سخنگوی ایران‌اینترنشنال: تهدیدهای تروریستی جمهوری اسلامی علیه خبرنگاران ما همچنان ادامه دارد

آدام بیلی می گوید که تهدیدها به‌شکل مستقیم، مثل تماس تلفنی یا پیامک یا پیام‌های غیرمستقیم ارسال می‌شوند

استودیوی تلویزیون ایران‌اینترنشنال در لندن-سپتامبر ۲۰۲۳-رویترز

سخنگوی تلویزیون ایران‌اینترنشنال در گفتگو با ایندیپندنت فارسی اعلام کرد که دلیل تشدید حملات و تهدیدهای تروریستی علیه خبرنگاران ایران‌اینترنشنال هراس مقام‌های تهران از افزایش محبوبیت این تلویزیون میان شهروندان ساکن ایران است.

روز چهارشنبه هشتم ژانویه (۱۹ دی)، پلیس بریتانیا اعلام کرد که در ارتباط با ماجرای حمله به پوریا زراعتی، مجری شبکه ایران‌اینترنشنال، سومین فرد مظنون را نیز دستگیر کرده است. قرار است متهمین روز جمعه ۱۷ ژانویه (۲۸ دی) در دادگاه اولد بیلی لندن حاضر شوند.

آدام بیلی، سخنگوی تلویزیون ایران‌اینترنشنال، به ایندیپندنت فارسی گفت: «شبکه ما از زمان آغاز پخش در سال ۲۰۱۷ هدف خصومت جمهوری اسلامی بوده است. ما مخاطبان فراوانی در داخل ایران داریم و تعداد بینندگان ایران‌اینترنشنال بسیار بیشتر از مخاطبان صداوسیمای حکومتی است، زیرا ایران‌اینترنشنال منبع قابل اعتمادی برای نشر اطلاعات صحیح در ایران شناخته می‌شود. این درحالی است که بسیاری از اعضای سپاه پاسداران، دولتی‌ها یا رسانه‌های دولتی در ایران چنین محبوبیتی ندارند. پس در شرایطی که هیچ رسانه مستقلی در ایران فعالیت نمی‌کند و آزادی مطبوعات برای حاکمان جمهوری اسلامی تحمل‌پذیر نیست، حملات تروریستی علیه خبرنگاران ایران‌اینترنشنال را مخصوصا در دو سال گذشته به طرز چشم‌گیری افزایش داده‌اند.»

این مقام رسمی در ادامه اشاره کرد که اینک دولت بریتانیا، پلیس این کشور و نیروهای امنیتی، در کنار پارلمان و جامعه مدنی در بریتانیا، همگی بر «شدت تهدیدات جمهوری اسلامی علیه برخی ایرانیان ساکن بریتانیا، ازجمله خبرنگاران، فعالان حقوق بشر، مخالفان و تبعیدی‌های سیاسی» توافق دارند.

او ادامه داد که تهدیدها همیشه وجود داشته است، اما در نوامبر ۲۰۲۲، برابر با آبان ۱۴۰۱ و در بحبوحه خیزش سراسری ایرانیان علیه جمهوری اسلامی، به مسئولان این تلویزیون اطلاع داده شد که تهدیدهای مشخصی برای «قتل خبرنگاران» وجود دارد. پلیس بریتانیا در گفت‌وگو با مدیران این تلویزیون افزود که «تهدیدهای جدی و فوری علیه جان آن‌ها» وجود دارد و درنتیجه پلیس یک سد فولادی بزرگ را در اطراف استودیوهای ایران‌اینترنشنال در منطقه چیزیک لندن ایجاد کرد. خودروهای زرهی پلیس نیز در مقابل استودیوهای این تلویزیون مستقر شدند و پلیس دائما منطقه را رصد می‌کرد.

