مطالعه جدیدی که روز دوشنبه در مجله انجمن پزشکی آمریکا/اطفال (JAMA Pediatrics) منتشر شد، بار دیگر به این پرسش پرداخت که آیا بین فلوراید در آب آشامیدنی و کاهش ضریب هوش (IQ) کودکان ارتباطی وجود دارد یا خیر.
این مطالعه در واقع مرور ۷۴ پژوهش دیگر است که بررسی میکند این ماده معدنی چگونه ممکن است بر ضریب هوشی کودکان تاثیر بگذارد. تجزیه و تحلیل این مطالعات نشان داد بین مواجهه بیشتر با فلوراید و کاهش نمره ضریب هوشی کودکان ارتباط معناداری وجود دارد.
به نوشته کایلا تیلور، نویسنده این مطالعه و دانشمند سلامت در موسسه ملی مطالعات بهداشت محیطی، هرچه یک کودک بیشتر در معرض فلوراید باشد، این احتمال که ضریب هوشی او پایینتر از کودکانی باشد که در معرض آن نبودهاند، بیشتر میشود. به طوری که به ازای هر افزایش اندک فلوراید در ادرار کودکان، ۱.۶۳ نمره از ضریب هوشی آنان کاهش مییابد.
با این حال محققان توصیه نکردند که فلوراید به طور کلی از آب آشامیدنی حذف شود زیرا بیشتر این ۷۴ مطالعهای که بررسی شدند، به لحاظ اصول تحقیقاتی، استاندارد بالایی نداشتند و همه در کشورهایی غیر از ایالات متحده انجام شده بودند، از جمله چین و پژوهشگران اشاره میکنند میزان فلوراید آب در چین و سایر کشورها معمولا بسیار بالاتر از ایالات متحده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
به گزارش انبیسی نیوز، ماده معدنی فلوراید چندین دهه است که به آب آشامیدنی ایالات متحده اضافه میشود و از آن زمان، هیچ پژوهشی کاهشی قابلتوجه در رشد شناختی کودکان گزارش نکرده است. با این حال در برخی ایالتها مخالفتها با افزودن فلوراید به آب آشامیدنی بالا گرفته و به حذف فلوراید انجامیده؛ آنچه دندانپزشکان را نگران کرده است.
دکتر اریکا کافری، دندانپزشک اطفال و رئیس شورای امور بالینی آکادمی دندانپزشکی اطفال آمریکا، میگوید، پوسیدگی دندان در مناطقی که فلوراید را حذف کردهاند، به میزان قابلتوجهی افزایش یافته است.
سازمانها و نهادهای بزرگ مرتبط با سلامتی و بهداشت عمومی آمریکا از جمله مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، آکادمی اطفال آمریکا و انجمن دندانپزشکی آمریکا از افزودن فلوراید به آب آشامیدنی حمایت میکنند. مسئولان این نهادها میگویند اگر شواهدی مبنی بر مواجهه با فلوراید و کاهش ضریب هوشی وجود دارد، باید تحقیقات جامع و گستردهای در این زمینه انجام شود و در عین حال تاکید میکنند هنوز چنین شواهدی وجود ندارد.
علیرغم مزایای ثابتشده فلوراید در جلوگیری از پوسیدگی دندان، برخی کارشناسان همچنان معتقدند هرگونه ارتباط احتمالی آن با آسیب یا اختلال در سیستم عصبی ناشی از مواد سمی در کودکان باید بررسی شود.