روحانی: بیماری اوج بگیرد، محدودیت‌ها را احیا می‌کنیم

سازمان نظام پزشکی: «هرگونه تعجیل در بازگشایی غیرضروری و غیرقابل‌کنترل مکان‌های تجمعی آسیب به جان مردم است»

سخنان متناقض حسن روحانی رییس‌جمهوری ایران در خصوص سیاست‌های مرتبط با کنترل ویروس کرونا تمامی ندارد. او که چندین بار در خصوص بازگشت مجدد مردم به کسب‌وکارها سخن گفته و برای آن زمان تعیین کرده بود، هم اکنون می‌گوید که در صورت اوج گرفتن بیماری، محدودیت‌ها مجددا احیا خواهند شد. 

حسن روحانی در حلسه روسای کمیته‌های تخصصی ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: «اقدامات انجام شده و ارزیابی‌ها نشان می‌دهد که برغم آنکه در مسیر کنترل بیماری قرار داریم، اما اگر چنانچه سطح هشدارها و هوشیاری مردم کاهش یابد، خدای ناکرده ممکن است بیماری اوج بگیرد و در این شرایط ناگزیر به احیاء مجدد محدودیت‌ها باشیم که البته امیدواریم مردم عزیز کماکان هشدارها را جدی بگیرند و جز برای امور ضروری زندگی از منزل خارج نشوند و به مسئولین در کنترل بیماری تا رسیدن به یک وضعیت با ثبات و قابل اطمینان کمک کنند.»

او افزود: «بدون تردید مسیر مقابله و کنترل این بیماری را بدون همراهی مردم نمی‌توان طی کرد.»

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که به گفته منابع مطلع، میزان تست‌ویروس کرونا متناسب با جمعیت کشور و میزان شیوع این ویروس نیست و به علاوه به دلیل سهل‌گیری در سیاست‌های محدودسازی مردم برای ماندن در خانه و کاهش جدی در تماس افراد در سطح جامعه، تلفات ویروس کرونا در ایران می‌تواند رشد چشمگیری داشته باشد. 

حسن روحانی در همین جلسه بار دیگر با وجود گمانه‌زنی‌ها در خصوص افزایش ابتلا به ویروس کرونا در کشور وعده داد که مراکز مذهبی کشور باز شوند: «از آنجا که مسئولین کادر درمانی و مراجع عظام و روحانیت معظم کشور دغدغه متقابل حفظ جان و سلامت مردم و در عین حال برقراری یک وضعیت قابل تحمل برای بازفعالیت مراکز مذهبی را دارند می‌توان امیدوار بود که در شرایط بهبود شاخص‌های کنترل بیماری، مراکز مذهبی کشور با تعیین شرایط و دستورالعمل‌هایی باز شوند.»

حسن روحانی در پنجم فروردین گفته بود که «تعداد ورودی‌ها به بیمارستان‌ها و فوتی‌ها بر اثر کرونا کاهش پیدا کرده است.» او همچنین تعطیلی «مراکز آموزشی و مراکز فروشگاهی غیر از مواد غذایی» را تا ۱۵ فروردین تمدید کرد. 

اما در اثنای نوروز با وجود نگرانی‌های زیاد از شیوع بیشتر این ویروس به دلیل نوروز، سفرهای نوروزی در مقیاس میلیونی به استان‌های مختلف انجام شد و مشخص نیست چنین سفرهایی تا چه میزان در تکثیر ویروس در سراسر کشور نقش داشته است. همان زمان هم وعده‌های حسن روحانی برای بازگشایی اقتصادی با انتقاداتی مواجه شده بود. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در پانزدهم فروردین محمدرضا سبزعلیپور اقتصاددان و رئیس مرکز تجارت جهانی ایران نسبت به شیوع گسترده «ویروس کرونا» و افزایش تعداد مبتلایان و درگذشتگان در سراسر ایران هشدار داد و طی سخنانی از بازگشایی بانک‌ها و ادارات شدیدا انتقاد کرد. به گزارش خبرگزاری تسنیم او گفت: «بیش از یکماه و نیم است که شیوع ویروس کرونا در ایران از جانب دولت و مقامات مسئول کشورمان علنی و رسانه‌ای شده و از آن تاریخ تا به امروز طبق آمار رسمی دولت، کل مبتلایان به این بیماری در سراسر ایران به بیش از ۵۰ هزار نفر رسیده و متأسفانه تاکنون ۳۲۰۰ نفر نیز به دلیل ابتلا به کووید ۱۹ در کشورمان جان خود را از دست داده اند!! این در حالی‌است که طبق اظهارات و هشدارهای مکرر مسئولین ستاد مبارزه با کرونا و برخی از اعضاء "شورای عالی امنیت ملی" چنانچه اصول بهداشتی و اصول ایمنی از جانب دولت و مردم رعایت نشود قطعاً بحران کرونا روز به روز گسترش خواهد یافت و چه بسا ویروس کرونا این میهمان منحوس و ناخوانده، سالجاری در ایران جا خشک کرده و علیرغم میل مان سایه به سایه دنبال‌مان باشد.»

محمدرضا ظفرقندی، رییس کل سازمان نظام پزشکی ایران پنجشنبه چهارم اردیبهشت، در نامه‌ای سرگشاده به حسن روحانی، با طرح این موضوع که «اولویت حفظ جان و سلامت مردم و انسان‌ها بر همه امور دیگر» سیاست‌های مرتبط با کنترل شیوع ویروس کرونا توسط دولت را مورد انتقاد قرار داد و گفت: «با توجه به شرایط اپیدمیولوژیک کنونی بیماری در کشور و بر اساس اصول مسلم علمی و تجربیات جهانی، هرگونه تعجیل در بازگشایی غیرضروری و غیرقابل‌کنترل مکان‌های تجمعی از قبیل اماکن مذهبی، مدارس، دانشگاه‌ها و ... موجب گسترش و سرکشی مجدد بیماری و آسیب جان و سلامت مردم و هدر رفتن زحمات گذشته و فرسودگی کادر درمانی کشور خواهد شد.»

طی روزهای گذشته حسن از تعجیل برای بازگشایی مکان‌های مذهبی در ایران خبر داده بود. آقای روحانی در روز ۳۱ فروردین گفته بود که قرار بوده اماکن مذهبی تا ۳۱ اردیبهشت تعطیل باشد اما پس از آنکه رییس‌حوزه علمیه در این زمینه اظهار نظر کرده این زمان به «نیمه اردیبهشت» تغییر پیدا کرد. اما این زمان هم می‌تواند با توجه به آمارهای موجود تغییر پیدا کند.

در حالی که تصویر دقیقی از تعداد افراد مبتلایان و جان باختگان به کرونا در ایران موجود نیست و اعداد اعلام شده توسط مقامات رسمی به چالش کشیده است، اظهارات ضدونقیض و همچنین وعده‌های مقامات عالی‌رتبه از جمله حسن روحانی برای بازگشایی کسب‌وکارها و یا مکان‌های مذهبی به سردرگمی مردم افزوده است. به علاوه اظهارنظرهای مبتنی بر کنترل ویروس کرونا در ایران، می‌تواند به کاهش اعمال مقررات توسط مردم منجر شود که این هم می‌تواند به شیوع بیشتر ویروس منجر شود. 

بیشتر از