چین قصد دارد سال آینده ربات پرندهای را به سمت پنهان ماه بفرستد. هدف از این برنامه اکتشافی فضایی جستجوی آب یخزده در ماه اعلام شده است.
دانشمندان بر این باورند کشف آب یخزده در ماه میتواند کلید اکتشافهای آینده در قمر زمین باشد.
سیانان با انتشار گزارشی در این زمینه، به نقل از رسانههای دولتی چین نوشت که این ربات پرنده، بهعنوان بخشی از ماموریت چانگئیــ۷ در قطب جنوب ماه مستقر خواهد شد. به گفته دانشمندان چینی، هدف از این ماموریت این است که فضانوردان چینی بتوانند طی پنج سال آینده در ماه فرود بیایند.
چین تاکنون برای تثبیت جایگاهش بهعنوان یک بازیگر اصلی در زمینه اکتشافهای فضایی تلاش گستردهای کرده است. از دیگر سو، ایالات متحده که رقیب چین محسوب میشود، به اکتشافهای فضایی نهتنها از نظر علمی، بلکه از نظر منابع و امنیت ملی نگاه میکند.
با این حال، کشف آب در ماه موضوع جدیدی نیست. دانشمندان چینی سال گذشته در نمونههای خاکی که از ماموریت چانگئیــ۵ جمعآوری شده بود، مقداری آب پیدا کردند. فضاپیماهای ناسا و هند نیز پیشتر از کشف آب بر سطح ماه خبر داده بودند.
برخی دانشمندان معتقدند یخ موجود در اعماق دهانههای سمت پنهان ماه میتواند بهعنوان یک منبع مهم آب برای فضانوردان آینده استفاده شود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
کارشناسان فضایی چینی در گفتگو با شبکه دولتی سیسیتیوی چین اعلام کردهاند جستجوی یخ در ماه بخشی از آمادهسازیهای این کشور برای ساخت یک پایگاه تحقیقاتی در قطب جنوب ماه است.
آنها با بیان اینکه در قطب جنوب ماه غارهای بسیار عمیقی وجود دارد، ابراز امیدواری کردند آشکارساز پرنده رباتیک بتواند پس از فرود بر ماه، در یکی دو غار ماه، بررسیهای میدانی را انجام دهد.
به گفته دانشمندان، وجود چنین ذخایر یخی میتواند هزینه ماموریتهای فضایی را به میزان قابلتوجهی کاهش دهد و حتی احتمال وجود حیات فرازمینی را مطرح کند.
ماموریت چانگئیــ۷ برای سال ۲۰۲۶ برنامهریزی شده است و چین قصد دارد در قالب این ماموریت، دقیقترین بررسی از قطب جنوب ماه را انجام دهد. برای این منظور از یک مدارگرد، یک فرودگر، یک کاوشگر سطحی و آشکارساز پرنده رباتیک استفاده خواهد شد.
به گفته دانشمندان چینی، این ربات پرنده قادر است پاهایش را خم کند و به روشی مشابه فرود آمدن انسان پس از پریدن از ارتفاع، روی سطح بنشیند.
پژوهشگران همچنین اعلام کردند بررسی وجود یخ در تاریکترین و سردترین نواحی قطبی و در سایه دهانههایی که به دلیل انحراف محور ماه، نور خورشید هرگز به آنها نمیرسد، چالش و آزمایش بزرگی برای ربات پرنده آنها خواهد بود.