وبسایت عربنیوز روز شنبه هفدهم اوت (۲۷ مرداد) در گزارشی به افزایش چشمگیر حضور زنان در نیروی کار عربستان سعودی پرداخت و نوشت که چنین مشارکتی ناشی از بهبود فرصتهای آموزشی و فرهنگسازی گسترده در این پادشاهی است.
به نوشته این پایگاه خبری، گزارش تازه موسسه تحلیل اطلاعات مالی «اساندپی گلوبال» (S&P Global) نشان میدهد که افزایش حضور زنان در فعالیتهای اقتصادی این پادشاهی را از اهداف چشمانداز ۲۰۳۰ فراتر برده است.
در این گزارش اشاره شده است که هم بخشهای دولتی عربستان سعودی و هم بخش خصوصی اقدامات متعددی، ازجمله اصلاحات قانونی و طرحهای متنوع برای توانمندسازی زنان و گسترش حضور آنان در محیطهای کاری اجرا کردهاند. این اقدامات با اهداف ریاض برای ارتقای برابری جنسیتی و تشویق مشارکت بیشتر زنان در فعالیتهای اجتماعی و اقتصادی همسو است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
براساس آخرین آمار بانک جهانی، نرخ مشارکت زنان در نیروی کار عربستان سعودی به ۳۴.۵ درصد رسیده، در حالی که این میزان برای مردان ۷۹.۹ درصد گزارش شده است. این آمار از هدف اولیه ۳۰ درصد فراتر رفته و پادشاهی سعودی را بر آن داشته که هدف جدید ۴۰ درصدی مشارکت زنان را تا سال ۲۰۳۰ محقق کند.
لیلا کوزنزوف، مدیر اجرایی شرکت آمریکایی اولیور وایمن در عربستان سعودی، درباره افزایش مشارکت زنان در بخشهای اقتصادی این پادشاهی گفت: «اگر نرخ رشد موجود در مشارکت نیروی کار زنان ادامه یابد، اقتصاد عربستان سعودی میتواند تا سال ۲۰۳۲ حدود ۳۹ میلیارد دلار یا ۳.۵ درصد افزایش یابد.»
او افزود که ریاض برای توانمندسازی زنان ابتکارات متعددی را اجرا کرده است، ازجمله افزایش آگاهی عمومی درمورد اهمیت مشارکت زنان در فرصتهای شغلی، پرهیز از تبعیض میان زنان و مردان، تطبیق دادن مشاغل برای نقشآفرینی زنان و همچنین ارائه برنامههای آموزشی و حمایتی ویژه زنان.
کوزنزوف تاکید کرد که عربستان سعودی متعهد به ایجاد محیط کاری متنوعتر و فراگیرتر شده است تا از توانایی زنان در نیروی کار بهره بیشتری ببرد و به اهداف بلندپروازانه چشمانداز ۲۰۳۰ دست یابد.
او افزود: «زنان عربستان سعودی بهشکل فزایندهای در تمام سطوح، ازجمله در بخشهای با مهارت بالا و بهطور سنتی تحت سلطه مردان، مانند مهندسی و مالی، وارد فعالیت میشوند. دولت هم اقداماتی را برای حمایت از رشد حرفهای زنان اجرا میکند تا در زندگی خانوادگی با چالشهای کمتری مواجه شوند. ازجمله این ابتکارات میتوان به ساعتهای کاری منعطف و ارائه گزینههای مراقبت از کودک برای زنان شاغل اشاره کرد.»
به گفته این فعال اقتصادی، عربستان سعودی در کنار اصلاحات قانونی، کارزارهای آگاهیرسانی را ایجاد کرده که به تغییر نگرشهای اجتماعی درباره اشتغال زنان منجر شده است. این کارزارها دستاوردهای زنان برجسته سعودی را نشان میدهند و آنها را بهمنزله الگو معرفی و بر مزایای افزایش مشارکت زنان در نیروی کار تاکید میکنند.
پیش از این نیز شاهدخت ریما بنت بندر آل سعود، سفیر عربستان سعودی در ایالات متحده، به موفقیت زنان کشورش و دستاوردهای آنان با پیگیری چشمانداز ۲۰۳۰ و به رهبری شاهزاده محمد بن سلمان اشاره و تاکید کرده بود که هنوز کارهای زیادی برای انجام دادن وجود دارد، اما پیشرفت زنان در عربستان سعودی چشمگیر است.
او در جریان سخنرانی در کنفرانسی تاکید کرد: «زنان امروز در عربستان سعودی از دستمزدی برابر با مردان برخوردارند، بیش از ۴۰ درصد شرکتهای نوپای کوچک و متوسط متعلق به زناناند، سطح تحصیلات زنان به میزان قابلتوجهی بالا رفته است و گزارش اخیر بانک جهانی از ۱۹۰ اقتصاد دنیا نشان میدهد که عربستان سعودی از نظر پیشرفت اقتصادی و اجتماعی زنان در رتبه اول قرار گرفته است.»