نمایندگان مخالف تعطیلی شنبه‌ها: تعطیلی یهودیان است؛ عبادت جمعه‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد

قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی، در شبکه اکس نوشت: «تکلیف تعطیلات آخر هفته مشخص است و رهبر انقلاب بارها نسبت به عواقب پیروی از سبک زندگی کفار هشدار داده‌اند.»

صحن علنی مجلس شورای اسلامی-بهمن ۱۴۰۲-شانا

پیشنهاد تعطیلی شنبه‌ها و کاهش ساعت کاری کارمندان از ۴۴ ساعت در هفته به ۴۰ ساعت، روز یکشنبه ۲۳ اردیبهشت‌ماه در صحن علنی مجلس شورای اسلامی ایران رای نیاورد و یک نماینده مجلس هم گفت که مخالفت بسیاری از نمایندگان با تعطیلی روز شنبه، به دلیل «همزمانی آن با تعطیلی یهودیان است.»

پیش از این و بر اساس تصویب کمیسیون اجتماعی مجلس، قرار بود با هدف یکپارچگی بیشتر، یکی از روزهای تعطیلات آخر هفته در ایران با هدف هماهنگی با تعطیلات جهانی، شنبه اعلام شود و ساعات کاری ادارات هم از ۴۴ ساعت به ۴۰ ساعت در هفته کاهش پیدا کند. در حال حاضر در بسیاری از کشورهای مسلمان در منطقه، شنبه تعطیل است. در بسیاری از کشورهای جهان نیز ساعت کار هفتگی بیش از ۳۸ یا نهایتا ۴۰ ساعت نیست.

عمده استدلال موافقان تعطیلی شنبه‌ها در ایران، همسویی با دیگر کشورهای جهان و حرکت طبق قاعده اقتصاد جهانی است. موافقان این طرح می‌گویند اکثر کشورهای جهان در روزهای شنبه و یکشنبه تعطیل هستند و به دلیل تعطیلی‌های پنجشنبه و جمعه در ایران، دهه‌هاست که جریان تجارت ایران با جهان در ۴ روز هفته متوقف است. اتاق بازرگانی ایران نیز پیش از این با نگارش نامه‌هایی خطاب به دفتر رهبر جمهوری اسلامی، نهاد ریاست‌جمهوری و رییس مجلس، خواستار تعطیل‌شدن شنبه‌ها و فعالیت کامل وزارتخانه‌ها و ادارات در روز پنجشنبه شده بود.

اما محمدتقی نقدعلی، نماینده خمینی‌شهر در مجلس و منتقد این طرح، با بیان اینکه «تعطیلی شنبه روز عبادت را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد»، گفت: «وقتی در طول هفته یک تعطیلی پشت سرهم بی‌افتد، غالبا مجموعه کارمندی زودتر مرخصی می‌گیرند و برای تفریح و سرکشی به اقوام و خویشان عزیمت می‌کنند. ‌تعطیلی شنبه، روز جمعه به‌عنوان روز عبادت را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد و آثار سوفرهنگی دارد.»

روح‌الله متفکر آزاد، رییس فراکسیون دانشگاهیان مجلس هم روز یکشنبه اعلام کرد: «دولت در این لایحه پیشنهاد داده است که ساعات کاری ۴ ساعت و روزهای کاری هم به ۵ روز در هفته کاهش پیدا کند و این باعث افزایش بهره‌وری کارکنان در روزهای کاری می‌شود، اما تفاوتی در لایحه از سوی کمیسیون ایجاد شده و روز تعطیل تعیین شده است، در حالی که در لایحه دولت روز تعطیل مشخص نشده است. اسرائیل اکنون درحال قتل و غارت است و تعطیلی شنبه به‌عنوان روز تعطیلی یهودیان پیام خوبی ندارد.»

همچنین روح‌الله حریزاوی، قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی، در شبکه اکس نوشت: «تکلیف تعطیلات آخر هفته مشخص است و رهبر انقلاب بارها نسبت به عواقب پیروی از سبک زندگی کفار هشدار داده‌اند.»

اما محمد وحیدی، نماینده مردم بجنورد، در مخالفت با سخنان نقدعلی گفت: «میزان حضور فیزیکی کارکنان نشان‌دهنده افزایش بهره‌وری نیست و اگر قرار است بهره‌وری را افزایش دهیم، باید به معیارهای جهانی در این زمینه توجه شود و بدانیم با تعطیلی پنجشنبه و جمعه، ارتباط ما با دنیا چهار روز قطع می‌شود. ولی با تعطیلی جمعه و شنبه این تعطیلی به یک روز می‌رسد و این فرصتی برای تقویت حوزه اقتصادی کشور است.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

جلال رشیدی کوچی، عضو کمیسیون امور داخلی و شوراها در مجلس هم پیش از این در گفت‌وگو با عصر ایران، در انتقاد از نمایندگانی که به دلیل تعطیلی یهودیان در روز شنبه با تعطیلی شنبه‌ها در ایران مخالف کرده‌اند، گفته بود: «اینکه هر کاری را بخواهیم سیاسی کنیم و آسمون ریسمان ببافیم که حرف‌مان را به کرسی بنشنایم، اشتباه است. ما عملا سه روز از دنیا عقب هستیم و اگر قرار است تعطیلات را اضافه کنیم، روز شنبه باشد که فاصله تعطیلات ما با دیگر کشورها کم و‌ دو روز شود. اما به ما که با تعطیلی شنبه موافق هستیم، برچسب می‌زنند. وقتی که برچسب می زنند و می‌گویند شنبه برای یهودی‌ها است، زبان عده‌ای بسته می‌شود.»

کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، روز پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت، متن نهایی لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری برای اضافه شدن روز شنبه به تعطیلات هفتگی را منتشر کرده بود که بر اساس آن، تمام دستگاه‌های اجرایی ایران موظف می‌شدند ساعات کار خود را در پنج روز هفته و از روز یکشنبه تا پنجشنبه تنظیم کنند. این قانون شامل واحدهای نظامی، انتظامی و امنیتی نشده بود و همچنین مراکز خدمات‌رسانی دولتی مانند بیمارستان‌ها، مراکز بهداشتی درمانی، مراکز بهزیستی، بانک‌ها و اماکن ورزشی را مطابق قبل، مجاز به فعالیت در روزهای شنبه می‌دانست.