وضعیتی که به گفته آدام بیلی، «احتمالا بزرگ‌ترین عملیات امنیتی مربوط به یک نهاد غیردولتی از زمان پایان جنگ جهانی دوم در لندن» بوده است. سخنگوی ایران‌اینترنشنال می‌گوید: «در این مسئله تنها امنیت ما نبود که پلیس باید آن را در نظر می‌گرفت. مجتمع تجاری چیزیک مکانی وسیع با ده‌ها شرکت دیگر بود و حدود هشت تا ۱۰ هزار نفر در آنجا کار می‌کردند و درنتیجه پلیس باید امنیت آن‌ها را نیز در نظر می‌گرفت. مثلا یک بمب یا یک مهاجم مسلح می‌توانست کل مجتمع را تعطیل کند. بنابراین دفتر ما در لندن تعطیل شد، اما به کار خود ادامه دادیم و در نهایت در سپتامبر ۲۰۲۳ برنامه‌های‌مان را از استودیوهای جدید در مجتمع رویال که چندین ماه قبل از اعتراضات مهسا اجاره کرده بودیم، از سر گرفتیم. ما پخش تلویزیونی از لندن را دوباره از ۲۶ سپتامبر ۲۰۲۳ آغاز کردیم که روز افتخارآمیزی برای ما بود.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

سخنگوی تلویزیون ایران‌اینترنشنال، ضمن تاکید بر ادامه‌دار بودن انواع تهدیدهای جمهوری اسلامی علیه خبرنگاران این شبکه، می‌گوید هدف نظام مستقر در تهران «ایجاد ترس و وحشت در میان خبرنگاران ایرانی خارج از کشور و ساکت کردن آن‌هاست و تلاش برای ربودن خبرنگاران، تهدید به قتل و تهدید خانواده‌های خبرنگاران نیز نمونه‌هایی از این رفتار است».

به گفته او، تهدیدها به‌شکل مستقیم، مثل تماس تلفنی یا پیامک یا پیام‌های غیرمستقیم ارسال می‌شوند. «این تروریسم است، زیرا باعث ترس می‌شود و زندگی‌ها را تغییر می‌دهد. جمهوری اسلامی علنا از داخل ایران تهدید می‌کند، اما در خارج از ایران از طریق واسطه‌ها عمل می‌کند. هدف اصلی آن‌ها ساکت کردن و سرکوب خبرنگاران است.»

روز چهارشنبه هفته گذشته، پلیس بریتانیا اعلام کرد که در ارتباط با ماجرای حمله به پوریا زراعتی، خبرنگار ایران‌اینترنشنال، نفر سوم را نیز دستگیر کرده است. طی آن حمله که در ماه مارس گذشته و در نزدیکی خانه زراعتی در ویمبلدون لندن رخ داد، این خبرنگار از ناحیه پا مجروح شد. پلیس ضدتروریسم بریتانیا هدایت تحقیقات این پرونده را برعهده گرفته است، زیرا این ظن وجود دارد که این حمله به دلیل فعالیت‌های زراعتی در شبکه خبری ایران‌اینترنشنال انجام شده است.

پیش از این دو مرد رومانیایی به نام‌های ناندیتو بادیا، ۲۰ ساله، و جورج استانا، ۲۴ ساله، به اتهام وارد کردن آسیب شدید بدنی به پوریا زراعتی متهم و بازداشت شدند.

آدام بیلی با اشاره به شماری از تهدیدهای علنی منتشرشده ازجمله توییت کاظم غریب‌آبادی، نماینده سابق ایران در سازمان ملل و معاون فعلی وزیر امور خارجه، علیه خبرنگاران ایران‌اینترنشنال، یا تهدید جانی خبرنگاران این تلویزیون ازسوی یک مجری تلویزیونی در صداوسیمای حکومتی، تاکید کرد که «تهدیدات همچنان ادامه دارند و مقام‌های جمهوری اسلامی بر ادامه فشارها علیه خبرنگاران و رسانه‌های مستقل تاکید دارند.»

پلیس بریتانیا در جریان تحقیقات درباره پرونده حمله به زراعتی، به چهار مکان در مناطق کرکل‌وود و فینچلی در شمال لندن یورش برده است. پلیس بریتانیا، مقام‌های امنیتی و سیاستمداران در این کشور، همواره درمورد استفاده فزاینده جمهوری اسلامی ایران از واسطه‌ها برای انجام حملات مرگ‌آفرین علیه منتقدان این نظام و خبرنگاران در خارج ایران هشدار داده‌اند.