بازسازی کامل ورزشگاه آزادی تهران حداقل تا یک سال دیگر هم ادامه خواهد داشت و به همین دلیل تیمهای پرسپولیس و استقلال تهران مجبورند تا پایان لیگ بیستوچهارم، در ورزشگاه تختی تهران از رقبایشان میزبانی کنند.
همزمان با آنکه رسانههای ایران خبر دادند قرار است روز چهارم مردادماه اجتماع ۱۰۰ هزار نفری زنان وابسته به نظام جمهوری اسلامی با سخنرانی جمیله علمالهدی در ورزشگاه آزادی برگزار شود، مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال ایران، اعلام کرد که به دلیل پایان نیافتن روند بازسازی سکوهای فرسوده ورزشگاه آزادی، قرار است مقابل سکوهای غیرقابلاستفاده دیواری حائل کشیده شود تا بازیهای تیم ملی و مسابقات سرخابیها در لیگ نخبگان آسیا در شهریور با حضور محدود تماشاگران برگزار شود.
همچنین در شرایطی که پیش از این اعلام شده بود پرسپولیس و استقلال تنها در چند هفته ابتدایی لیگ برتر مجبورند در ورزشگاه ۳۰ هزار نفری تختی بازی کنند و با تکمیل ورزشگاه آزادی به خانه بازمیگردند، اکنون دبیر ستاد آمادهسازی ورزشگاههای لیگ برتر ایران میگوید دستکم تا یک سال آینده، قرار است «فقط بازیهای بزرگ مانند مسابقات ملی، آسیایی و بازیهای سرخابیها مقابل سپاهان و تراکتور در آزادی برگزار شود».
مهدی نصیبی، مدیر مجموعه ورزشی آزادی، نیز اعلام کرد اگرچه تمام تلاشش را خواهند کرد که تا هفته اول شهریور این ورزشگاه را آماده میزبانی از مسابقات رسمی کنند، «قطعا ورزشگاه بهطور کامل آماده نمیشود».
از سوی دیگر مهدی محمدنبی، نایبرئیس اول فدراسیون فوتبال، هشدار داد: «اگر به هر دلیلی استادیوم محل میزبانی ما تا زمانی که بازرسان ایافسی به ایران وارد میشوند، یعنی اوایل شهریور، بهروز نشود، مخاطراتی مانند جریمه نقدی به مبلغ ۲۵۰ هزار دلار، سلب میزبانی و کسر امتیاز وجود دارد. مثل دوره قبل در بازی کره شمالی و ژاپن که از کره شمالی کسر امتیاز شد.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
برخلاف وعدههای متعدد ابراهیم رئیسی و مدیران دولتی درباره ساخت ورزشگاهی جدید در تهران و بازسازی ورزشگاه آزادی، هیچیک از این وعدهها عملی نشدند. همانطور که وزرای ورزش در دولت حسن روحانی نیز به هیچیک از وعدههایشان درباره بازسازی ورزشگاه آزادی عمل نکردند. همین موضوع باعث شد دو تیم پرسپولیس و استقلال مجبور باشند در لیگ بیستوچهارم از رقبایشان در ورزشگاه تختی تهران، دیگر ورزشگاه میراث حکومت محمدرضا شاه پهلوی با نام سابق «فرحآباد»، میزبانی کنند.
وزارت ورزش دولت ابراهیم رئیسی تیر ۱۴۰۲ تصمیم گرفت روند بازسازی ورزشگاه ۵۳ ساله آزادی را آغاز کند. در ادامه، کیومرث هاشمی، وزیر ورزش، وعده داد که روند بازسازی سکوها حداکثر تا آذر ۱۴۰۲ به پایان میرسد. اما این وعده نیز مانند بسیاری از وعدههای مقامهای جمهوری اسلامی در دولتهای مختلف عملی نشد.
استادیوم فوتبال آریامهر که بعد از انقلاب اسلامی به ورزشگاه آزادی تغییر نام یافت، در دوران محمدرضا شاه پهلوی تنها ظرف یک سال ساخته شد و این زمین چمن در کنار دیگر ورزشگاهها در مجموعه آریامهر، میزبان بازیهای آسیایی ۱۹۷۴ (۱۳۵۳ شمسی) تهران بود. با ساخت این مجموعه، ایران به اصلیترین نامزد کسب میزبانی المپیک ۱۹۸۴ (۱۳۶۳) و جامجهانی فوتبال در سال ۱۹۹۰ (۱۳۶۹) تبدیل شد، اما وقوع انقلاب اسلامی تمامی این برنامهها را برهم زد و زمینهساز سقوط ورزش ایران شد.
نکته قابلتامل اینکه مقامهای جمهوری اسلامی در یک سال اخیر یعنی از تیر ۱۴۰۲ تا تیر ۱۴۰۳ که معادل زمان ساخت کل ورزشگاه آریامهر در حکومت پهلوی است، حتی موفق نشدند بازسازی سکوهای این ورزشگاه را به پایان برسانند و اکنون بنا به گفته مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال ایران، روند بازسازی کامل دستکم تا یک سال دیگر طول میکشد.
به این ترتیب سرخابیها بهناچار با پسرفتی عجیب، رسما به ۲۲ سال قبل و لیگ دوم خلیج فارس بازگشتند که چمن ورزشگاه آزادی به علت فقدان رسیدگی و نگهداری نامناسب باید تعویض میشد و حتی دربی تهران هم در تبریز برگزار شد.
دیگر ورزشگاهها مهم تهران مانند ورزشگاه فرحآباد، ورزشگاه امجدیه و ورزشگاه فوتبالی هم که پس از انقلاب اسلامی به نامهای تختی، شیرودی و کشوری تغییر نام یافتند، پیش از استقرار جمهوری اسلامی ساخته شدند و مسئولان فدراسیون فوتبال ایران باید خوشحال باشند که به لطف تلاشهای حکومت قبل و علیرغم شرایط وخیم آزادی، اکنون دستکم میتوانند مسابقات پرسپولیس و استقلال را به ورزشگاه تختی منتقل کنند.