کارزار انتخاباتی جو بایدن در روز یکشنبه با پایانی عزلتآمیز و غریب تمام شد؛ زمانی که او مبتلا به کووید بود و در خانه [ایام] تعطیلاتش در ریهوبات بیچ دلاور تنها نزدیکترین اعضای خانواده و مشاورانش کنار او بودند، یک بیانیه کوتاه در شبکههای اجتماعی منتشر و به جهان اعلام کرد که تصمیم گرفته است از نامزدی حزب دموکرات در انتخابات ۲۰۲۴ کنار برود.
رئیسجمهور ۸۱ ساله در سه هفتهای که از حضور فاجعهبارش در مناظره آتلانتا میگذشت، تلاش زیادی کرد تا حزب خود و مردم آمریکا را متقاعد کند که نهتنها برای رویارویی مجدد با دونالد ترامپ کاملا آماده و مناسب است، بلکه آمادگی دارد چهار سال دیگر در کاخ سفید خدمت کند.
اما فارغ از اینکه سعی میکرد قانونگذاران نگران در کنگره را قانع کند یا در مصاحبهها لحنی چالشبرانگیز به کار ببرد، گافها همچنان ادامه یافتند؛ از جمله یک لحظه بهویژه شرمآور در نشست ناتو که او ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین، را «رئیسجمهوری پوتین» نامید.
با افزایش تعداد دموکراتهایی که عمومی و خصوصی از او میخواستند «مشعل را [به شخص دیگری] واگذار کند»، به نظر میرسید بایدن هرچه بیشتر منزوی میشود و تنها با مشاوران معتمدش در ارتباط است.
اقدام به ترور ترامپ و سپس کنوانسیون ملی جمهوریخواهان در میلواکی توجهات را کوتاهمدت منحرف کرد اما در میان همه این جنجالها، بایدن در جریان یک سفر تبلیغاتی به لاسوگاس به کووید مبتلا شد و این وضعیت او را بیشتر به انزوا کشاند.
آنجا بود که بایدن در حالی که در گوشه عزلتش در ساحل دلاور دوران نقاهت را میگذراند و تنها، همسرش، بانوی اول، دکتر جیل بایدن، را در کنار داشت، سرانجام پذیرفت که دورانش به پایان رسیده است.
از آنجا که رئیسجمهوری در طول آخرهفته با نزدیکترین مشاوران و اعضای خانوادهاش تماس گرفته بود، یکی از دستیاران ارشد ناشناس [بدون ذکر نام] او اواخر یکشنبه به سیانان گفت که تصمیم او برای کنارهگیری «در ۴۸ ساعت گذشته» اتفاق افتاد.
درباره برنامههای خروج نخستین بار به طور جدی در شب شنبه بحث شد و در صبح یکشنبه ادامه یافت.
دستیار دیگری به این شبکه گفت که در نهایت، دادههای نظرسنجی بود که او را متقاعد کرد کنار برود، نه نگرانیها درباره توانایی ذهنی یا هر مشکل سلامتی دیگر.
بایدن در نشست مطبوعاتی «مهم» ناتو اصرار داشت که تنها نظرسنجیهای قانعکننده میتواند نظر او را درباره ماندن در رقابت تغییر دهد؛ موضوعی که گفته میشود نانسی پلوسی، سخنگوی سابق مجلس نمایندگان، بعدها او را بر سر آن تحت فشار گذاشت و به او هشدار داد که هیچ راهی برای پیروزی ندارد و در صورت ادامه دادن تا روز انتخابات، ممکن است مجلس نمایندگان و سنا را نیز با خود به خطر بیندازد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
استیو ریکتی، مشاور کاخ سفید، مایک دونیلون، مشاور ارشد کارزار انتخاباتی، آنی توماسینی، معاون رئیس دفتر، و آنتونی برنال، مشاور ارشد بانوی اول، همگی در تعطیلات آخرهفته به بایدنها پیوستند و این وظیفه در نهایت بر عهده آنها قرار گرفت که بهوضوح به رئیسجمهوری نشان دهند برای بازگشت [نجات] از این پرتگاه [بحران عمیق] هیچ راهی وجود ندارد.
یک مشاور به واشینگتنپست گفت: «اعداد نظرسنجیها که اخیرا دریافت کردهاند، برای آنها بسیار تکاندهنده بود.» و افزود که فشار قانونگذاران دموکرات همحزبی بایدن به علاوه پشتیبانان مالی حزب، استراتژیستها، فعالان، ستارهها و تحلیلگران رسانههای همسو به حدی زیاد شده بود که نمیتوانستند آن را نادیده بگیرند.
«آنها میخواستند جلو خونریزی [افزایش مشکلات و خسارات] را بگیرند و به او زمان بدهند تا درباره آنچه میخواهد بگوید فکر کند... فشار بسیار بیامان بود. هر روز یک نفر جدید اضافه میشد.»
اینها بر این دموکرات قدیمی که بیش از نیم قرن در دولت خدمت کرده بود، تاثیر شخصی زیادی گذاشت. به حدی که به گفته نزدیکانش، جو بایدنی که سرانجام سرنوشتش را پذیرفت، کسی بود که احساس میکرد افرادی که آنها را دوستان خود میدانست، به او خیانت کردهاند و بهشدت ناراحت بود.
بایدن شب شنبه، یک نشست خانوادگی برگزار کرد و دخترش اشلی و دامادش هاوارد اوایل یکشنبه به ریهوبات رفتند تا با او باشند.
پس از آن، بایدن با افراد مهم در دولتش، از جمله کامالا هریس، معاون رئیسجمهوری، و دیگر اعضای خانوادهاش که حضور نداشتند، تماسهایی گرفت.
بایدن همچنین جداگانه با جف زینتس، رئیس دفترش، و جناومالیدیلون، همکار کارزارش، تماس گرفت تا آنها را از تصمیمش مطلع کند.
تنها دو روز قبل [از آن]، جن اومالی دیلون در برنامه صبحگاهی اماسانبیسی «مورنینگ جو» حضور یافته بود تا اعلام کند که رئیس او «قطعا» در رقابت باقی میماند.
در تنها ۱۰۷ روز مانده به انتخابات ریاستجمهوری، دیگر مشاوران، از جمله آنیتا دان، مشاور ارتباطات، از این خبر بسیار مهم که بایدن دیگر نامزد حزب برای سال ۲۰۲۴ نیست، به همان شکلی مطلع شدند که مردم آمریکا از آن اطلاع یافتند؛ از یک پست در [شبکه اجتماعی] ایکس.
زینتس همان بعدازظهر در واشینگتندیسی، درست پیش از انتشار اعلامیه عمومی، با [اعضای] کابینه رئیسجمهوری و کارکنان ارشد کاخ سفید تماس گرفت و خود بایدن نیز برای اطلاع دادن به آنها مبنی بر اینکه رویاهای انتخاباتیاش را رها میکند، به آنها پیوست.
بر اساس گزارش [واشینگتن]پست، زینتس کمی بعد در ساعت ۲:۲۶ بعدازظهر، به کل تیم کاخ سفید ایمیل زد.
در آن ایمیل آمده بود: «کارهای زیادی باید انجام شودــ و همانطور که رئیسجمهوری بایدن میگوید، وقتی همه با هم آن را انجام میدهیم، هیچ کاری نیست که آمریکا نتواند انجام دهد.»
© The Independent