نیروی دریایی سپاه کشتی تاجر اسرائیلی را در نزدیکی تنگه هرمز توقیف کرد

کشتی باری «ام‌اس‌سی اَرایز» با پرچم پرتغال به شرکت «زودیاک مریتایم» مرتبط است که مالک آن میلیاردری اسرائیلی است

خبرگزاری آسوشیتدپرس روز شنبه سیزدهم آوریل (۲۵ فروردین)  گزارش داد که هلیکوپترهای جمهوری اسلامی در نزدیکی تنگه هرمز به یک کشتی حمله کرده‌اند.

این ویدیو، که مقامی دفاعی آن را برای آسوشیتدپرس فرستاده است، نشان می‌دهد که افرادی از روی هلیکوپتر سپاه پاسداران روی محموله‌های عرشه کشتی فرود می‌آیند و آن را توقیف می‌کنند.

گفته می‌شود کشتی توقیف‌شده احتمالا «ام‌اس‌سی اَرایز» (MSC Aries) نام دارد و پرچم پرتغال بر آن برافراشته بوده است. این کشتی کانتینری با گروه «زودیاک مریتایم» (Zodiac Maritime) در لندن مرتبط است و مالک آن میلیاردری اسرائیلی با نام ایال اوفر (Eyal Ofer) است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

کشتی کانتینری «ام‌اس‌سی اَرایز» آخرین بار روز جمعه در نزدیکی دوبی و به سمت تنگه هرمز ردیابی شده بود و پس از آن داده‌های ردیابی را خاموش کرده بود.

پس از انتشار این خبر، رسانه‌های حکومتی ایران ازجمله خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران، نیز توقیف کشتی باری «ام‌اس‌سی اَرایز» را تایید کردند.

خبرگزاری دولتی ایرنا نیز اعلام کرد که «کشتی مرتبط با اسرائیل به سمت آب‌های ایران هدایت شده است». این رسانه اذعان کرد که «ام‌اس‌سی اَرایز از سوی نیروهای ویژه دریایی سپاه با اجرای عملیات هلی‌برن و تخلیه نیرو روی عرشه کشتی در نزدیکی تنگه هرمز توقیف شد».

خبرگزاری ایسنا هم با انتشار خبر حمله به این کشتی باری نوشت: «بیشتر کشتی‌های مرتبط با اسرائيل که در آب‌های منطقه تردد دارند به شرکت زودیاک مریتایم وابسته‌اند.»

این حادثه در بحبوحه تشدید تنش‌ها بین ایران و اسرائیل رخ می‌دهد. با این حال، جمهوری اسلامی پیش از این نیز سابقه توقیف کشتی‌های بین‌المللی را در کارنامه‌اش دارد.

جمهوری اسلامی از سال ۲۰۱۹، و در بحبوحه تنش‌ با غرب بر سر برنامه هسته‌ای، حمله به کشتی‌های عبوری از تنگه هرمز و توقیف آنها را در دستور کار قرار داد.

تنگه راهبردی هرمز از مهم‌ترین تنگه‌های بین‌المللی  به شمار می‌رود و در ردیف حیاتی‌ترین مسیرهای عبور و مرور کشتی‌های جهان است. براساس برخی گزارش‌ها یک پنجم کل نفت تجارت جهانی از این مسیر عبور می‌کنند.

بندر فجیره در سواحل شرقی امارات متحده عربی نیز بندر اصلی منطقه برای بارگیری محموله‌های نفتی یا تغییر خدمه  کشتی‌های بین‌المللی است. این بندر از سال ۲۰۱۹ مجموعه‌ حمله‌‌هایی به نفتکش‌ها را شاهد بوده است که نیروی دریایی ایالات متحده، ایران را مسئول آنها می‌داند.