عضو کمیته داوران فدراسیون فوتبال: باشگاه‌ها برای رشوه به داوران بودجه جداگانه دارند

مدارک ارسال‌شده برای ایندیپندنت فارسی نشان می‌دهد که نام وحید کاظمی، موعود بنیادی‌فر و بیژن حیدری در فهرست داوران متهم به دریافت رشوه‌ قرار دارد

علی خسروی، عضو کمیته داوران فدراسیون فوتبال ایران-مهر ۱۴۰۳-ایسنا

علی خسروی، عضو کمیته داوران فدراسیون فوتبال ایران، تایید کرد که مربیان و باشگاه‌ها برای پرداخت رشوه به داوران بودجه‌ سالانه دارند تا داوران به سود این تیم‌ها سوت بزنند.

در خردادماه سال جاری خداداد افشاریان، رئیس کمیته داوران فدراسیون فوتبال، به اتهام مشارکت در پرونده فساد گسترده مالی در فوتبال ایران و دریافت رشوه از باشگاه‌ها بازداشت و سپس از سمتش برکنار شد. روزنامه جام‌جم همان زمان خبر داد که افشاریان هنگام بازجویی اعتراف کرده است که در دست‌کم ۱۵ مسابقه حساس در لیگ برتر و لیگ آزادگان، داواران رشوه‌گیر نتیجه مسابقات را با سوت‌های اشتباه به‌عمد تغییر داده‌اند.

همچنین ۲۵ خرداد سال جاری، یک عضو ارشد فدراسیون فوتبال ایران با ارسال مدارکی برای خبرنگار ایندیپندنت فارسی گفت که نام وحید کاظمی، موعود بنیادی‌فر و بیژن حیدری، که جزو مطرح‌ترین و پرکارترین داوران ایرانی در سال‌های اخیرند، نیز در فهرست داوران متهم به دریافت رشوه‌ قرار دارد.

در ادامه رضا جاودانی، مجری اسبق صداوسیما و عضو کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال، نیز در گفت‌وگو با عادل فردوسی‌پور صحت گزارش‌های منتشرشده در این‌باره را تایید کرد و افرادی که مامور انتقال سکه‌ها و مبالغ دلاری از صرافی‌ها به داوران بودند نیز احضار شدند.

اما حالا علی خسروی، داور بازنشسته فوتبال ایران، از ریشه‌دار بودن این مسئله در فوتبال ایران می‌گوید: «یادم می‌آید زمانی که یک مربی با ۲۰۰ میلیون تومان با یک باشگاه قرارداد می‌بست، به باشگاه می‌گفت ۵۰ میلیون تومان هم بگذارید کنار این ۲۰۰ میلیون تومان برای داورها که قرارداد بشود ۲۵۰ میلیون تومان. من همین الان از تیم‌ها پیشنهاد دارم که میلیاردی پول بگیرم و مشاور داوری آنان بشوم، اما عضو کمیته داوران هستم و قبول نمی‌کنم.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

ابداع سمت مشاور داوری در باشگاه‌های فوتبال ایران نیز راهی مخفیانه است تا، در پوشش آموزش قوانین جدید داوری به بازیکنان و مربیان، اعضای کمیته داوران فدراسیون فوتبال ایران در ازای دریافت مبالغ چشم‌گیر داوران دلخواه باشگاه‌ها را برای قضاوت بازی‌های آنان انتخاب کنند.

به‌رغم فساد مالی گسترده در فوتبال و بازداشت و احضار دست‌کم ۱۲ نفر از منصوبان مهدی تاج، او باز هم در انتخابات این فدراسیون شرکت کرد تا در شرایطی که رقیب مهمی پیش روی خود نمی‌بیند و دست‌کم دو نفر از چهار نامزد دیگر نیز نامزد پوششی تاج محسوب می‌شوند، دوباره برای چهار سال آینده روی صندلی مدیریت فدراسیون فوتبال تکیه کند.

ایندیپندنت فارسی پیش از این خبر داده بود که تاج در یک سال اخیر دست‌کم در سه پرونده جداگانه قضایی به دلیل دریافت رشوه از مدیران باشگاه‌های لیگ برتری تحت پیگرد قضایی است که یکی از آنها نیز به دریافت مخفیانه ۲۰۰ سکه بهار آزادی از باشگاه گل‌گهر سیرجان مربوط است. گزارشی که یک ماه بعد عادل فردوسی‌پور در برنامه فوتبال۳۶۰ آن را تایید کرد.

بیشتر از فوتبال