کاپ ۱۶؛ بزرگترین نشست سازمان ملل متحد درمورد بیابان‌زدایی در ریاض آغاز شد

این اجلاس از ۲ تا ۱۳ دسامبر برگزار می‌شود و یکی از اهداف کلیدی آن، تقویت تاب‌آوری جهانی در برابر خشکسالی است

محل برگزاری اجلاس کاپ ۱۶ در ریاض ـ عرب‌نیوز

کاپ ۱۶ COP16، بزرگترین نشست کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با بیابان‌زایی، در ریاض آغاز به کار کرد.

 این نشست که از دوم تا سیزدهم دسامبر با حضور صدها سیاستگذار، رهبر تجاری و کارشناس محیط زیست برگزار می‌شود، هدف کلیدی تقویت تاب‌آوری جهانی در برابر خشکسالی را پی می‌گیرد. انتظار می‌رود که امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه و آجی بانگا، رئیس بانک جهانی هم در میان حاضران این نشست‌ها باشند.

به گزارش عرب‌نیوز، عربستان سعودی قصد دارد از ریاست خود برای راه‌اندازی ابتکار جهانی مقاومت در برابر خشکسالی استفاده کند تا اقدامات بین‌المللی در این زمینه را تسریع بخشد.

در حاشیه این نشست، مجمع ابتکار سبز سعودی در روزهای دوم تا سوم دسامبر برگزار خواهد شد و همچنین دومین مجمع بین‌المللی فناوری‌های سبز نیز قرار است روزهای ششم تا هشتم دسامبر برگزار شود. این مجمع شامل ده‌ها جلسه اختصاصی برای بررسی راه‌حل‌ها، نوآوری‌ها و تجربیات جهانی درمورد پروژه‌های محیط زیستی در سراسر جهان است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

روز دوشنبه دوم دسامبر (۱۲ آذر) در روز افتتاحیه نشست کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با بیابان‌زایی، عبدالرحمن الفضلی، رئیس کاپ ۱۶ و وزیر محیط زیست پادشاهی سعودی، برای حاضران سخنرانی کرد.

او در این سخنرانی بر تعهد عربستان سعودی به مبارزه با بیابان‌زایی تاکید کرد و گفت: «خاورمیانه یکی از مناطقی است که بیشتر از سایر مناطق جهان تحت تاثیر تخریب زمین، خشکسالی و بیابان‌زایی قرار گرفته است. ما به دنبال حل چالش‌های زیست محیطی با مشارکت جامعه بین‌المللی هستیم.»

عبدالرحمن الفضلی در ادامه، چشم‌انداز ۲۰۳۰ را به عنوان سنگ‌بنای دستور کار اقدامات محیط زیستی پادشاهی سعودی معرفی کرد و افزود: «ما اعتقاد داریم که حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی برای دستیابی به توسعه پایدار و کیفیت زندگی شهروندان ضروری است.»

در ادامه این نشست، آمنه محمد، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد، خواستار اقدام جهانی فوری به‌ویژه در مورد تقویت همکاری بین‌المللی در زمینه مبارزه با فرسایش زمین شد و گفت: «زمین نگهدارنده ما است و ما درعوض در حال نابودی آن هستیم. بیش از این نمی‌توان منتظر ماند و باید اقدامی فوری انجام شود.»

پس از آن، عربستان سعودی اعلام کرد که با ایجاد یک گروه جدید در پی تهیه پیش‌نویس بیانیه‌ای است که نتیجه کلیدی کنفرانس را ارائه دهد و به نتایج ملموس از کاپ ۱۶ دست یابد.

اسامه فقیه، معاون وزیر محیط زیست عربستان سعودی، در این زمینه گفت: «گروهی به نمایندگی از ریاست کاپ ۱۶ تشکیل شده و گزارشی از نتایج کار آن به طور مستقیم به ریاست این نشست ارائه خواهد شد تا شاهد اقدامات عملی باشیم.»

 اتحادیه اروپا نیز قرار است همکاری‌های جهانی را در کاپ ۱۶ ریاض افزایش داده و با شرکای بین‌المللی برای مقابله با بیابان‌زایی، تخریب زمین و خشکسالی و در عین حال رسیدگی به امنیت غذایی، از دست دادن تنوع زیستی و کمبود آب همکاری کند.

این اتحادیه با ۲۷ کشور عضو در بیانیه‌ای مطبوعاتی اعلام کرد که چالش‌های جهانی محیط زیستی نیاز به اقدام فوری و افزایش راه‌حل‌های عملی دارند. در این بیانیه اضافه شده است که تغییرات اقلیمی می‌توانند مشکلات اقتصادی و اجتماعی مانند مهاجرت و آوارگی اجباری را تشدید کنند بنابراین همه کشورها باید برای حل آنها قدم بردارند.

جسیکا روزوال، نماینده اتحادیه اروپا در کاپ ۱۶ تاکید کرد: «جهان سالانه ۱۰۰ میلیون هکتار زمین سالم و مولد را از دست می‌دهد؛ تقریبا دو برابر کشور فرانسه. باید بدانیم که بدون خاک غنی و حاصلخیز، غذا نداریم. بدون زمین سالم، مردم امرار معاش خود را از دست می‌دهند و بحران‌های جدی به وجود خواهد آمد.»

عربستان سعودی به عنوان رئیس دوره‌ای شانزدهمين کنوانسیون ملل متحد برای مبارزه با بیابان‌زایی، اعلام کرده است که تلاش خواهد کرد تعداد کشورهایی که برای حفاظت از زمین در برابر فرسایش اقدام می‌کنند، افزایش یابد.

بیشتر از جهان