پس از گران شدن ناگهانی قیمت بنزین در آبان ماه سال گذشته و شروع گسترده اعتراضات مردمی در بیش از ۲۱ استان کشور، سرکوب شدید اعتراضات مردمی در اقصینقاط مملکت در دستور کار نیروهای امنیتی و پلیسی قرار گرفت. پس از گذشت نزدیک به هفتماه از حوادث خونین آبانماه هیچ نهاد رسمی در حکومت آماری از تلفات جانی این اعتراضات در هیچ یک از مناطق ایران اعلام نکرد. هرچند که مقامات امنیتی خیلی زود به تفکیک هر شهر و استان از میزان خسارات «مالی» را مدام گزارش میدادند تا روایت «اغتشاش» را جایگزین «اعتراض» مردمی کنند.
امروز، دوشنبه دوازدهم خرداد ماه، مجتبی ذوالنوری رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم، در جمع خبرنگاران رسانههای داخلی برای اولینبار از به شرح جزئیاتی از حوادث آبانماه ۹۸ پرداخت و مدعی شد که «حوادث آبان ماه ۲۳۰ کشته و ۲ هزار مجروح از معترضان و ۵ هزار مجروح از کسانی که برای تامین نظم و امنیت کمک میکردند، داشته است».
مجتبی ذوالنوری که پس از ماهها برای اولینبار به ارائه جزئیاتی از آمارهای حوادث آبانماه میپرداخت، گفت: « شش نفر از کشته شدهها از نیروهای انتظامی و نظامی، ۲۰ درصدشان از کسانی بودند که برای تامین امنیت به صورت خودجوش حاضر شده بودند، ۷ درصد در درگیریهای مستقیم با نیروهای نظامی کشته شدند و ۱۶ درصد در حمله به اماکن نظامی کشته شدند».
ذوالنوری مدعی شده است که « ۳۱ درصد از افراد در حمله به مراکز عمومی مثل فروشگاهها، پمپ بنزینها، بانکها و مساجد جان باختهاند».
این نماینده مجلس درباره تعدادی از جانباختگان آبان۹۸ ادعا کرده است که « ۲۲ درصد از جان باختگان سابقه محکومیتهای کیفری داشتهاند».
این نماینده مجلس گفته که« ۲۶ درصد جزو آشوبگران نبودند و به دلایل نامعلوم جان باختهاند».
ذوالنوری با اشاره به اینکه «مرجع آمار اعلام شده، سازمان پزشکی قانونی است» ادعا کرده است که «هیچ گزارشی نداریم که فردی در جریان بازجویی و یا بر اثر شکنجه جان باخته باشد».
ذوالنوری درباره آمار خسارات به مرکز نظامی هم گفته که « ۹۳۰ مرکز نظامی و انتظامی از جمله کلانتریها و پاسگاهها در این حوادث مورد تعرض قرار گرفت».
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس همچنین دهم گفته است: «در این حوادث ۴۹۷ مرکز دولتی و بخش خصوصی مورد خسارت جدی قرار گرفت، ۴۲۲ خودروی مردم آسیب جدی دید و سوخت، ۲۳۰ خودروی دولتی و عمومی دچار آسیب شد و به ۵۶۹ خودرو و موتور نیروهای امنیتی و انتظامی آسیب وارد شد».
ذوالنوری از تخریب و یا به آتش کشیده شدن ۹۹۱ بانک و ۱۲۳ مرکز سوخت خبر داده است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه تا آنجایی که «اعتراضات آرام است» و مردم بدون «تشنج و خشونت» گلهمندی خودشان را اعلام میکنند «هیچ مشکلی» وجود ندارد، گفت: «نظام سلطه با قرار دادن مردم در مقابل حکومتهایشان، سعی در تغییر رژیم آن حکومتها دارد».
این نماینده اصولگرای مجلس شورای اسلامی مدعی شده است که «در حوادث آبان ماه نیز کسانی که گوش به فرمان رسانههای غربی و کشورهای بیگانه بودند، با استفاده از احساسات پاک مردم درصدد محقق کردن براندازی نرم در سال ۹۸ بودند».
پس از سرکوب شدید مردم توسط نیروهای امنیتی و پلیسی در جریان اعتراضات مردمی آبانماه، سازمان عفو بینالملل از آماری بیش از ۳۰۰ کشته در جریان اعتراضات ایران خبر داده بود و در همان ماهها نیز خبرگزاری رویترز از آمار ۱۵۰۰ کشته در جریان سرکوب خونین معترضان در شهرهای ایران خبر داده بود.