ملا هبتالله آخندزاده، رهبر طالبان، دسترسی سه نهاد امنیتی وزارت دفاع، وزارت داخله (کشور) و اداره استخبارات (اطلاعات) را به ذخایر تسلیحاتی محدود کرد. در فرمان رهبر طالبان آمده است که تنها اداره «ثبت، حفاظت و مراقبت از تجهیزات نظامی»، که مستقیم زیر نظر او فعالیت میکنند، اختیار دسترسی نامحدود به ذخایر تسلیحاتی را دارد.
فرمان هشت مادهای رهبر طالبان را، که پنجم آبان امضا و صادر شد، ابتدا سازمان روند سبز به رهبری امرالله صالح علنی کرد و سپس روز جمعه، ۱۸ آبان، ذبیحالله مجاهد، در مصاحبه با طلوع نیوز، محتوای فرمان را تایید کرد و گفت این فرمان اجرایی میشود.
وارسا - واحد اطلاعات روند سبز افغانستان :
— Afg Green Trend (@AGTAfghanistan) November 6, 2024
کودتای نیویارک تایمز : صلاحیت دیپو ها از اختیار حقانی - یعقوب و وثیق خارج گردید . به عبارت دیگر وزارت مستقل دیپو ها ایجاد شد.
پس از آنکه نیویارک تایمز از تمایل سراج الدین حقانی برای کودتای درون طالبانی پرده برداشت ملاهب الله با توشیح… pic.twitter.com/ZAgxPBncDN
روند سبز افغانستان با اشاره به گفتوگوی اخیر سراجالدین حقانی، وزیر داخله طالبان، با نیویورک تایمز، نوشت که فرمان صلب دسترسی نهادهای امنیتی طالبان و محدود کردن دسترسی آنان به ذخایر تسلیحاتی، پاسخی به «کودتای» احتمالی حقانی است.
در ماده نخست فرمان رهبر طالبان آمده است که بدون حکم و تایید ملا هبتالله آخندزاده، هیچ یک از مسئولان وزارتهای دفاع، داخله و اداره استخبارات حق ندارند وارد زاغه تسلیحات شوند و یا سلاح تحویل بگیرند.
در ماده دوم آمده است که نهادهای امنیتی طالبان باید فهرست و جدولی از تسلیحات موجود در زاغهها و همچنین تسلیحات در اختیارشان را به دفتر ملا هبتالله آخندزاده بسپارند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در مادههای ششم و هفتم این فرمان نیز تاکید شده است که دسترسی به زاغه مهمات و تسلیحات طالبان فقط وقتی امکانپذیر است که نماینده و شخص مورد اعتماد ملا هبتالله آخندزاده حضور داشته باشد، در غیر این صورت هیچ شخصی ازجمله وزرای داخله و دفاع و رئیس اداره استخبارات چنین اختیاری ندارند.
فرمان ملا هبتالله آخندزاده درمورد صلب اختیارات نهادهای امنیتی طالبان از دسترسی به ذخایر اسلحه و مهمات، دو روز پس از انتشار مصاحبه سراجالدین حقانی در نیویورک تایمز صادر شده است. مصاحبه حقانی در سوم آبان منتشر شد و بازتاب وسیعی در میان کاربران رسانههای اجتماعی، اعضای طالبان و رسانههای افغانستان داشت. خبرنگار نیویورک تایمز در مطلب جداگانهای درمورد تاثیرگذاری حقانی بر طالبان نوشت و گفت که او جناح مخالف و منتقد دیدگاههای تندروانه ملا هبتالله را رهبری میکند. در این گزارش همچنین ادعا شده است که حقانی برای بازگشایی مدارس و دانشگاههای دختران و زنان دادخواهی میکند و درمورد بسیاری از محدودیتهای وضعشده در افغانستان با ملا هبتالله مخالف است.
هرچند حقانی در سخنرانیهای عمومی نارضایتیاش از شیوه دولتداری و انحصار قدرت در دفتر ملا هبتالله را، بدون نام بردن از او، بارها بیان کرده است، اما در هیچ جایی از حق آموزش و اشتغال زنان و دختران حمایت نکرده است.