ارتش اسرائیل از «توقف تاکتیکی» در جنگ برای افزایش کمک‌‌رسانی به غزه خبر داد

مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفت که قطر و مصر قصد دارند با شبه‌نظامیان حماس درباره پیشنهاد آتش‌بس جو بایدن مذاکره کنند

ارتش اسرائیل روز یکشنبه شانزدهم ژوئن (۲۷ خرداد) از «توقف تاکتیکی» حملاتش در جنوب نوار غزه خبر داد تا امکان ارسال مقدار بیشتری کمک‌های بشردوستانه به این منطقه فراهم شود.

به گزارش آسوشیتدپرس، ارتش اسرائیل اعلام کرد که تا اطلاع بعدی، حملات روزانه به منطقه رفح از ساعت ۸ صبح تا ۷ بعدازظهر متوقف می‌شود.

در بیانیه ارتش آمده که توقف تاکتیکی حملات با هدف دادن اجازه عبور به کامیون‌های کمک‌رسانی از گذرگاه کرم شالوم انجام می‌شود و این تصمیم در هماهنگی با سازمان ملل متحد و سازمان‌های کمک‌رسانی بین‌المللی اتخاذ شده است.

از زمانی که نیروهای زمینی اسرائیل در اوایل ماه مه به سمت رفح حرکت کردند، انتقال کمک‌های بشردوستانه از گذرگاه کرم شالوم با مشکلاتی مواجه شد.

حمله نظامی هشت ماهه اسرائیل به گروه شبه‌نظامی حماس، غزه را در یک بحران انسانی گرفتار کرده و سازمان ملل درباره گرسنگی گسترده و قرار گرفتن صدها نفر در معرض قحطی هشدار داده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

جامعه بین‌المللی در طول ماه‌های گذشته بارها از اسرائیل خواسته است که برای کاهش بحران انسانی در نوار غزه و آسیب نرسیدن به غیرنظامیان به‌ویژه زنان و کودکان بیشتر تلاش کند.

بر اساس اعلام مرکز سازمان ملل برای هماهنگی امور بشردوستانه (اوچا)، سازمان ملل از ششم ماه مه تا ششم ژوئن، به طور متوسط ​​روزانه ۶۸ کامیون کمک‌رسانی برای غیرنظامیان غزه ارسال کرده که نسبت به ۱۶۸ کامیون در روز در ماه آوریل کاهش یافته و از ۵۰۰ کامیون در روز که گروه‌های امدادی می‌گویند به آن نیاز است، بسیار کمتر بوده است.

کاهش کمک‌رسانی به جنوب غزه در حالی است که بیش از یک میلیون فلسطینی، که بسیاری از آن‌ها قبلا آواره شده بودند، پس از تهاجم به رفح گریختند و در مناطق جنوبی و مرکزی غزه پناه گرفتند.

مقام‌های اسرائیلی که بر توزیع کمک‌ها در غزه نظارت دارند، می‌گویند برای ورود کامیون‌های کمک‌رسانی هیچ محدودیتی وجود ندارد. بنا بر ادعای آن‌ها،بیش از هشت هزار و ۶۰۰ کامیون اعم از کمکی و تجاری از دوم ماه مه تا ۱۳ ژوئن (به طور متوسط ​​۲۰۱ کامیون در روز)، از همه گذرگاه‌ها وارد غزه شده‌اند؛ با این حال کارشناسان می‌گویند که بسیاری از این کمک‌ها در گذرگاه‌ها انباشته شده و به مقصد نهایی نرسیده‌اند.

اسرائیل توزیع نشدن مناسب کمک‌های بشردوستانه را ناشی از قصور سازمان ملل می‌داند و می‌گوید که محموله‌های کمک در سمت غزه در کرم شالوم جمع شده‌اند و نهادهای کمک‌رسان برای توزیع آن‌ها مشکلات لجستیکی به‌ویژه کمبود کامیون دارند.

سازمان ملل چنین اتهاماتی را رد کرده و می‌گوید که ادامه جنگ باعث شده است عبور کامیون‌ها در نوار غزه در مجاورت مرز اسرائیل بسیار خطرناک باشد. این نهاد همچنین اعلام کرده که سرعت تحویل کالاها کند شده است زیرا ارتش اسرائیل باید برای رانندگان اجازه سفر صادر کند و این کار را به‌کندی انجام می‌دهد. سایر نهادهای بشردوستانه وابسته به سازمان ملل هم خبر داده‌اند که به دلیل نبود امنیت، کامیون‌های کمک‌رسانی در برخی موارد در جاده‌های غزه غارت شده‌اند.

اکنون با اعلام تصمیم جدید اسرائیل، تحویل کمک‌های بشردوستانه در بازه زمانی ۱۱ ساعته به هماهنگی کمتری نیاز دارد اما هنوز مشخص نیست آیا ارتش اسرائیل امنیت کامیون‌های کمک‌رسانی را هم هنگام تردد تامین خواهد کرد یا خیر.

در همین حال، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، روز شنبه گفت که قطر و مصر قصد دارند به‌زودی با شبه‌نظامیان حماس تعامل کنند تا ببینند آیا برای پیشبرد پیشنهاد آتش‌بس غزه که جو بایدن مطرح کرد، راهی وجود دارد یا خیر. به گزارش رویترز، سالیوان در حاشیه نشست صلح اوکراین که در سوییس برگزار می‌شود، با خبرنگاران مصاحبه کرد و گفت که روز یکشنبه قرار است دوباره با میانجی‌ها درباره غزه صحبت کند.

حماس از پیشنهاد آتش‌بس استقبال کرده است، اما اصرار دارد که هرگونه توافقی باید پایان جنگ را تضمین کند؛ درخواستی که اسرائیل آن را رد می‌کند.

اسرائیل پاسخ حماس به پیشنهاد توافق آتش‌بس جدید آمریکا را به معنای رد کامل توصیف کرده است. با این حال مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفت: «ما فکر می‌کنیم برخی تغییرات غیرمنتظره نیستند و می‌توان آن‌ها را مدیریت کرد. در عین حال برخی تغییرات هم با آنچه رئیس‌جمهوری بایدن مطرح کرده و هم با آنچه شورای امنیت سازمان ملل متحد تایید کرده است، ناسازگارند.»

او گفت که مقام‌های آمریکایی معتقدند برای رسیدن به توافق راهی وجود دارد و گام بعدی این است که میانجی‌های قطری و مصری با حماس گفت‌وگو کنند.

سالیوان تاکید کرد: «ما پیش‌بینی می‌کنیم که بین میانجی‌ها و حماس یک پیشنهاد رفت‌وبرگشت وجود داشته باشد. ما همچنان به مشورت با اسرائیلی‌ها ادامه می‌دهیم و امیدواریم در هفته آینده بتوانیم گزارش دقیق‌تری داشته باشیم که اوضاع در چه مرحله‌ای است و چه چیزی به عنوان گام بعدی برای پایان دادن به این وضعیت در نظر گرفته می‌شود.»

بیشتر از جهان