کرونا درآمد «زوم» را چهار برابر کرد

با همه‌گیری ویروس کرونا، بازار دیدارهای ویدیویی از همیشه داغ‌تر شده است

مدیرعامل زوم، اریک یوآن - KENA BETANCUR / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

درآمد شرکت زوم به خاطر افزایش استفاده از این نرم‌افزار تماس‌های ویدیویی برای کار، تحصیل، یا صرفا در تماس بودن با خانواده و دوستان، در اثر بیماری عالم‌گیر ویروس کرونا بیش از چهار برابر شد.

این شرکت دنیای فناوری میزان مشتریان فصل گذشته خود را در مقایسه با همین‌ ماه‌ها در سال گذشته ۵.۵ برابر کرد.

زوم اکنون یکی از سریع‌ترین شرکت‌های فناوری در رشد و توسعه است که به خاطر برنامک تماس ویدیویی و برگزاری جلسات مجازی آن اتفاق افتاد که در دنیایی که حفظ فاصله اجتماعی در آن ضروری است به بستری مهم برای اشتغال بسیاری از سازمان‌ها تبدیل شده است.

در ساعات پس از تعطیلی بازار در روز دوشنبه، قیمت سهام این شرکت با ۲۳ درصد افزایش به رکورد بی‌سابقه ۳۲۵.۱۰ دلار رسید.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

این باعث می‌شود ارزش شرکت زوم چیزی برابر با صد میلیارد دلار ارزیابی شود که آن را بالاتر از شرکت‌های تجاری غول‌آسایی نظیر جنرال موتورز و فورد قرار می‌دهد.

زوم به گونه‌ای قابل توجه در مقایسه با رقبای خود، در جذب مشتریان رایگان به پرداخت هزینه اشتراک موفق‌تر عمل کرده است.

تا ۳۱ ژوئیه زوم ۳۷۰ هزار و ۲۰۰ مشتری و حداقل ده کارمند داشت که ۶۶ هزار و ۳۰۰ نفر از میزان کاربران یک سال پیش آن بیشتر است و حاکی از جذب حدود ۱۰۵ هزار کاربر از آخر آوریل سال جاری میلادی است.

درآمد این شرکت برای ماه‌های مه تا ژوئیه با رشدی چهار برابری به ۶۶۳.۵ میلیون دلار رسید.

سوال اصلی برای زوم اکنون این است که آیا می‌تواند این رشد سریع را در دوران بعد از کنترل بیماری عالم‌گیر فعلی هم ادامه دهد.

اریک یوان، مدیر عامل زوم بعد از اعلام نتایج شرکت، لحنی خوش‌بینانه داشت.

او گفت: «سازمان‌ها در رسیدگی به نیازهای تجاری و اداری مهم خود در حال تغییر و حمایت از آینده‌ای هستند که بتوان در هر لحظه و در هر جایی کار کرد، از هر جایی درس آموخت و در همه جا با نرم‌افزار ویدیویی زوم با هم در ارتباط ماند.»

زوم، اوایل ماه ژوئن هشدار داد که بسیاری از مشتریانی که هزینه اشتراک را پرداخت می‌کنند، وقتی که محدودیت‌های قرنطینه برداشته شود و کارمندان به سرعت سر کار خود برگردند ممکن است اشتراک خود را لغو کنند.

اما در بسیاری از کشورها، از جمله بریتانیا، کارمندان مشاغل اداری هنوز در خانه مانده و حتی میل خود به ادامه اشتغال از راه دور را ابراز کرده‌اند.

شرکت‌هایی نظیر توییتر و شرودرز، شرکت مدیریت سرمایه، اعلام کرده‌اند که کارمندان آن‌ها می‌توانند برای همیشه از خانه کار کنند. شرکت برون‌سپار کپیتا هم اعلام کرد با کاهش هزینه‌ها و انطباق برای شرایط جدید کار، به قرارداد اجاره یک سوم ادارات خود پایان خواهد داد.

رشد سریع زوم بدون مشکل هم نبوده است. هکرها و دیگران از ضعف‌های امنیتی آن سواستفاده کرده تا در ملاقات‌های خصوصی وارد شوند که باعث شده بعضی از کاربران استفاده از این سرویس را کنار گذارند.

این برنامه همچنین چندین بار به طور عمده از دسترس خارج شد که موجب شد تا بعضی از کاربران نتوانند در جلسات خود حضور یابند.

© The Independent

بیشتر از زندگی