پروژه مربع جدید؛ شگفتی جسورانه شهر ریاض با پویایی اقتصادی

پروژه مربع جدید که ولیعهد عربستان سعودی در سال ۲۰۲۳ افتتاح کرد، یک منطقه شهری پویا در پایتخت این پادشاهی ایجاد می‌کند

ساختار مکعبی‌شکل این ساختمان چهره متفاوتی به ریاض می‌بخشد‌ــ عرب‌نیوز

در بحبوحه تلاش‌های بلندپروازانه عربستان سعودی برای رهایی از وابستگی به نفت، ابرپروژه‌هایی در این کشور در حال ظهورند که مسیر دستیابی به یک اقتصاد پویا و متنوع را هموار می‌کنند. یکی از این طرح‌‌های برجسته پروژه مربع جدید (New Murabba) نام دارد که قرار است ریاض را با ایجاد یک منطقه شهری تازه، متحول کند.

وب‌سایت عرب‌نیوز در گزارشی، به توضیح ویژگی‌های این پروژه پرداخت و توضیح داد که چگونه چنین طرحی به سرمایه‌گذاری اقتصادی و ایجاد شغل در پادشاهی سعودی منجر می‌شود.

بر اساس این گزارش، پروژه ساخت مربع جدید که شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی در سال ۲۰۲۳ افتتاح کرد، ۱۹ کیلومترمربع را پوشش می‌دهد و یک منطقه شهری جدید پویا در شهر ریاض ایجاد می‌کند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

ساختمان عظیم ۴۰۰ متری مکعب که در مرکز این پروژه قرار گرفته است، ترکیبی استثنایی و متفاوت از تجربه زندگی، کار و سرگرمی را نوید می‌دهد. این ساختمان شامل واحدهای مسکونی، هتل‌ها، فروشگاه‌ها و امکانات رفاهی‌اجتماعی است که در موقعیت جغرافیایی ممتازی قرار دارد و فاصله آن فرودگاه تنها ۲۰ دقیقه است.

ظرفیت منطقه مربع جدید عربستان سعودی بیش از ۴۰۰ هزار نفر تخمین زده و گزارش شده است که این پروژه می‌تواند بیش از ۱۰۰ هزار خانه، ۹ هزار اتاق هتل و ۵۰۰ هزار مترمربع فضای دیگر را در خود جای دهد. این فضا همچنین مکان‌های تفریحی مختلف، موسسات آموزشی، امکانات مراقبت‌های بهداشتی و یک استادیوم ۴۵ هزار نفری هم خواهد داشت.

مرکز اصلی این پروژه مکعب است که ساختار مکعبی‌شکل و سبک معماری متفاوت آن، بعد جدیدی به شهر ریاض می‌بخشد.

به گفته برخی از کارشناسان این طرح، مهم‌ترین ویژگی پروژه مربع جدید، ارتقای رقابت‌پذیری ریاض و ایجاد نقطه عطفی نمادین و پایدار است که به قرار دادن پایتخت عربستان سعودی در نقشه جهانی به‌عنوان یکی از بهترین شهرها کمک می‌کند.

به گفته آن‌ها، مربع جدید فرصتی برای ایجاد یک نقطه مرکزی در پایتخت پادشاهی سعودی برای به‌کارگیری نوآوری و فراهم کردن بستری برای جذب مشاغل و استعدادها است.

متولیان پروژه ریاض تاکید می‌کنند که ساختمان مکعب می‌تواند به نمادی از شهر ریاض تبدیل شود و در کنار طرح‌های دیگری چون «لاین» و «نئوم»، بر چشم‌انداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی تاثیر چشمگیری داشته باشد.

اظهار امیدواری می‌شود که طرح مربع جدید به یکی از اصلی‌ترین جاذبه‌های توریستی ریاض تبدیل شود و بخش گردشگری و مهمان‌نوازی این پادشاهی را توسعه دهد.

این پروژه همچنین فرصت‌های اقتصادی گسترده‌ای را برای مشاغل محلی و اقتصاد کلان ریاض ایجاد می‌کند.

مربع جدید این پتانسیل را دارد که به مرکزی برای نوآوری و همکاری بخش‌های مختلف اقتصادی تبدیل شود و چون سکوی پرتابی برای بخش‌هایی مانند صنایع خلاقانه و فرصت‌های تجاری جدید عمل کند.

همچنین با داشتن بیش از ۱۰۰ هزار واحد مسکونی و فضاهای تجاری مختلف، انتظار می‌رود چندین نوع شغل جدید در مربع جدید پدید آید و در نتیجه بر اقتصاد و همچنین بازار کار ریاض تاثیر بگذارد.

برخی کارشناسان این طرح پیش‌بینی می‌کنند که بیش از ۳۰۰ هزار شغل مستقیم و غیرمستقیم در بخش‌های مختلف از جمله ساخت‌وساز، مهمان‌نوازی، خرده‌فروشی، فناوری سبز و نوآوری به وجود بیاید. همچنین اظهار امیدواری شده است که این پروژه مشارکت بین شرکت‌های داخلی و بین‌المللی را تقویت و انتقال دانش، سرمایه‌گذاری و فرصت‌های مشارکتی را مهیا کند.

مربع جدید در عین حال بر مسائل محیط زیستی و افزایش کیفیت زندگی نیز متمرکز است. طراحان این پروژه شهری مدرن اظهار امیدواری می‌کنند که طبیعت منحصر‌به‌فرد و در عین حال آینده‌نگر این پروژه محصولی متمایز ایجاد ‌کند که استانداردهای زندگی را در ریاض ارتقا ببخشد.

پروژه ساختمانی مربع جدید که قرار است تا سال ۲۰۳۰ پذیرای اولین ساکنانش باشد، بخشی از برنامه‌ چشم‌انداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی است که از سال ۲۰۱۶ با هدف تنوع‌بخشی به اقتصاد و ارتقای جایگاه فرهنگی این پادشاهی آغاز شد.

برج مرکزی مکعب و محوطه اطرافش به‌عنوان مرکز شهر جدید پایتخت عمل خواهند کرد. ابعاد این سازه رتبه‌بندی جهانی اندازه ساختمان‌ها را به‌سرعت جابه‌جا می‌کند. اگر همه‌چیز طبق برنامه پیش برود، آسمان‌خراش مکعب جای کارخانه اورت بویینگ در واشینگتن را خواهد گرفت که در حال حاضر بیشترین حجم فضای قابل‌استفاده در جهان را دارد.

کارخانه اورت بویینگ که سال ۱۹۶۷ افتتاح شد، ۵۶ هزار و ۳۲۰ مترمربع فضای قابل‌استفاده دارد و در ابتدا برای مونتاژ بزرگ‌ترین هواپیمای مسافربری آن زمان، یعنی بویینگ ۷۴۷، ساخته شد.

بیشتر از سفر