پرونده‌سازی برای ملی‌پوشان ووشو ایران به جرم رقصیدن در ماکائو

اتهام ورزشکاران ایرانی این است که چرا پس از پایان مسابقات در یک جشن خیابانی حضور داشتند

کاروان ووشوی ایران در مسابقات آسیایی ماکائو-شهریور ۱۴۰۳-ایسنا

شماری از رسانه‌های وابسته به سپاه پاسداران به‌دلیل حضور ملی‌پوشان ووشوی ایران در یک جشن خیابانی خواستار برخورد قضایی و امنیتی با این ورزشکاران شدند.

دهمین دوره مسابقات ووشو قهرمانی آسیا، که از ۲۲ تا ۲۵ شهریور ۱۴۰۳ به میزبانی ماکائو در چین برگزار شد، با نایب‌قهرمانی تیم ملی ووشوی ایران به پایان رسید، اما به‌تازگی در برخی از حساب‌های کاربری وابسته به دستگاه‌های امنیتی جمهوری اسلامی ویدیوهایی منتشر شده است که نشان می‌دهد تعدادی از ووشوکاران پس از پایان مسابقات در یک جشن خیابانی به همراه زنان و مردان دیگر به رقص و شادی پرداخته‌اند.

خبرگزاری‌های حکومتی نیز با انتقاد از حضور این ورزشکاران در این جشن این کار را «خارج از عرف و هنجارشکنانه» خواندند و از رئیس فدراسیون ووشو و ماموران حراست این فدراسیون انتقاد کردند که چرا پیش از انتشار این ویدیوها به پرونده‌سازی علیه ورزشکاران و اعمال محرومیت علیه آنان اقدام نکرده‌اند؟

در واکنش به این حملات نیز فدراسیون ووشوی جمهوری اسلامی با انتشار بیانیه‌ای و با تاکید بر اینکه «برخی ملی‌پوشان بدون در نظر گرفتن شئونات و ارزش‌های یک ملی‌پوش رفتارهایی خارج از عرف و قواعد اخلاقی از خود نشان دادند»، اعلام کرد «خاطیان» را به کمیته‌های انضباطی و اخلاقی فراخوانده تا در خصوص آن‌ها تصمیم‌گیری کنند.

این فدراسیون همچنین با عذرخواهی از نیروهای حکومتی و منتقدان، مدعی شد که «به‌شدت با هرگونه رفتار غیراخلاقی» برخورد خواهد کرد. برخوردی که پیش از این در سال‌های اخیر هم بارها علیه دیگر ورزشکاران ایرانی مخالف حجاب اجباری رخ داده است.

خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران، در گزارشی درباره این ماجرا، تلاش کرد تا اتهام نوشیدن مشروبات الکلی را هم به پرونده ووشوکاران بیفزاید: «واقعا برای فدراسیون ووشو جای تاسف دارد که چرا باید ووشوکاران ملی‌پوش اعزامی به قهرمانی آسیا در شرایط غیرعادی و در خیابان‌های ماکائو و در فضای عمومی و در جمعی که مختلط است، اصول اخلاقی و دینی را رعایت نکنند. از همه مهم تر چرا این ورزشکاران در شرایط عادی نبوده‌اند؟ زمانی که ملی پوشان دسته‌جمعی در چنین مکان‌هایی در کشور ماکائو حضور داشتند، سرپرست تیم و مسولان فدراسیون کجا بوده‌اند که نتوانسته‌اند کنترل ملی‌پوشان را برعهده بگیرند؟»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

سال گذشته انتشار تصاویری از شرکت‌کنندگان و تماشاگران حاضر در مسابقه دو ماراتن در شیراز بدون حجاب اجباری هم موجب شد تا رقابت‌های انتخابی تیم ملی ووشوی دختران که قرار بود در شیراز برگزار شود، به دستور شورای تامین استان فارس، که نهادی امنیتی است، لغو شود. رقابت‌هایی که با ادعای «نامناسب بودن» پوشش ورزشکاران زن خبرساز شد و حاشیه‌های زیادی به دنبال داشت. پس از برگزاری این ماراتن، سید مصطفی بحرینی، دادستان شیراز، از احضار مدیران ورزشی به دادستانی برای ارائه توضیحات خبر داد و گفت با «ترک فعل و تقصیر احتمالی» مسئولان برخورد می‌شود.

حتی ماجرا تا جایی جنجالی شد که رئیس فدراسیون دوومیدانی ایران نیز استعفا داد و سپس افشا کرد که نهادهای امنیتی او را برای برکناری رئیس هیئت دوومیدانی شیراز تحت ‌فشار گذاشته‌اند.

مداخله نهادهای امنیتی و نظامی در مورد پوشش و زندگی شخصی ورزشکاران، در کنار کمبود بودجه فدراسیون‌ها و البته لغو تمامی میزبانی‌های بین‌المللی ورزش ایران سبب شده ورزش ایران بیش از پیش با بحران مواجه شود. 

بیشتر از ورزش