گروههای امداد و نجات دریایی روز چهارشنبه نوزدهم ژوئن (۳۰ خرداد) تایید کردند که ناو زغالبر «توتور» Tutor متعلق به یونان که هفته گذشته از سوی شبهنظامیان حوثی یمن در دریای سرخ مورد حمله قرار گرفت، غرق شد.
به گزارش رویترز، بر اساس اطلاعات منابعی از جمله شرکتهای امنیت دریایی و عملیات تجارت دریایی بریتانیا، کشتی توتور روز دوازدهم ژوئن با موشکها و یک قایق کنترل از راه دور مملو از مواد منفجره مورد اصابت قرار گرفت.
شرکت عملیات تجارت دریایی بریتانیا روز سهشنبه گفت که گمان میرود این کشتی دومین کشتی غرقشده از سوی حوثیهای وابسته به ایران باشد که از ماه نوامبر دچار چنین سرنوشتی میشود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
حوثیها میگویند حملات آنها به کشتیهای بینالمللی که از طریق دریای سرخ به کانال سوئز دسترسی دارند، در همبستگی با فلسطینیهای غزه است. آنها خواهان پایان جنگ اسرائیل در غزه شدهاند و میگویند تا زمانی که اسرائیل به حملاتش ادامه دهد، آنها نیز کشتیهای عبوری از دریای سرخ را مورد حمله قرار خواهند داد.
کشتی توتورکه با پرچم لیبریا غرق شده، حامل ۲۲ خدمه از فیلیپین بود که روز چهاردهم ژوئن نجات پیدا کردند و به کشورشان بازگردانده شدند.
اداره کارگران مهاجر فیلیپین گزارش داده است که یکی از خدمه، که گمان میرود در زمان حملات در نزدیکی بندر حدیده یمن در موتورخانه کشتی کار میکرده، مفقود شده است.
کشتی روبیمار متعلق به بریتانیا اولین کشتی غرقشده از سوی حوثیهای یمن بود. آن کشتی روز دوم مارس، حدود دو هفته پس از اصابت موشک غرق شد.
هفته گذشته حوثیها همچنین به کشتی دیگری به نام وربنا با پرچم پالائو که مملو از مصالح ساختمانی چوبی بود، آسیب جدی وارد کردند. ملوانان کشتی وربنا وقتی نتوانستند آتشی را که در اثر حملات ایجاد شده بود مهار کنند، کشتی را رها کردند.
حملات موشکی و پهپادی حوثیها، شرکتهای کشتیرانی را مجبور کرده است که کشتیها را از دریای سرخ و کانال سوئز به مسیر طولانیتری در اطراف آفریقا تغییر جهت دهند؛ موضوعی که تحویل محمولهها را به تاخیر انداخته و هزینههای حمل و نقل را افزایش داده است.
براساس گزارش سازمان اطلاعات دفاعی ایالات متحده، دستکم ۶۵ کشور و شرکتهای بزرگ انرژی و کشتیرانی ازجمله شل، بیپی، مرسک و کاسکو تحتتاثیر حمله حوثیها قرار گرفتهاند.
وبسایت خبری العین روز دوشنبه ۲۱ خرداد گزارشی را درباره شیوه ارسال تسلیحات نظامی از سوی جمهوری اسلامی ایران به گروه شبهنظامی حوثیهای یمن منتشر کرد.
در این گزارش، به نقل از حسن طاهر، فرماندار منطقه حدیده در یمن، آمده است که کشتیهای حامل تسلیحات ایران بدون بازرسی وارد بنادر تحت کنترل حوثیها میشوند و برای آنها این امکان را فراهم میکنند که حملاتشان را به کشتیهای عبوری از دریای سرخ ادامه دهند.