در پنجشیر ایجاد کرده‌اند و از این طریق می‌خواهند کنترل بیشتری در این استان داشته باشند

مقام‌های ارشد طالبان در پنجشیر از کارکنان و نظامیان حکومت پیشین افغانستان می‌خواهند که از کشورهای خارجی برگردند و ادعا می‌کنند که چیزی آن‌ها را تهدید نمی‌کند.

این مقام‌ها می‌گویند که در چند ماه گذشته بیش از ۵۰۰ نفر از کارکنان و نظامیان حکومت پیشین با خانواده‌های‌ خود به پنجشیر بازگشته‌اند.

محمد آغا حکیم، استاندار طالبان در پنجشیر و یکی از چهره‌های نزدیک به شبکه القاعده، در مصاحبه با خبرگزاری باختر ادعا کرد که «دشمنان امارت اسلامی افغانستان» علیه آن‌ها تبلیغات سوء کرده‌اند. اما برخلاف آن تبلیغات، آغوش آن‌ها به روی کارکنان و نظامیان حکومت پیشین باز است.

او تاکید کرد که ساکنان پنجشیر به حکومت آن‌ها باور داشته باشند و هیچ تهدیدی متوجه آن‌ها نیست.

او گفت: «کسانی که بیرون از افغانستان رفتند، دشمنان امارت اسلامی افغانستان تبلیغات سوء کردند. من به شما دوباره اعلام می‌کنم که به هیچ کس مشکلی پیش نمی‌شود و می‌توانند به افغانستان بیایند و زندگی آرامی سپری کنند.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

مفتی عبدالهادی امین، مسئول استخبارات/اطلاعات طالبان در پنجشیر، گفت که آن‌ها به پیروی از فرمان «عفو عمومی» رهبرشان متعهدند و از بازگشت نظامیان و کارکنان حکومت پیشین استقبال می‌کنند.

ساکنان پنجشیر می‌گویند که استخبارات و ارتش طالبان اقدام به بازداشت شهروندان به اتهام همکاری با جبهه‌های نظامی مخالف می‌کنند.

خبرگزاری باختر با یکی از نظامیان پیشین به‌ نام عزیزالله جلیلی در پنجشیر مصاحبه کرده است. جلیلی از هم‌قطارانش می‌خواهد که به افغانستان بازگردند و تهدیدی از جانب طالبان متوجه آن‌ها نیست.

او گفت: «من در نظام پیشین افغانستان در بخش حفظ مراقبت ولسوالی/شهرستان رخه کار می‌کردم و نظر به تحولاتی که پیش آمد (روی کار آمدن رژیم طالبان) به ایران رفتم و آنجا کار نبود و دوباره افغانستان آمدم.»

طالبان پاسگاه و ایست‌های بازرسی زیادی در پنجشیر ایجاد کرده‌اند و از این طریق می‌خواهند بر این استان کنترل بیشتری داشته باشند. بیشترین نیروهای ارتش و استخبارات طالبان در پنجشیر حضور دارند.

طالبان با حضور نظامی پررنگ در پنجشیر می‌خواهند هر نوع تهدید احتمالی مخالفانشان را دفع کنند. آن‌ها به علمای پنجشیر فشار آورده‌اند تا فتوا دهند که «هر نوع مقاومت نظامی علیه طالبان غیرشرعی است و باید سرکوب شود.»

 شمار زیادی از ساکنان پنجشیر از ترس بازداشت و شکنجه طالبان به خارج از افغانستان فرار کرده‌اند. منابعی در پنجشیر به ایندیپدنت فارسی گفتند که طالبان از برخی از خانه‌ها و باغ‌‌ها به عنوان قرارگاه، مهمان‌خانه و محل اقامت استفاده می‌کنند.

با سلطه‌ طالبان بر افغانستان، ملا هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان، فرمان عفو عمومی صادر کرد و گفت که جان و مال کارکنان نظام جمهوریت و سیاستمداران در امان است، اما تا کنون گزارش‌های متعددی از انتقام‌جویی نیروهای طالبان منتشر شده است.

بیشتر از جهان