نتیجه پژوهش جدیدی در بریتانیا که در مجله «تغذیه و دیابت» منتشر شده، نشان میدهد که مصرف زیاد غذاها و نوشیدنیهای غنی از فلاونوئید مانند چای سبز، انواع توتها و سیب خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش میدهد.
در این پژوهش، محققان ۱۱۳ هزار و ۹۷ شرکتکننده را بررسی کردند و دستکم ۲ ارزیابی از رژیم غذایی ۲۴ ساعته آنها به دست آوردند. محققان قصد داشتند میزان مصرف چای سیاه و سبز، شراب قرمز، سیب، انواع توتها، انگور، پرتقال، گریپ فروت، فلفل شیرین، پیاز و شکلات تلخ را در این افراد ارزیابی کنند.
فلاونوئیدها نوعی ترکیب شیمیاییاند که در میوهها، سبزیجات و سایر گیاهان یافت میشوند و بهدلیل خواص ضد سرطانی، ضد ویروسی، ضد باکتریایی، آنتیاکسیدانی و ضد التهابی مورد توجهاند. شش نوع فلاونوئید اصلی وجود دارد که فعالیت بیولوژیکی و شیوه سوختوسازشان در بدن متفاوت است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
پژوهش منتشر شده در مجله «تغذیه و دیابت»، نشان میدهد که مصرف ۶ ماده غذایی سرشار از فلاونوئید در روز، خطر ابتلا به بیماری دیابت را تا ۲۸ درصد کاهش میدهد، و در صورت حذف شراب از این گروه، ۶ ماده غذایی حاوی فلاونوئید ۲۶ درصد خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش میدهد.
به گزارش نیویورکپست، افراد بسیاری در سراسر جهان به بیماری دیابت دچارند. در ایالات متحده ۳۸ میلیون نفر دیابت دارند که بخش اعظم آن دیابت نوع ۲ است. اضافه وزن و سن بالای ۴۵ سال و همچنین بیتحرکی ازجمله عوامل خطر ابتلا به این بیماری است. شواهد نشان میدهد که گیاهخواری خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش میدهد.
طبق این پژوهش، مصرف ۴ فنجان چای در روز خطر ابتلا به انواع دیابت را تا ۲۱ درصد، یک وعده توت در روز تا ۱۵ درصد، و یک سیب در روز تا ۱۲ درصد کاهش میدهد. محققان همچنین بر تاثیر مثبت فلاونوئیدها بر سوختوساز قند، التهاب و عملکرد کلیه و کبد خبر دادند.
نویسندگان این مقاله میگویند: «این پژوهش توصیهها درمورد افزایش مصرف میوه برای کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را تایید میکند، اما تاکید آن بیشتر بر سیب و انواع توت است که نقش ویژهای در کاهش خطر ابتلا به این بیماری دارند.»
مگان هیلبرت، متخصص تغذیه، که در این مطالعه نقشی نداشت، خاطرنشان کرد که این یافتهها در توصیه غذایی به بیماران و آموزش آنها درمورد تغذیه مناسب نقش حیاتی دارند.