مدیران ورزش عربستان سعودی در حال برنامهریزی برای برگزاری مسابقات بوکس و امامای MAA (مسابقات رزمی ترکیبی) در اماکن تاریخی معروف جهاناند.
مجله فوربز، عربستان سعودی را «پایتخت جدید بوکس و هنرهای رزمی ترکیبی جهان» لقب داده، زیرا شاهزاده محمد بن سلمان در دو سال اخیر، سرمایهگذاری چشمگیر و برنامهریزی کلان در این رشتههای ورزشی را به بخشی از برنامههایش برای تحقق طرح چشمانداز ۲۰۳۰ این کشور تبدیل کرده است.
سعودیها پس از میزبانی رقابتهای بینالمللی مختلف در ریاض مانند مسابقه تایسون فیوری و اولکساندر اوسیک که در آن برای اولینبار از یک داور مبتنی بر هوش مصنوعی استفاده شد، در شهرهایی مانند لندن و لسآنجلس هم میزبان مسابقات بوکس و امامای شدند و حالا ترکی آل شیخ، وزیر ورزش و سرگرمی عربستان سعودی، میگوید آنها قصد دارند در گامی جدید، در مکانهایی شگفتانگیز مانند برج ایفل در پاریس، کولوسئوم در رم یا حتی زندان آلکاتراز در خلیج سانفرانسیسکو مسابقه برگزار کنند.
وزیر ورزش و سرگرمی عربستان سعودی به تلویزیون ایاسپیان آمریکا میگوید: «اگر بگویم قرار است مثلا روزی یک رویداد ورزشی در زندان آلکاتراز برگزار شود، شما چه نظری خواهید داشت؟ آنجا اکنون به موزه تبدیل شده، اما به ذهنم رسیده است که چرا مبازرات را به مکانهای هیجانانگیز در سراسر جهان منتقل نکنیم؟ گاهی در کوهها، شاید روزی میان اهرام مکزیک، روزی زیر برج ایفل در فرانسه، یا زمانی هم در کولوسئوم ایتالیا میزبان مسابقات باشیم. میدانید چنین برنامهای یعنی چه؟»
سعودیها در ادامه اجرای طرح چشمانداز ۲۰۳۰ برای تبدیل این کشور به قطب گردشگری و ورزشی جهان تا پنج سال آینده، با خرید سهام سازمانهای معتبر بوکس و امامای در سراسر جهان، سرمایهگذاریهای زیادی کردهاند و شاهزاده ترکی آل شیخ نیز به دلیل همین فعالیتها در ماه دسامبر در صدر فهرست تاثیرگذارترین شخصیتهای دنیای بوکس در سال ۲۰۲۴ قرار گرفت.
تا پیش از این لاسوگاس در ایالات متحده آمریکا به مدت چند دهه پایتخت مبارزات بوکس و ورزشهای رزمی ترکیبی در جهان محسوب میشد، اما حالا پایتخت موردعلاقه هواداران پرشمار این ورزش در سراسر جهان، به نزدیکیهای خلیج فارس منتقل شده است.
وقتی سعودیها از مبارزه صحبت میکنند، منظورشان سازمانهای بزرگ رزمی و ورزشی دنیا مانند بوکس، هنرهای رزمی ترکیبی (امامای) و حتی کشتیکج است که از سال ۲۰۱۹ دو رویداد بزرگ سالانه خود را در عربستان سعودی برگزار میکنند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
تیموتی بردلی، بوکسور سابق، عضو تالار مشاهیر و تحلیلگر تلویزیون ایاسپیان آمریکا، در گفتوگو با مجله فوربس، درباره تاثیر عربستان سعودی بر ورزشهای رزمی گفت: «عربستان سعودی بازیگر بزرگی در بوکس جهانی است» و افزود: «این کشور میتواند در آینده میزبان رشتههای متنوع دیگری در هنرهای رزمی و مبارزاتی مهم مانند مسابقه فیوری با اوسیک یا بتربیف با بیوول باشد.»
به دلیل کیفیت بالای این مسابقات و همچنین پاداشها و مبالغ چشمگیری که بوکسورها و رزمیکاران جهان در عربستان سعودی دریافت میکنند، آنتونی جاشوا، قهرمان بوکس المپیک لندن و قهرمان سنگینوزن بوکس حرفهای جهان، در یک سال گذشته دوبار در ریاض به روی رینگ رفته است.
بر اساس اعلام مجله آمریکایی «اسپورتس ایلاستریتد» (Sports Illustrated)، شاهزاده ترکی بن عبدالمحسن آل شیخ بهعنوان تاثیرگذارترین چهره در دنیای بوکس برای سال ۲۰۲۴ معرفی شده است. این مجله یکی از برجستهترین نشریات ورزشی ایالات متحده با سابقهای بیش از ۷۰ سال است.
این مجله از «تلاشهای بینظیر» ترکی آل شیخ در «ترویج رشته بوکس در جهان و سرمایهگذاریها در این رشته» تمجید کرد و نوشت: «فعالیتهای وزیر سعودی در سال ۲۰۲۴ به سطحی بیسابقه رسید و او را به یکی از تاثیرگذارترین چهرههای این ورزش تبدیل کرد. مانند بزرگترین بوکسورهای دنیا، او نیز تحت تاثیر عشق به میهنش جلو میرود. اهداف ورزشی ترکی آل شیخ بخشی جداییناپذیر از طرح چشمانداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی است.»