جواد خیابانی، مجری برنامههای ورزشی صداوسیمای جمهوری اسلامی، روز پنجشنبه ششم اردیبهشت در یک برنامه زنده تلویزیونی فاش کرد که برنامه دولت ابراهیم رئیسی برای ساخت ورزشگاهی بزرگ و چندمنظوره بهعنوان جانشین ورزشگاه آزادی تهران، به دلیل کمبود بودجه و انصراف پیمانکاران چینی با شکست مواجه شده است اما مدیران دولتی نمیخواهند این خبر و عملی نشدن وعدههایشان را رسانهای کنند.
این در حالی است که کیومرث هاشمی، وزیر ورزش و جوانان، دو روز قبل مدعی شد که «احداث یک مجموعه ورزشی بزرگ در تهران در دستور کار دولت قرار دارد» و «اتفاقهای خوبی هم رخ داده است».
اکنون جواد خیابانی میگوید: «محسن معتمدکیا [مدیرکل روابط عمومی وزارت ورزش و جوانان] به من گفت نمیتوانیم همهچیز را درباره این پروژه به مردم بگوییم. گفتم: چیزهایی را که میتوانید، بگویید. آیا چینیها زیر میز زدهاند و گفتهاند نمیآییم؟ آیا چین دبه کرده و گفته که پول بیشتری میخواهد؟ چرا اعلام نمیکنید که دلیل ساخته نشدن ورزشگاه چیست؟ او [معتمدکیا] چیزهایی به من گفت که جزو اسرار است و نمیتوانم آنها را بازگو کنم، اما چیزی که باید گفته شود این است که از نظر مالی توان ساخت ورزشگاه جدید را نداریم. این را باید اعلام کنیم.»
این مجری تلویزیونی در ادامه با تمجید ضمنی از حکومت پهلوی در ساخت مجموعه ورزشی آریامهر (آزادی) با کسب هدف میزبانی جام جهانی فوتبال و مسابقات المپیک گفت: «ورزشگاه آزادی را به طور کامل مهندسان ایرانی و با طرح آقای فرمانفرمایان، با بودجه ایرانی و تنها ظرف ۱۹ ماه ساختند. آمریکا، انگلستان، چین، هند یا هیچ کشور خارجی که آن را نساخت. پس حالا چرا باید به چینیها وابسته باشیم که ورزشگاه ما را بسازند؟ آیا این اتفاق قرار بود به دلیل تهاتر با چین در ازای پول نفت انجام شود؟ هیچچیز بهتر از گفتن حقیقت نیست؛ راستش را به مردم بگویید که پول نداریم بسازیم.»
پس از فرو ریختن بخشی از سکوهای ورزشگاه فوتبال در مجموعه آزادی به دلیل ناتوانی مسئولان و فقدان بودجه کافی برای بازسازی و نگهداری این ورزشگاه سالخورده، ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری اسلامی ایران ۲۰ شهریور ۱۴۰۲ در جمع برخی مدالآوران رشتههای ورزشی و روسای فدراسیونها، به نبود «یک ورزشگاه جامع که در شان قهرمانان ملی و ورزشکاران خارجی» باشد اعتراف کرد و خواستار ساخت چنین ورزشگاهی در تهران شد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
چند روز بعد از این سخنرانی، کیومرث هاشمی، وزیر ورزش و جوانان، در گفتوگو با خبرنگاران از «پروژه عظیم ساخت ورزشگاه بزرگ در تهران» سخن گفت و محسن منصوری، معاون اجرایی ابراهیم رئیسی، نیز دوازدهم مهر خبر داد که ۳۰۰ هکتار از زمینهای اطراف محل دفن روحالله خمینی در جنوبغربی تهران به ساخت ورزشگاه جدید تهران اختصاص داده شده است.
در نهایت یک شرکت چینی برای ساخت و طراحی این پروژه انتخاب شد و چهارم دیماه هم مراسم امضای تفاهمنامه ساخت ورزشگاه جدید در تهران با حضور محمد مخبر، معاون اول رئیسی، محسن منصوری، معاون اجرایی رئیسجمهوری، وزیر نفت، وزیر ورزش و جوانان و شهردار تهران در ساختمان ریاستجمهوری برگزار شد، اما حالا به نظر میرسد که این پروژه و این وعده هم مانند شمار زیادی از وعدههای دولتها و چهرههای ارشد نظام جمهوری اسلامی در ۴۵ سال اخیر، عملی نخواهد شد و کنار گذاشته میشود.
این در حالی است که پیش از این، یک کارشناس مخاطرات حوزههای زمینشنانسی و زلزله، در گفتوگو با روزنامه شرق، مکان انتخابشده برای ساخت ورزشگاه جدید تهران را دچار فرونشست شدید و لرزهخیر اعلام کرده و انتخاب آن را «یک خطای تاریخی» و دارای «آثار جبرانناپذیر» دانسته و تاکید کرده بود که مسئولان نباید اشتباه صورتگرفته در ساخت برج میلاد و پل طبقاتی صدر را یک بار دیگر تکرار کنند.
از سوی دیگر کیومرث هاشمی و مسئولان شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی در ایران، مرداد ۱۴۰۲ وعده دادند که روند بازسازی ورزشگاه آزای تهران با بودجه تقریبا هزار میلیارد تومانی تا آذر ۱۴۰۲ به پایان میرسد، اما با وجود گذشت پنج ماه از پایان مهلت تعیینشده، همچنان بیش از ۵۰ درصد سکوهای این ورزشگاه غیرقابلاستفاده باقی مانده است.