دولت چین روز چهارشنبه ۹ آوریل (۲۰ فروردین) اعلام کرد که در واکنش به اعلام تعرفههای مالیاتی ایالات متحده علیه این کشور، این هفته تعرفههای خود بر واردات کالاهای آمریکایی را از ۳۴ درصد به ۸۴ درصد افزایش خواهد داد.
مقامات چینی متعهد شدهاند که در جنگ تجاری با آمریکا «تا پایان» مبارزه خواهند کرد. بر اساس بیانیهای که روز چهارشنبه از سوی پکن منتشر شد، سطح جدید تعرفهها قرار است از ۱۰ آوریل (۲۲ فروردین) اجرایی شود.
وزارت بازرگانی چین هم در بیانیهاش نوشت: «اگر آمریکا بر تشدید بیشتر محدودیتهای اقتصادی و تجاری اصرار ورزد، چین ارادهای راسخ و ابزارهایی فراوان برای اتخاذ اقدامات متقابل ضروری دارد و تا پایان مبارزه خواهد کرد.»
در مقابل دونالد ترامپ، رئيسجمهوری آمریکا نیز پس از واکنش اولیه چین به اعلام تعرفهها، نیمهشب چهارشنبه تعرفهها علیه چین را به ۱۰۴ درصد افزایش داده است. او اعلام کرد اکنون «زمانی عالی» برای صاحبان کسبوکار است تا شرکتهای خود را در بحبوحه جنگ جهانی تعرفهها به ایالات متحده منتقل کنند.
ترامپ صبح روز چهارشنبه این موضوع را در شبکههای اجتماعی اعلام کرد و گفت شرکتهایی که به آمریکا نقل مکان کنند، با بروکراسی کمتری روبهرو خواهند بود و همچنین «صفر درصد تعرفه» خواهند داشت. رئيسجمهوری آمریکا نوشت: «اکنون دورانی فوقالعاده برای انتقال شرکتتان به ایالات متحده آمریکا است؛ همانطور که اپل و بسیاری دیگر از شرکتها در تعداد بیسابقهای در حال انجام این کار هستند. تعرفه صفر و اتصال و تایید تقریبا فوری برق وانرژی، بدون تاخیرهای زیستمحیطی. منتظر نمانید و همین حالا اقدام کنید!»
این اظهارات ترامپ تنها چند دقیقه پس از آن بیان شد که چین اعلام کرد تعرفههای خود بر کالاهای آمریکایی را از ۳۴ درصد به ۸۴ درصد افزایش خواهد داد. به گزارش فاکسبیزینس، پس از آنکه دونالد ترامپ جنگ تجاری خود با کشورهای مختلف جهان را آغاز کرد، حالا یک گروه دوحزبی از سناتورهای آمریکایی در حال ارائه قطعنامهای برای لغو تعرفههای جهانی دولت هستند.
سناتور رند پال جمهوریخواه از کنتاکی و ران وایدن دموکرات از اورگن، رهبری این قطعنامه را بر عهده دارند. این قطعنامه همچنین توسط چاک شومر، رهبر دموکرات اقلیت سنا از نیویورک و سناتورها تیم کین از ویرجینیا، جین شاهین از نیوهمپشایر، پیتر ولش از ورمانت و الیزابت وارن از ماساچوست که همگی دموکرات هستند، امضا شده است.
رند پال در بیانیهای گفت: «تعرفهها مالیات هستند و قدرت وضع مالیات متعلق به رئيسجمهوری مربوط نیست، بلکه متعلق به کنگره است. بنیانگذاران کنگره روشن گفتهاند که سیاستهای مالیاتی نباید در اختیار یک نفر باشد و سواستفاده از اختیارات اضطراری برای اعمال تعرفههای یکپارچه، نهتنها هزینهها را برای خانوادههای آمریکایی افزایش میدهد، بلکه قانون اساسی را نیز پایمال میکند. وقت آن رسیده که کنگره اقتدار خود را پس بگیرد و توازن قوا را بازگرداند.»
رند پال در دوران حضور خود در سنا همواره مخالف سرسخت تعرفهها بوده و بهطور مداوم با استفاده از اعلام وضعیت اضطراری برای دور زدن کنگره مخالفت کرده است. بر اساس یک بیانیه مطبوعاتی، این اقدام به عنوان یک قطعنامه دارای اولویت تلقی میشود که باید در صحن سنا به رای گذاشته شود. در صورت تصویب، این قطعنامه وضعیت اضطراری اعلامشده از سوی ترامپ را که به موجب آن تعرفههایی تا ۴۹ درصد بر کالاهای وارداتی وضع شده است را لغو خواهد کرد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
اما از سوی دیگر اگرچه تنشهای تجاری میان ایالات متحده و چین همچنان در سطح بالایی ادامه دارد، اما بازارهای سهام روز سهشنبه ۱۹ فروردین بخشی از زیانهای هفته گذشته را جبران کردند. این تنشها پس از اقدامات تعرفهای تهاجمی دونالد ترامپ و تعرفههای متقابل چین بر کالاهای آمریکایی وارد مرحلهای بحرانی شدهاند.
ترامپ هفته گذشته با نمایش نموداری در باغ کاخ سفید که میزان تعرفههای اعمالشده بر کشورهای مختلف را نشان میداد، بازارهای جهانی را تکان داد. این اقدام منجر به سقوط شدید بازارهای سهام در سراسر جهان و نگرانیهایی درباره وقوع یک رکود اقتصادی فراگیر شد.
قرار است از امروز چهارشنبه تعرفههای سنگینی بر واردات کالا از کشورهای مختلف، از جمله چین اعمال شود. محصولات چینی با تعرفهای بیسابقه و شوکآور به میزان ۱۰۴ درصد مواجه خواهند شد؛ اقدامی که در واکنش به اقدامات تلافیجویانه پکن صورت گرفته است. وزارت بازرگانی چین با محکوم کردن این اقدام، آن را نوعی «باجخواهی» توصیف کرده است.