یک مطالعه جدید نشان داده که تامپون حاوی چندین فلز از جمله آرسنیک و سرب است و بر همین اساس تاکید میشود که تولیدکنندگان باید ملزم شوند فلزات موجود در تامپونها را آزمایش و گزارش کنند.
این مطالعه که سوم ژوییه در نشریه Environment International منتشر شد، ۳۰ تامپون از ۱۴ نشان تجاری را بررسی کرد و متوجه شد که میزان فلزاتی مانند آرسنیک، باریم، کلسیم، کادمیوم، کبالت، کروم، مس، آهن، منگنز، نیکل، روی و برخی دیگر فلزات در تامپونها به اندازهای است که میتوان با استفاده از ابزارها و تکنیکهای آزمایشگاهی آنها را اندازهگیری کرد.
کاترین شیلینگ، یکی از نویسندگان این پژوهش، میگوید: «اگرچه فلزات سمی همهجا وجود دارند و ما همواره با مقدار کمی از آنها مواجهیم، طبق نتایج به دستآمده این فلزات در محصولات قاعدگی وجود دارند و زنان ممکن است بیشتر در معرض خطرات ناشی از مصرف این محصولات قرار بگیرند.»
افزایش نگرانیها عمومی در مورد استفاده از تامپون
با توجه به نتایج این مطالعه، تامپونها به عنوان منبع احتمالی مواجهه با مواد شیمیایی از جمله فلزات نگرانیهایی ایجاد کردهاند، زیرا پوست واژن در مقایسه با پوست سایر قسمتهای بدن، قابلیت بیشتری برای جذب مواد شیمیایی دارد.
طبق این پژوهش، ۵۰ تا ۸۰ درصد افراد در دوران عادت ماهیانه از تامپون استفاده میکنند و فلزات ذکرشده با توجه به آنکه واژن بافت بسیار جاذبی دارد، از این طریق جذب و در نتیجه وارد جریان خون میشوند و به این ترتیب به سایر قسمتهای بدن منتقل شوند که میتواند آثار بالقوه مضری به جا گذارد.
جنی ای. شیرستون، نویسنده ارشد این مطالعه، در بیانیهای گفت: «با وجود پتانسیل بسیار بالا برای ایجاد نگرانی در مورد سلامتی عمومی، برای اندازهگیری مواد شیمیایی موجود در تامپونها تحقیقات بسیار کمی انجام شده است. تا آنجا که میدانیم، این اولین مطالعهای است که فلزات موجود در تامپونها را اندازهگیری میکند. ما با نگرانی میزان فلزات موجود در آن از جمله فلزهایی سمی مانند آرسنیک و سرب را بررسی کردیم.»
به گزارش یواسایتودی، در مورد تاثیر این فلزات بر سلامتی و همچنین ارزیابی سایر مواد شیمیایی در تامپون، تحقیقات بیشتری نیاز است.
طبق پژوهش انجامشده، فرقی نمیکند که تامپونها از مواد طبیعی تهیه شده باشند یا نه (ارگانیک باشند یا نباشند)، همه آنها حاوی این فلزاتاند. محققان تامپونهای تهیه شده از مواد طبیعی و غیرطبیعی (ارگانیک و غیرارگانیک) را در بریتانیا و ایالات متحده بررسی کردند و متوجه شدند فرقی نمیکند که تامپونها کجا تولید یا چطور گروهبندی شدهاند زیرا هیچکدام در مقایسه با دیگری فلز کمتری ندارد.
فلزات چطور از تامپونها سر درآوردند؟
طبق نتایج این مطالعات، فلزات به شکلهای مختلف روی تامپونها قرار میگیرند. مواد پنبهای آن میتوانند فلزات را از محیط اطراف یا آلایندههای مجاور جذب کنند. فلزات همچنین ممکن است به عنوان راهی برای افزودن رنگدانه، سفیدکننده یا عامل ضدباکتری به تامپون اضافه شده باشند.
شیرستون میگوید: «من واقعا امیدوارم که تولیدکنندگان ملزم شوند محصولاتشان را از نظر میزان فلزات، بهویژه فلزات سمی، آزمایش کنند. اینکه فراخوان عمومی در راستای این موضوع انجام و درخواست نصب برچسب بر محصولات قاعدگی مطرح شود هم بسیار موثر خواهد بود.»