پس از حمله هفته گذشته علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی ایران، به علی دایی، حالا حسین معروفی، سردار سپاه پاسداران و معاون هماهنگکننده سازمان بسیج مستضعفین، از علیرضا دبیر و هادی ساعی حمایت میکند.
مقامهای نظامی و امنیتی جمهوری اسلامی در یک دهه گذشته و بهخصوص از زمان اعتراضات ۱۳۹۸ به بعد، تلاش کردند که تا جای ممکن چهرههای وابسته به نظام و مدافعان سرکوبهای حاکمیتی را در راس فدراسیونهای ورزشی قرار دهند و به پروندهسازی و تهدید ورزشکاران و مدیران مستقل پرداختند تا با این روش از گسترش اعتراضات به حوزه ورزش جلوگیری کنند.
به همین دلیل افرادی مانند مهدی تاج، علیرضا دبیر، هادی ساعی، احسان حدادی، میلاد تقوی، جواد داوری، عبدالمهدی نصیرزاده و علیرضا پاکدل سکان هدایت فدراسیونها در پرطرفدارترین رشتههای ورزشی را در دست گرفتند. با این حال، پس از آغاز خیزش سراسری مردم ایران در پاییز ۱۴۰۱، تقابل ورزشکاران حامی مردم و منتقد جمهوری اسلامی مانند علی دایی، رسول خادم، محمد دادکان، کریم باقری، وریا غفوری، پرویز برومند و دهها مربی و ورزشکار دیگر با چهره حکومتی در رسانهها و شبکههای اجتماعی شدیدتر شد.
در تازهترین مورد، معاون هماهنگکننده سازمان بسیج مستضعفین گفته است: «باید از افرادی مثل هادی ساعی و علیرضا دبیر که محکم پای حقیقت ایستادند، تجلیل کرد» و همچنین افزود که «افرادی مثل کریم باقری و خداداد عزیزی را هم باید تفقد و مراقبت کرد، چون دشمن دارد آنها را هل میدهد».
نگاهی به کارنامه عملکرد چهرههای محبوب فرماندهان سپاه پاسداران مانند علیرضا دبیر و هادی ساعی، که هر دو سابقه عضویت در شورای شهر تهران را هم دارند، نشان میدهد که پروندههای متعدد تخلف مالی، سوءاستفاده از اموال دولتی، ضربوشتم و درگیری با افراد مختلف و همچنین «تخلف اخلاقی» را ثبت کردهاند تا دلیل تلاشهای مکرر آنان برای دیدارهای پیاپی با علی خامنهای و نزدیکی هرچه بیشتر با دستگاههای اطلاعاتی و نظامی آشکارتر شود.
هفته گذشته علیرضا دبیر در واکنش به این سوال خبرنگار روزنامه شرق که پرسید چرا ورزش ایران از حضور چهرههای محبوب و متخصص مانند علی دایی محروم است مدعی شد که «اگر علی دایی میخواهد به فوتبال برگردد، باید کسب و کار خود را کنار بگذارد».
دبیر درحالی فعالیتهای اقتصادی یک چهره ورزشی را دلیل ممنوعیت حضور او در راس فدراسیونهای ورزشی به علت خطر سوءاستفاده از رانت معرفی میکند که در سالهای اخیر از انواع رانتهای اقتصادی و سوءاستفادههای مالی و سیاسی برای نفع شخصی خود و اعضای خانوادهاش استفاده کرده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
ازجمله در سال ۱۳۹۱ با دستور مستقیم محمدباقر قالیباف، رئیس فعلی مجلس شورای اسلامی و شهردار آن زمان تهران، منصوره دبیر، خواهر علیرضا دبیر، با مدرک کارشناسی جغرافیا به مدیریت برنامهریزی، ساماندهی و نظارت اداره کل اماکن و فضاهای ورزشی سازمان ورزش شهرداری پایتخت منصوب شد.
در موردی دیگر از اقدامات غیرقانونی دبیر، در فروردین ۱۳۹۶ او تمامی کارکنان سازمان ورزش شهرداری تهران را در میدان هفتتیر پایتخت گرد هم آورد و به آنها گفت: «فعلا کار تعطیل و فقط برای انتخابات اقدام کنید. خودتان میدانید بودجه و تامین منابع برای سازمان ورزش در دست من بوده و هست و در صورتی که من نباشم، کل پرسنل سازمان ورزش در خطر خواهند بود.»
علیرضا دبیر همچنین یکی از متهمان اصلی پرونده معروف فساد مالی گسترده و «املاک نجومی» در شهرداری و شورای شهر تهران به شمار میآید. او در مقام رئیس کمیسیون بودجه شورای شهر، در آخرین ماههای حضورش با عباس جدیدی، دیگر کشتیگیری که عضو این شورا بود، درگیری فیزیکی پیدا کرد. در ادامه عباس جدیدی درباره این ماجرا به خبرآنلاین گفت: «یک ماه قبل از آن اتفاق، اطلاعاتی درباره مسائل مالی آقای دبير در فضای مجازی منتشر شد و آقای دبير به اشتباه فكر میكرد من اين اطلاعات را به رسانهها دادهام. من هر چه گفتم كه كار من نبوده، او باور نکرد و با من درگیر شد.»
دلیل عصبانیت و حمله فیزیکی دبیر به جدیدی، فهرستی بود که در شبکههای اجتماعی منتشر شد و نشان میداد که او در ماجرای خرید غیرقانونی با بن ۱۵ میلیون تومانی از فروشگاه شهروند، انتقال ۶۰ میلیارد تومان به آمریکا در سال ۱۳۹۴ و ابهام در هبه شدن خانهای ۴۲۰ متری در محله ولنجک تهران به او و دریافت رشوه برای صدور پایان کار تخلفات مالی گسترده داشته است.
او همچنین در بهمن۱۴۰۰ در اقدامی عجیب از حضور تیم ملی کشتی ایران در در رقابتهای دوستانه آمریکا جلوگیری کرد، زیرا وزارت خارجه آمریکا به دلیل مواضع ضدآمریکایی دبیر و حمایتهای مستقیم او از سپاه پاسداران و رهبر جمهوری اسلامی، از اعطای ویزای ورزشی به دبیر خودداری کرد و به همین دلیل دبیر هم مانع سفر تمامی ورزشکاران شد.
آخرین مورد از تناقضهای آشکار میان ادعاها و عملکرد علیرضا دبیر هم به عبدالمهدی نصیرزاده مربوط است که همزمان رئیس فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام جمهوری اسلامی ایران و عضو هیئترئیسه فدراسیون کشتی ایران است. او که با حمایت مستقیم علیرضا دبیر به جمع مدیران حکومتی در ورزش ایران اضافه شد، دیماه امسال به همراه تعدادی از اقوام و منصوبانش در فدراسیون بدنسازی به اتهام قاچاق ارز، قاچاق داروهای بدنسازی، اختلاس و سوءاستفاده از منابع مالی عمومی تحت پیگرد قضایی قرار گرفت.