در روز انتخابات امسال، رایدهندگان اعلام نتایج این دوره از انتخابات ریاستجمهوری و کنگره را از طریق تلویزیون، لپتاپ و تلفن دنبال خواهند کرد.
تازهترین نظرسنجیها در چند روز باقیمانده تا ۵ نوامبر نشان میدهند که رقابت کامالا هریس و دونالد ترامپ برای ورود به کاخ سفید تنگاتنگ است. در همین حال، دموکراتها در تلاشاند تا کنترل مجلس نمایندگان را به دست آورند و جمهوریخواهان برای کسب اکثریت در سنا رقابت میکنند.
رایپرسی شاخصی کلیدی از نتایج احتمالی است، زیرا نظرسنجها از رایدهندگان پس از آنکه رایشان را به صندوق انداختند نظرسنجی میکنند تا مشخص شود از چه کسی حمایت کردهاند و در مورد برخی مسائل چه احساسی دارند.
آنچه در ادامه میآید همه نکاتی است که باید درباره افراد انجامدهنده این نوع نظرسنجی و شیوه تفسیر نتایج بدانید.
رایپرسی چیست؟
بهطور مرسوم، رایپرسیها از طریق مصاحبه حضوری با رایدهندگان در خارج از مراکز رایگیری، پس از آنکه رایشان را به صندوق انداختند، انجام میشود. نظرسنجها پیش از روز انتخابات و در روز انتخابات، خارج از مراکز رایگیری مستقر میشوند.
نظرسنجها همچنین برای ارتباط با رایدهندگانی که برگه رایشان را پست کردهاند، نظرسنجی تلفنی و پیامکی انجام میدهند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این نظرسنجیها بهشکل ناشناس صورت میگیرند. هنگامی که از رایدهندگان خارج از مراکز رایگیری نظرسنجی میشود، آنها پاسخهایشان را روی یک برگه کاغذ مینویسند. هنگامی که نظرسنجها از طریق تلفن یا پیامک با رایدهندگان پستی تماس میگیرند، اطلاعات شخصی آنها نگهداری نمیشود.
تکمیل این نظرسنجی معمولا حدود پنج دقیقه وقت میگیرد.
سازمانهای خبری چگونه از رایپرسی برای نظردهی در مورد ایالتها استفاده میکنند؟
سازمانهای خبری از رایپرسی استفاده میکنند تا به مخاطبانشان دید و شناختی از نحوه رایدهی احتمالی مردم و گرایش احتمالی آرای مجمع گزینندگان ایالت ارائه دهند.
خبرگزاریها همچنین از رایپرسی برای پیشبینی برنده در ایالتهایی استفاده میکنند که اختلاف آرا زیاد است و انتظار میرود که یک نامزد با اکثریت قاطع پیروز شود.
با وجود این، آنطور که شبکه انبیسی نیوز میگوید، «بیشتر پیشبینیهای انتخاباتی پس از بسته شدن مراکز رایگیری و بر اساس دادههای واقعی آرا انجام میشود».
چه کسی رایپرسی را انجام میدهد؟
چهار سازمان خبری ملی بزرگــ انبیسی نیوز، ایبیسی نیوز، سیبیاس نیوز و سیانانــ در اتحادیه انتخابات ملی مشارکت دارند. این یعنی آنها بهطور مشترک به رایپرسیهایی که موسسه ادیسون ریسرچ (Edison Research) انجام میدهد اتکا میکنند.
آنها همچنین به ممنوعیت تا ۵ بعدازظهر به وقت شرقی پایبندند، بعنی نتایج را تا آن زمان منتشر نخواهند کرد. اعضای اتحادیه انتخابات ملی تا زمانی که همه مراکز رایگیری در ایالت بسته نشوند، نتایج رایپرسی را که نشاندهنده برنده انتخابات در آن ایالت است گزارش نمیدهند.
فاکس نیوز و اسوشیتدپرس تا سال ۲۰۱۷ عضو اتحادیه انتخابات ملی بودند. پس از آن، به ووتکست (VoteCast) اسوشیتدپرس پیوستهاند که این خبرگزاری آن را یک «نظرسنجی گسترده از افراد رایدهنده و غیررایدهنده» توصیف میکند که «هدفش بیان داستان پشت نتایج انتخابات است».
ووتکست اسوشیتدپرس در واقع همان رایپرسی نیست، زیرا مصاحبه بیرون مراکز رایگیری را شامل نمیشود. آنها در عوض از پست، تلفن، و ابزارهای آنلاین برای مصاحبه با رایدهندگان استفاده میکنند.
رایپرسیها در مقایسه با میانگین نظرسنجیهای پیش از روز انتخابات، که معمولا فقط ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر را شامل میشوند، سراغ افراد بسیار بیشتری میروند.
ادیسون ریسرچ در انتخابات عمومی سال ۲۰۲۰ با بیش از ۱۰۰ هزار رایدهنده تماس گرفت. در همین حال، ایپی ووتکست پیشبینی میکند که امسال با حدود ۱۱۹ هزار نفر مصاحبه کند.
در رایپرسی چه سوالهایی مطرح میشود؟
نظرسنجها از رایدهندگان میپرسند به چه کسی رای دادند و احساس آنها درباره مسائل کلیدی گوناگون مانند اقتصاد، تورم یا سقط جنین چیست.
نظرسنجیهایی که اتحادیه انتخابات ملی و ووتکست اسوشیتدپرس انجام میدهند همچنین سوالهایی در مورد اطلاعات جمعیتی رایدهندگان را شامل میشود.
این اطلاعات برای پیگیری نحوه رایدهی گروههای جمعیتی مختلف و اطمینان از اینکه نظرسنجی نمایانگر جمعیت است (که به آن همسنجی نظرسنجی گفته میشود) استفاده میشود.
© The Independent