پیکار پاکستان با هراس‌افکنان؛ پنتاگون اعلام آمادگی کرد

سخنگوی پنتاگون گفت حمله به پناهگاه‌های تحریک طالبان پاکستان در خاک افغانستان تصمیم‌های مستقل حکومت پاکستان است

گروهی از افسران آمریکایی و افسران پاکستانی در خیبرپختون‌خوا‌ــPakistanFauj/X

ژنرال پاتریک رایدر، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا، روز سه‌شنبه ۱۹ تیر (۹ ژوییه) در نشست خبری در واشینگتن، اعلام کرد که ایالات متحده از پاکستان در پیکار با گروه‌های هراس‌افکن و تهدیدهای تروریستی منطقه‌ای حمایت می‌کند.

سخنگوی پنتاگون بدون اشاره به پناهگاه‌های گروه‌های تروریستی از جمله تحریک طالبان پاکستان در افغانستان گفت که آمریکا از اقدام پاکستان برای مقابله با تهدیدهای منطقه‌ای استقبال می‌کند و در این زمینه آماده همکاری است.

پاتریک رایدر در پاسخ به این پرسش که آیا آمریکا در اقدام نظامی و حمله هوایی احتمالی پاکستان به پناهگاه‌های تحریک طالبان پاکستان در خاک افغانستان نیز حمایت خواهد کرد، گفت: «این به تصمیم‌ مستقل پاکستان مربوط می‌شود.»

سخنگوی پنتاگون افزود که پاکستان می‌داند که چگونه مسائل مرتبط با امنیت ملی خود را حل کند و در زمینه‌هایی که به حمایت آمریکا نیاز داشته باشد، به آن پاسخ داده می‌شود.

ارتش پاکستان دو هفته پیش از طراحی و آغاز عملیات نظامی «عزم استحکام» خبر داد، اما در این مدت در مناطق تحت نفوذ تحریک طالبان پاکستان پیشرفت قابل‌توجهی نداشت و تنها درگیری‌های پراکنده در برخی شهرستان‌های ایالت خیبرپختون‌خوا میان طالبان و ارتش پاکستان رخ داد که به دو طرف تلفات وارد کرد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

با وجود مطرح شدن پرسش در مورد پناهگاه‌های گروه‌های تروریستی در افغانستان و همچنین پناه گرفتن سران تحریک طالبان پاکستان در این کشور، سخنگوی پنتاگون از اظهارنظر در این مورد خودداری کرد و تنها گفت: «با پاکستان برای جلوگیری از تروریسم منطقه‌ای همکاری خواهیم کرد.»

پاتریک رایدر در مورد تهدیدهای امنیتی منطقه‌ای گفت: «در سراسر منطقه در مورد تروریسم نگرانی‌هایی وجود دارد. اما پاکستان در رابطه با نحوه محافظت از مرزهایش و تامین امنیت داخلی این کشور مستقل تصمیم می‌گیرد.»

هم‌زمان، متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، هم در نشست خبری در پاسخ به پرسشی در مورد کمک مالی آمریکا به رژیم طالبان در افغانستان تاکید کرد که در این زمینه هیچ‌ کمکی به طالبان صورت نگرفته است.

میلر، با اشاره به گزارش اخیر دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در امور افغانستان در مورد عملکرد وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان در سرکوب آزادی‌های مردم، این اقدام‌ها را «مصداق بارز نقض حقوق بشر» دانست.

به باور کارشناسان، طالبان افغانستان و پاکستان متحد دیرینه یکدیگرند و یک روش و ایدئولوژی را دنبال می‌کنند. سران طالبان پاکستانی بارها در سخنرانی‌ها و پیام‌هایشان گفته‌اند که به دنبال بر پا کردن ساختاری شبیه «امارت اسلامی افغانستان» در پاکستان‌اند و حکومت کنونی پاکستان را «غیرمشروع» می‌دانند.

بر اساس گزارش‌ نهادهای پاکستانی، شمار اعضای تحریک طالبان پاکستان به حدود ۵۰ هزار نفر می‌رسند که بیشتر آن‌ها به سلاح‌های مدرن و پیشرفته آمریکایی رهاشده در افغانستان مجهز شده‌اند. تحریک طالبان پاکستان بیشتر در ایالت خیبرپختون‌خوا نفوذ دارد و سران و اعضای این گروه نیز از قبایل پشتون ساکن همین ایالت‌اند. این گروه از زمان بازگشت طالبان افغانستان به قدرت، حملات مرگباری را در خیبرپختون‌خوا، پیشاور و شهرستان‌های هم‌مرز با افغانستان انجام داده و تلفات سنگینی به نظامیان و غیرنظامیان پاکستانی وارد کرده است.

دوهفته پیش مسعود خان، سفیر پاکستان در واشینگتن، از ایالات متحده آمریکا خواست که با تجهیز ارتش پاکستان به سلاح‌های پیشرفته از جمله دوربین دید در شب و اسلحه تک‌تیرانداز، به پیکار این کشور با تحریک طالبان پاکستان کمک کند.

دو افسر ارتش پاکستان و آمریکا در خیبرپختون‌خوا-PakistanFauj/X@
 

ارتش پاکستان پنجشنبه گذشته اعلام کرد که یک واحد پیاده‌نظام ارتش آمریکا وارد خیبرپختون‌خوا شده و رزمایش مشترک دوهفته‌ای را با هدف به اشتراک گذاشتن تجاربش در مبارزه با تروریسم با نیروهای پاکستانی آغاز کرده است.

بسیاری از اعضای طالبان پاکستان و افغانستان هم با بازنشر عکس‌ها و ویدیو از حضور نظامیان آمریکایی در خیبرپختون‌خوا در شبکه‌های اجتماعی ایکس نوشتند که «جهاد» با حکومت پاکستان واجب است.

پیش از این روحانیون برجسته پاکستان جنگ در این کشور را تحت عنوان جهاد جایز ندانسته‌اند. ملا هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان افغانستان، هم سال گذشته در فتوایی خطاب به اعضای طالبان افغانستان اعلام کرد که پیوستن به جنگ در خارج از افغانستان جهاد نیست. فتوای رهبر طالبان را ملا یعقوب، وزیر دفاع این گروه، شفاهی به فرماندهان طالبان ابلاغ کرد.

رهبر طالبان افغانستان این فتوا را پس از آن صادر کرد که دولت پاکستان از او درخواست کرد که با صدور فتوایی جلو پیوستن طالبان افغانستان به صفوف طالبان پاکستانی را بگیرد. علی‌رغم صدور این فتوای شفاهی، دولت پاکستان بارها بر نقش‌آفرینی طالبان افغانستان در حملات انتحاری و تهاجمی در داخل پاکستان تاکید کرده است.

بیشتر از جهان