با وجود تدابیر امنیتی بی‌سابقه، بازی فرانسه و اسرائیل در پاریس پرحاشیه برگزار شد

شماری از هواداران فلسطین با تجمع در پاریس خواستار لغو این مسابقه شده بودند

برخی از هواداران تیم ملی فوتبال فرانسه در مسابقه شب گذشته با اسرائیل در جریان لیگ ملت‌های اروپا، به هو کردن سرود ملی تیم حریف در ورزشگاه استاد دو فرانس رو آوردند تا درگیری‌های کوچکی در همان ابتدای مسابقه میان هواداران شکل بگیرد.

مسابقه‌ای که به دلیل حملات هفته پیش هواداران فلسطین و حماس به تماشاگران اسرائیلی در جریان مسابقه باشگاه‌های آژاکس و مکابی تل‌آویو در آمستردام، از حساسیت امنیتی بالایی برخوردار شد و تحت تاثیر حملات نظامی اسرائیل به غزه و لبنان قرار گرفت.

به گزارش رویترز، برای جلوگیری از تکرار خشونت‌های هفته گذشته، ۴ هزار نیروی امنیتی فرانسوی در داخل و اطراف استادیوم و همچنین در ایستگاه‌های حمل‌ونقل عمومی مستقر شدند. حدود ۱۰۰ هوادار اسرائیلی نیز با وجود هشدارهای دولت کشور خود مبنی بر عدم سفر به کشورهای دیگر اروپایی برای تماشامی رویدادهای ورزشی، به پاریس رفتند و در گوشه‌ای از ورزشگاه ۸۰ هزار نفری این شهر که تقریبا تنها یک‌پنجم آن پر شده بود نشستند.

به‌دلیل نگرانی‌های امنیتی، تنها ۱۶ هزار و ۶۱۱ تماشاگر این مسابقه شدند تا تعداد کمترین حضور تماشاگران در تاریخ ورزشگاه استاد دو فرانس از زمان افتتاح آن در سال ۱۹۹۸ رقم بخورد. این مسابقه با درخشش بازیکنان اسرائیل با نتایجه مساوی صفر-صفر به پایان رسید.

در حین پخش سرود ملی اسرائیل، صدای هو کردن و سوت برخی تماشاگران فرانسوی شنیده شد، اما همزمان هواداران اسرائیلی نیز بادکنک‌های زرد رنگ خود را تکان داده و شعار «گروگان‌ها را آزاد کنید» را سر دادند که اشاره به ادامه اسارت شماری از هم‌میهنان‌شان به دست نیروهای حماس دارد. شهروندان یهودی در زمان جنگ جهانی دوم در اروپا، ستاره داوود زرد به سینه می‌زدند.

با آغاز بازی هم در نزدیکی جایگاه هواداران اسرائیل درگیری‌هایی به مدت چند دقیقه رخ داد و افرادی دیده شدند که در حال دویدن و مشت‌زنی به یکدیگرند. سپس ماموران امنیتی به سرعت سد امنیتی تشکیل دادند. همچنین قبل از آغاز مسابقه، صدها نفر از حامیان فلسطین و معترض به اسرائیلی در میدان‌های منطقه سن-دنی پاریس جمع شده و پرچم‌های فلسطینی و همچنین برخی پرچم‌های لبنانی و الجزایری را به اهتزاز درآوردند تا علیه برگزاری این مسابقه اعتراض کنند. به گزارش رویترز روی یکی از بنرها نوشته بود که «ما با مرتکبان نسل‌کشی بازی نمی‌کنیم.» 

در پایان بازی هم دو پرچم فلسطینی در بخش جنوبی ورزشگاه به نمایش درآمد. اسرائیل همواره اتهامات مربوط به نسل‌کشی در حملات علیه حماس را رد کرده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در شرایطی که امانوئل مکرون، رئیس‌ جمهوری فرانسه پیش از این بازی در سخنانی تاکید کرد که نیروهای نظامی و امنیتی اجازه هیچ حرکت «یهودی‌ستیزانه‌ای» را نخواهند داد، خبرگزاری فرانسه هم خبر داد که گیدون سعار، وزیر خارجه اسرائیل نیز روز پنجشنبه از دولت فرانسه خواسته بود «امنیت کامل شهروندان اسرائیلی و بازیکنان این کشور» در جریان این بازی را تامین کنند.

برخی از هواداران اسرائیلی که وارد ورزشگاه می‌شدند، همزمان پرچم اسرائیل و پرچم فرانسوی را به همراه داشتند. برونو ریتایو، وزیر کشور فرانسه در این هفته اعلام کرد که هیچ‌گونه احتمالی درباره لغو مسابقه وجود نخواهد داشت و افزود تهدید خاصی پیش از بازی شناسایی نشده است. 

دیداری که یک روز پس از اولین سالگرد حملات هماهنگ از سوی اسلام‌گرایان افراطی به اماکن تفریحی پاریس، از جمله استادیوم ملی آنان برگزار شد. رویترز نوشته است نژادپرستی و خشونت‌های دینی در فرانسه در حال افزایش است و بخشی از آن به جنگ غزه مربوط می‌شود. روند مشابهی که در سایر نقاط اروپا نیز مشاهده شده است. 

نزدیک به ۷۰ نفر از مظنونان در درگیری‌های هفته گذشته در آمستردام که هواداران مکابی و حامیان حماس و فلسطین با یکدیگر درگیر شدند، دستگیر شدند. دست‌کم پنج شهروند اسرائیلی در جریان درگیری‌های هفته گذشته در پایتخت هلند مجروح شده بودند.

بیشتر از فوتبال