از نخستین روزهای ظهور ویروس جدید کرونا در چین، دانشمندان بر نقش احتمالی حیوانات در انتقال این بیماری به انسان متمرکز شدهاند و اخیراً به «پینگولین» به عنوان واسطه میان خفاش و انسان مشکوک شدهاند.
با این حال ، براساس نتایج یک مطالعه جدید که در مجله «بیولوژی مولکولی و تکامل» منتشرشده، احتمال واسطهگری «سگهای ولگرد» برجسته شده است.
مطالعه محققان کانادایی نشان داده است که سگهای ولگرد ممکن است «حیوان واسطه»ای باشند که ویروس کرونا را از خفاشها به انسان منتقل کرده است.
پیش از این دانشمندان معتقد بودند ویروس کرونا از طریق پینگولینها از خفاشها به انسان منتقل شدهاند. پینگولین در برخی از بازارهای آفریقا و آسیا به همراه خفاشها به فروش میرسند.
محققانی که این تحقیق را انجام دادهاند، میگویند تجزیه و تحلیل ژنتیکی ویروس کرونا نشان میدهد که این ویروس از طریق سگهای ولگرد از خفاشها به انسان منتقل شده است.
درک چگونگی رفتار ویروس در خارج از بدن انسان و همچنین فرایندی که در داخل بدن طی میکند، بسیار حیاتی است و به توانایی ما برای مقابله با این ویروس و یافتن درمانی موثر کمک میکند.
«چوا چایا»، نویسنده این تحقیق، از دانشگاه اتاوا میگوید: «ویروس کرونا، نخستینبار از طریق سگهای ولگردی که گوشت خفاش میخورند شیوع یافته است.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
وی با بیان اینکه «دانستن منشاء ویروس از اهمیت حیاتی برای حل بحران کنونی برخوردار است»، افزود: «مشاهدات ما امکان ایجاد یک فرضیه جدید در مورد منشا و انتقال اولیه ویروس را فراهم آورده است.»
این تحقیق براساس آنالیز نمونههای شیمیایی گرفته شده از انواع مختلفی از ارگانیسمها از جمله خفاشها، پنگولینها، سگها، مارها و انسانها است.
این بررسی نشان داد که احتمال واسطه بودن سگهای ولگرد بیشتر از دیگر حیوانات است.
با این حال، نتایج این مطالعه توسط برخی دانشمندان مورد انتقاد قرار گرفته است. منتقدان میگویند این نتایج با آزمایش نمونههایی محدود به دست آمده و بنابراین قابل تعمیم نیست.