امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه، به بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، هشدار داد هرگونه انتقال اجباری فلسطینیها از رفح در جنوب غزه به معنای ارتکاب «جنایت جنگی» است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، دفتر مکرون اعلام کرده که او در تماس تلفنی با نتانیاهو، اعلامیه روز جمعه اسرائیل مبنی بر تصرف ۸۰۰ هکتار زمین در کرانه باختری برای شهرکسازیهای جدید را هم «بهشدت محکوم کرده است».
رئیسجمهوری فرانسه در این گفتوگو مخالفتش را با هرگونه عملیات نظامی اسرائیل برای مبارزه با حماس در رفح تکرار کرد و به نتانیاهو گفت که قصد دارد پیشنویس قطعنامهای را به شورای امنیت سازمان ملل ارائه دهد و خواستار «آتشبس فوری و پایدار» شود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
او در این تماس از اسرائیل خواست برای انتقال کمکهای بشردوستانه به سمت غزه فورا تمام گذرگاهها را باز کند.
کاخ الیزه اعلام کرد مکرون با ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن، هم درباره «بحران انسانی توجیهناپذیر در غزه» گفتوگو کرده است و این دو رهبر در مذاکراتشان در مورد نیاز به راهحل دو کشوری برای حل مناقشه اسرائیل و فلسطین به توافق رسیدند.
حمله زمینی برنامهریزیشده اسرائیل به رفح با مخالفتهای بینالمللی شدیدی مواجه شده و هشدارها درباره اینکه اقدام اسرائیل به تلفات گسترده غیرنظامیان و بدتر شدن بحران انسانی منجر خواهد شد، بالا گرفته است. با این حال اسرائیل تاکید میکند که برای به نتیجه رسیدن کارزار نابودی حماس، حمله به رفح ضروری است.
دموکراتهای ارشد آمریکا نیز روز یکشنبه فشار بر بنیامین نتانیاهو را افزایش دادند تا او را از حمله برنامهریزیشده به شهر رفح منصرف کنند.
به گزارش گاردین، چند روز پس از اینکه رهبر اسرائیل درخواست آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، را درباره حمله نکردن به رفح رد کرد، کامالا هریس، معاون جو بایدن، این حمله را «یک اشتباه بزرگ» خواند و درباره تبعات آن هشدار داد.
همزمان با این هشدارها، شورای امنیت سازمان ملل قرار است روز دوشنبه ۲۵ مارس در مورد قطعنامهای که خواستار آتشبس فوری بشردوستانه در غزه در ماه رمضان است، رایگیری کند.
این رایگیری پس از آن انجام میشود که روسیه و چین روز جمعه قطعنامه موردحمایت آمریکا را که از «آتشبس فوری و پایدار» در مناقشه اسرائیل و حماس حمایت میکرد، وتو کردند.
قطعنامه روز دوشنبه که ۱۰ عضو منتخب شورای امنیت آن را ارائه دادهاند، موردتایید روسیه، چین و ۲۲ کشور عرب عضو سازمان ملل است اما آمریکا اعلام کرده است این قطعنامه تبعاتی خواهد داشت و احتمال دارد آن را وتو کند.