سنای افغانستان: طالبان برای صلح آمادگی ندارد و باید سرکوب شود

«طالبان باید به جای مذاکره با آمریکا، با دولت افغانستان گفت‌و‌گو کند»

کارگران شهرداری در حال تمیز کردن اثرات حمله ۱۸ اردیبهشت‌ماه مهاجمان مسلح طالبان به یک موسسه خارجی غیرنظامی در کابل- AFP

رئیس مجلس سنای افغانستان، درنشست روز یکشنبه ۱۲ خرداد گفت: «در موضع طالبان هیچ تغییری صورت نگرفته است و این گروه به جنگ در افغانستان ادامه می‌دهد، بنابراین نیروهای امنیتی باید به انجام تدابیرلازم برای مقابله با این گروه بپردازند».

فضل ­هادی مسلم‌یار، رئیس مجلس سنا، گفت که طالبان خروج نیروهای خارجی را بهانه کرده است تا به جنگ ادامه ­دهد. وی خاطرنشان کرد که اما این گروه (همواره) جنگ‌طلب بوده و هست و در توضیح گفت که طالبان مقابل دولت «استاد ربانی» نیز جنگید، در حالی‌که در آن زمان هیچ نظامی خارجی‌ای درافغانستان حضورنداشت.

آقای مسلم‌یار اظهار کرد که اگر طالبان مستقل‌اند، باید به جای مذاکره با آمریکا، گفت‌وگوهای مستقیم خود را با دولت افغانستان آغاز کنند.

اعضای دیگرمجلس سنا نیز بر سرکوب گروه طالبان تاکید کردند واز حکومت افغانستان خواستند که برای سرکوب این گروه، تدابیرلازم را در میادین جنگ به‌کار گیرد.

واکنش مجلس سنای افغانستان درحالی صورت می­‌گیرد که گروه طالبان به درخواست‌های صلح جویانه مردم افغانستان پاسخ مثبت نداده و آتش جنگ را در سراسر افغانستان بیش از پیش شعله‌ورساخته است.

درپیامی به‌ مناسبت عید فطر که روز شنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۸ توسط ملا هیبت‌الله آخوندزاده، رهبرگروه طالبان، منتشر شد، آمده است که برای رسیدن به صلح درافغانستان، نخست باید نیروهای خارجی این کشور را ترک کنند. رهبری گروه طالبان معتقد است که حضور نیروهای خارجی درافغانستان، مانع دست‌یابی به صلح در این کشور است.

آخوندزاده همچنین گفته است که «دوست و دشمن باید این واقعیت را درک کند که ما درتعاملات سیاسی خود به«سیاست دوگانه» باورنداریم. به بهانه انجام مذاکرات، کمبود وقت، توطئه‌های سیاسی پشت پرده و برخورد دوگانه را نمی‌پسندیم و آن را مسیر مناسبی برای  کامیابی نمی‌دانیم». اوهمچنین بیان کرد که هیچ فردی نباید امیدوار باشد که طالبان، پیش از رسیدن به اهداف خود، آتش جنگ را سرد کند و ضایعات چهل ساله را از یاد ببرد.

تا کنون گروه طالبان به پیشنهاد‌های صلح‌جویانه اعضای «لوی جرگه مشورتی صلح»، درخواست سیاست‌مداران افغانستان در دومین نشست مسکو و تقاضای شورای علمای افغانستان مبنی بر یک آتش بس درازمدت درافغانستان، اعتنا نکرده و درمقابل، مانند گذشته به حملات انتحاری و انفجاری خود ادامه داده است.

پس از شکست «امارت طالبان» درافغانستان و گشایش صفحه تازه‌ای در تاریخ این کشور، گروه طالبان جنگ را علیه دولت و مردم افغانستان ادامه داد. بیشترین قربانیان درگیری‌های طالبان، شهروندان عادی افغانستان هستند. درماه رمضان نیز چندین حمله خونین درکابل توسط طالبان انجام گرفت که طی آن حملات، تعدادی از شهروندان عادی غیرنظامی کشته و جمع کثیری نیز مجروح شدند.  این گروه همچنین مسئولیت اکثر حملات و انفجارهای دیگری را که تا کنون  جان بسیاری از شهروندان عادی افغانستان را گرفته، بر عهده گرفته است.

اطلاعات جمع‌آوری شده از سوی یک گروه دادخواهی حفاظت از غیرنظامیان از ۲۳ استان افغانستان، حاکی از افزایش دو برابری تلفات غیرنظامیان درافغانستان درماه رمضان نسبت به ماه­‌های گذشته است که بیشترین این تلفات، ناشی از حملات انتحاری و انفجاری گروه طالبان بوده است.

دولت و مردم افغانستان بارها از این گروه خواسته‌اند که از جنگ علیه مردم افغانستان دست بردارد و به روند صلح تن دهد، اما گروه طالبان تا این‌ لحظه جز با سر دادن شعار «تدوام جنگ» در افغانستان، پاسخ دیگری به این درخواست‌ها نداده است.

بیشتر از