حمله به پوکروفسک اوکراین؛ روسیه مدعی سرنگونی هشت موشک ساخت آمریکا شد

دولت جو بایدن موشک‌های دوربرد «اتکمز» را در اختیار اوکراین قرار داده که می‌توانند به داخل روسیه نفوذ کنند

تصویری از سربازان ارتش اوکراین ـ شبکه اجتماعی ایکس @ZelenskyyUa

روسیه روز شنبه اعلام کرد هشت موشک «اتکمز» را که ایالات متحده به اوکراین داده بود سرنگون کرده است.

دولت جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، موشک‌های دوربرد اتکمز (ATACMS) را در اختیار اوکراین قرار داده و به این کشور اجازه استفاده از آنها را در روسیه داده است؛ تصمیمی که واکنش تلافی‌جویانه مسکو را برانگیخت و با موشک مافوق صوت جدیدش به آن پاسخ داد.

 براساس داده‌های منتشرشده، موشک‌های اتکمز حداکثر ۳۰۰ کیلومتر برد دارند. این موشک‌ها، که در کارخانه لاکهید مارتین ساخته می‌شوند، نوع و مدل‌های مختلفی دارند و برخی‌شان با کلاهکی حاوی ۱۷۰ کیلوگرم مواد منفجره به هدف اصابت می‌کنند. موشک‌های بالستیک در قیاس با موشک‌های توپخانه‌ای در ارتفاع بالاتری حرکت می‌کنند و به دلیل جاذبه با سرعتی فوق‌العاده به زمین اصابت می‌کنند.

نیروهای دفاعی روسیه بدون اشاره به تلفات یا خسارات احتمالی حمله اوکراین، به خبرگزاری‌ها گفتند: «سامانه‌های پدافند هوایی هشت موشک اتکمز ساخت آمریکا و ۷۲ پهپاد ارسال‌شده اوکراین را سرنگون کردند.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در همین حال، ارتش کی‌یف نیز روز شنبه اعلام کرد که روسیه به شهر استراتژیک پوکروفسک حمله کرده است.

بنا بر اعلام ارتش اوکراین، نیروهای روسیه به حملاتشان در نزدیکی شهر پوکروفسک اوکراین برای قطع مسیرهای تدارکاتی ادامه می‌دهند.

تصرف جاده و مسیر راه‌آهن در شرق منطقه دونتسک مشکلات جدی برای ارتش اوکراین در جبهه شرقی ایجاد می‌کند و همچنین به روسیه اجازه می‌دهد به سمت غرب پیشروی و خط مقدمش را تقویت کند.

به گفته مقام‌های اوکراینی، روس‌ها ۳۴ بار در ۲۴ ساعت گذشته به پوکروفسک حمله کرده و کوشیده‌اند از خطوط دفاعی ارتش ‌کی‌یف در جنوب پوکروفسک عبور کنند.

این شهر صنعتی پیش از جنگ حدود ۶۰ هزار نفر جمعیت داشت اما اکنون تخمین زده می‌شود که تنها ۱۱ هزار نفر در آنجا باقی مانده‌اند.

مقام‌های اوکراینی می‌گویند که نیروهای روسی با فرستادن گروه‌های کوچک سربازان به شهرک‌های جنوب پوکروفسک، تلاش می‌کنند مسیرهای تدارکاتی را مسدود کنند. بنا بر ادعای کی‌یف، روس‌ها مستقیم به داخل شهر نمی‌روند، زیرا این به معنای درگیری شدید شهری است. بنابراین آنها ابتدا سعی می کنند شهر را محاصره، سپس زنجیره‌های تدارکات را قطع کنند.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی اکس از گسترش حملات روسیه در سال جدید میلادی خبر داد.

زلنسکی در پیام خود نوشت: «تنها در سه روز اول سال جدید، ارتش روسیه بیش از ۳۰۰ پهپاد تهاجمی و حدود ۲۰ موشک ازجمله موشک‌های بالستیک را به سوی شهرها و روستاهای اوکراین پرتاب کرده است. نیروهای ما تعداد زیادی از این پرتابه‌ها را ساقط و خنثی کرده‌اند. با این حال، تلفات و مجروحانی نیز به جا مانده است.»

در ادامه پیام رئیس‌جمهوری اوکراین آمده است: «حملات روزانه با بمب‌های هوایی هدایت‌شونده روسیه ادامه دارد. این اقدام روسیه، یعنی تروری که بی‌امان ادامه دارد، هم ما و هم تمامی شرکای ما را ملزم می‌کند که سپر دفاع هوایی و موشکی را تقویت کنیم. ما باید پیوسته انبار موشک‌های‌مان را برای دفاع هوایی پر کنیم. در حال حاضر برای مذاکرات هفته آینده برای تقویت بیشتر پدافند هوایی آماده می‌شویم.»

در ادامه کمک‌های نظامی غرب و آمریکا به اوکراین، جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، هفته گذشته با انتشار بیانیه‌ای از کمک ۲.۵ میلیارد دلاری واشینگتن به کی‌یف خبر داد. بایدن همچنین خبر انتقال «صدها هزار» مهمات توپخانه‌ای و هزاران موشک به اوکراین را اعلام کرد.

آخرین تلاش‌های دولت بایدن برای کمک به اوکراین در حالی انجام می‌شود که روز بیستم ژانویه و هم‌زمان با ورود دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب ایالات متحده، به کاخ سفید او باید آنجا را ترک کند.

دونالد ترامپ وعده داده است که به جنگ روسیه و اوکراین پایان دهد. رئیس‌جمهوری اوکراین نیز در یکی از تازه‌ترین اظهاراتش گفته است که امیدوار است پیش‌بینی‌پذیر نبودن ترامپ به توقف جنگ اوکراین کمک کند.

بیشتر از جهان