فرودگاه بین‌المللی ملک خالد ریاض «وقت‌شناس‌ترین» فرودگاه سال ۲۰۲۴ شد

در گزارش شرکت سیریوم، شرکت هواپیمایی عربستان سعودی نیز در زمره یکی از بهترین شرکت‌های هوایی جهان قرار گرفت

تصویری از فرودگاه بین‌المللی ملک خالد در ریاض، ۱۶ مه ۲۰۲۱ ـ رویترز

سیریوم، بزرگ‌ترین شرکت داده‌های هوایی، روز پنج‌شنبه در گزارشی منتشر کرد که فرودگاه بین‌المللی ملک خالد ریاض و شرکت هواپیمایی عربستان سعودی در زمره بهترین فرودگاه‌های جهان قرار دارند.

براساس گزارش سیریوم، فرودگاه بین‌المللی ملک خالد وقت‌شناس‌ترین فرودگاه بزرگ بین‌المللی در سال ۲۰۲۴ شناخته شد که کم‌ترین تاخیر در پروازها را به خود اختصاص داده بود.

به گزارش العربیه، براساس تحلیل عملکرد این فرودگاه، ۸۶.۶۵ درصد پروازها در این پایانه هوایی به‌موقع انجام شده و ۸۱.۷۹ درصد از پروازهای ورودی نیز به موقع نشسته‌اند.

فرودگاه بین‌المللی ملک خالد در ۳۵ کیلومتری شمال ریاض قرار دارد. این فرودگاه از لحاظ وسعت و مساحت دومین فرودگاه بزرگ عربستان سعودی است. دست‌کم ۱۱۵ مسیر با ۶۰ شرکت هواپیمایی در این فرودگاه فعالیت دارند. به همین دلیل این فرودگاه در رده «فرودگاه‌های بزرگ» رتبه‌بندی شده و با فرودگاه‌های برتر در سراسر جهان رقابت می‌کند.

در فهرست سیریوم، فرودگاه بین‌المللی «توکومن» پاناما به‌موقع‌ترین «فرودگاه متوسط» بود، و فرودگاه بین‌المللی «خوزه خواکین د اولمدو» اکوادور به‌موقع‌ترین «فرودگاه کوچک» رتبه‌بندی شد.

در رده‌بندی شرکت‌های هوایی برتر که پروازها را به‌موقع و بدون تاخیر انجام داده‌اند نیز شرکت هواپیمایی عربستان سعودی در زمره بهترین‌های فهرست سیریوم قرار گرفت.

شرکت هواپیمایی عربستان سعودی با ۸۶.۳۵ درصد پروازهای به‌موقع در رده پنجم و پس از خطوط هواپیمایی «آئرو مکزیکو» با ۸۷.۷۰ درصد پروازهای به‌موقع و بدون تاخیر قرار گرفت.

سایر خطوط هوایی که پنج شرکت برتر هواپیمایی را تشکیل می‌دهند به ترتیب عبارت‌اند از: خطوط هوایی دلتا، لاتام ایرلاینز و قطر ایرویز.

عربستان سعودی تاکنون گام‌های مهمی در عرصه گردشگری هوایی برداشته است. در حال حاضر بزرگ‌ترین فرودگاه بین‌المللی جهان از نظر وسعت به نام ملک فهد در ۴۰۰ مایلی شمال شرقی ریاض در این کشور قرار دارد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

ساخت فرودگاه ملک سلمان نیز یکی دیگر از دستاوردهای مهم عربستان در این صنعت محسوب خواهد شد. ظاهرا این فرودگاه عظیم، که بر فراز فرودگاه بین‌المللی ملک خالد ساخته خواهد شد، قرار است بیش از  ۳۵ کیلومتر مربع وسعت و دست‌کم شش باند موازی داشته باشد.

فرودگاه بین‌المللی ملک سلمان، که قرار است تا سال ۲۰۵۰ در ریاض ساخته شود، سالانه امکان رفت و آمد ۱۸۵ میلیون مسافر را فراهم می‌کند.

صنعت هوانوردی، بخشی از راهبرد دولت ریاض برای تبدیل شدن به قطب حمل‌و‌نقل و لجستیک جهانی تا سال ۲۰۳۰ است. فرودگاه ریاض، پایگاه عملیاتی یک شرکت هواپیمایی کاملا جدید به نام «آرآی‌ای» است که با خطوط هوایی صاحب‌نام و پرتردد منطقه، یعنی شرکت هوایی امارات و قطرایرویز، رقابت می‌کند. 

عربستان سعودی همچنین اعلام کرده است که در کنار شرکت هوایی کنونی این کشور «سعودی‌ایرلاین» دومین شرکت هواپیمایی‌اش را نیز با نام «ریاض‌ایر» راه‌اندازی خواهد کرد. هدف‌گذاری پادشاهی سعودی دستیابی به نقل و انتقال هوایی تا ۳۳۰ میلیون مسافر تا پایان قرن حاضر است.

اعلام شده است که شرکت هواپیمایی «ریاض‌ایر» تا سال ۲۰۳۰ پروازهایی به بیش از ۱۰۰ نقطه جهان خواهد داشت. هدف این شرکت هواپیمایی جدید، تبدیل کردن پایتخت عربستان سعودی به مقصد گردشگری همانند رقبای اصلی آن دبی و دوحه است. در حال حاضر فعالیت شرکت هوایی اصلی «سعودی‌ایرلاین» در شهر جده است که هر سال پذیرای میلیون‌ها مسلمان برای مراسم سالانه حج است. 

بیشتر از جهان