مطالعهای نشان داده احتمال ابتلا به تنگی نفس یا سایر مشکلات تنفسی از جمله خس خس سینه در کودکانی که از سنین کم در خانه در معرض محصولات شوینده قرار میگیرند بیشتر است.
پژوهشگران با بررسی بیش از ۲۰۰۰ کودک دریافتند آنهایی که بیش از همه در معرض محصولات شوینده مانند مایع ظرفشویی، پاککننده چندمنظوره سطوح و مایع لباسشویی قرار گرفتهاند بیش از دیگران در معرض خطرند.
این مطالعه را گروهی از محققان دانشگاه سیمون فریزر کانادا انجام دادند و دریافتند خطر ابتلا به تنگی نفس یا خس خس سینه تا سن سه سالگی در این کودکان نسبت به کودکانی که والدینشان کمتر از این محصولات استفاده کردهاند ۳۵ درصد بیشتر است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
محصولاتی که بیشترین خطر را در این رابطه داشتهاند محصولات معطر و افشانهای بودهاند.
این پژوهشگران نتایج تحقیقاتشان را در نشریه انجمن پزشکی کانادا منتشر کردهاند و گفتهاند مواد شیمیایی موجود در این شویندهها ممکن است با تحریک دستگاه ایمنی بدن و ایجاد تورم به غشا تنفسی بدن آسیب برساند.
آنان همچنین گفتهاند که این مواد ممکن است ریزاندامگان همزیست باکتری در بدن کودک را دستخوش تغییر کند.
تیم تاکارو استاد تمام دانشگاه و پژوهشگر اصلی این مطالعه گفت: «بیشتر شواهد موجود که ابتلا به تنگی نفس را به استفاده از محصولات شوینده ارتباط میدهد در مورد بزرگسالان است.»
«مطالعه ما نوزادان را مد نظر قرار داد، که معمولاً ۸۰ تا ۹۰ درصد وقتشان را در خانه میگذرانند و آسیبپذیری خاصی نسبت به مواد شیمیاییای دارند که از طریق ریهها و پوست وارد بدنشان میشود، چون آهنگ تنفسشان بالاتر است و در خانه بیشتر با سطوح در تماساند.»
برای انجام این مطالعه از والدین خواستهاند پرسشنامهای را پر کنند و در آن بگویند از برخی محصولات شوینده خاص چقدر استفاده میکنند. سپس فرزندانشان را در سن سه سالگی معاینه کردند تا ببینند مشکلات تنفسی مختلف یا سایر عواملی که معمولاً حساسیتزا هستند در آنها دیده میشود یا نه.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این پژوهشگران همچنین سابقه ابتلای والدین به تنگی نفس، درآمد خانوار و این که کودکان چقدر در معرض دود سیگار و حیوانات خانگی قرار گرفتهاند را مد نظر قرار دادهاند. وجود کپک یا رطوبت قابل رؤیت در خانه نیز از عواملی است که محققان در این مطالعه در نظر گرفتهاند.
طبق اعلام مؤسسه خیریه تنگی نفس بریتانیا، حدود پنج و نیم میلیون نفر در بریتانیا تحت درمان تنگی نفس هستند که یک میلیون و صدهزار نفر از آنها کودک هستند.
مطالعهای که در سال ۲۰۱۸ انجام شده نشان میدهد اثر مصرف مداوم شویندههای افشانهای بر سلامت ریهها به اندازه اثر کشیدن روزی یک پاکت سیگار است.
در این پژوهش بیش از ۶۰۰۰ نفر را به مدت ۲۰ سال تحت نظر قرار دادند و دریافتند مصرف مداوم این محصولات به مدت طولانی به ویژه سلامت زنان را دچار مشکلات چشمگیری میکند.
به علاوه، مطالعهای که دانشگاه هاروارد و مؤسسه ملی سلامت فرانسه در سال ۲۰۱۷ انجام دادهاند نشان داد بین مصرف مداوم محصولات شوینده گندزدا مانند سفیدکنندهها و افزایش خطر ابتلا به مشکلات ریوی کشنده رابطهای وجود دارد.
در این پژوهش از دادههای بیش از ۵۵ هزار پرستار در آمریکا استفاده کردهاند.
© The Independent