قدرت و دقت گیرندههای بویایی سگها ده هزار برابر انسان است. این امر به سگهای آموزشدیده این امکان را میدهد که بیماریهایی مانند سرطان، مالاریا یا عفونتهای ویروسی را تشخیص دهند.
اکنون به گفته محققان آلمانی، سگهای آموزشدیده با بو کشیدن، قادر به تشخیص عفونتهای ناشی از ویروس کرونا هستند.
بر اساس یک تحقیق جدید که در بیمارستان دامپزشکی شهر هانوفر آلمان انجام شده، سگها در صورتی که تحت آموزش صحیح قرار گیرند، در ۹۴ درصد موارد قادر به تشخیص نمونههای بزاق آلوده به ویروس کرونا هستند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
محققان امیدوارند که این روش تشخیصی بتواند در مکانهای عمومی مانند فرودگاهها، مکانهای ورزشی و دیگر تجمعات گسترده مورد استفاده قرار گیرد و در کنار تستهای آزمایشگاهی، در آینده از شیوع بیماری کووید ۱۹ جلوگیری کند.
برای انجام این مطالعه، محققان هشت سگ از نیروهای مسلح آلمان را به مدت یک هفته آموزش دادند. این سگها نمونههای بزاق یک هزار فرد سالم یا آلوده به ویروس کرونا را بو کشیدند. سپس نمونههای آلوده به طور تصادفی توزیع شدند. نه صاحبان سگها و نه محققان نمیدانستند کدام نمونه آلوده است.
مارن فون کوئکریتز-بلیکوند، استاد دانشگاه که روی این پروژه تحقیق میکند، میگوید که سگها به این دلیل قادر به انجام این کار هستند که فرایندهای متابولیکی فرد آلوده کاملا تغییر میکند.
به گفته این محقق، سگها میتوانند بوی خاص ناشی از تغییرات متابولیکی را که در بیماران رخ میدهد تشخیص دهند.
فون کوئکریتز ضمن اشاره به این که تحقیقات بیشتری در این زمینه لازم است میگوید: در مرحله بعد سگها آموزش داده میشوند تا تفاوت نمونههای مبتلا به کووید ۱۹ را از سایر بیماریها مانند آنفلوآنزا تشخیص دهند.
طبق یافتههای مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریها، گرچه احتمال ابتلای سگها به ویروس کرونا وجود دارد، اما هیچ مدرکی دال بر این که حیوانات نقش مهمی در گسترش این ویروس دارند، وجود ندارد.
این تحقیق روز ۲۳ ژوئیه در مجله بیامسی بیماریهای عفونی منتشر شده است.