نتایج مطالعهای که درباره دلایل اصلی مرگومیر در بیماران مبتلا به کرونا در ایران صورت گرفته نشان میدهد که ۲۵ درصد مرگومیرها مربوط به افراد بالای ۶۵ سال و ۲۵ درصد مربوط به افراد دارای بیماریهای زمینهای بوده است.
مطالعهای که در دانشگاه شهید بهشتی تهران با بررسی بیش از ۱۶ هزار پرونده به روش کراسسکشنال بر روی بیماران بستری شده از بهمن ۹۸ تا ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ با تشخیص قطعی یا مشکوک به کووید ۱۹ (آنهایی که علائم بالینی و یا سی تی اسکن مثبت ریه داشتند) انجام شده نشان میدهد که اکثر این بیماران بین ۲۴ تا ۶۵ سال سن داشتند.
بر اساس گزارشی که ایسنا منتشر کرده، نتایج این مطالعه نشان میدهد که مرگومیر در بین افراد با بیماریهای زمینهای مانند دیابت و بیماریهای قلبی و عروقی نسبت به بقیه گروهها بیشتر بوده است.
همچنین میزان کشندگی بیماری نیز در افراد بستری با تست مثبت نسبت به افراد مشکوک ولی با علائم بالینی بیماری کووید ۱۹ بالاتر و در حد دو برابر بوده است.
بر اساس سایر نتایج این مطالعه، ۵۰ درصد کل مرگها در بیماران بستری در آیسییو رخ داد، در حالی که ۶۲ درصد تاییدشدگان و ۵۲ درصد مشکوکها نیز کارشان به آیسییو کشیده بود. همچنین میانگین کل مرگومیر ۱۰.۰۵ درصد کل بیماران بستری را تشکیل میداد که عبارت از۱۳.۵ درصد تاییدشدگان و ۶.۴ درصد مشکوکها بودند.
وعده کیتهای دوکاره تشخیص کرونا و آنفلوآنزا
پس از اعلام خبر توزیع گسترده واکسن آنفلوآنزا در ایران، حالا خبر رسیده که تمهیداتی برای معرفی کیتهای دوکاره برای تشخیص همزمان آنفلوآنزا و کرونا در آستانه فصل سرد سال به آزمایشگاهها اندیشیده شده است. این در حالی است که مقامهای بهداشتی استانها از ناکافی بودن واکسن آنفلوآنزا برای کادر درمانی گلایه میکنند.
سیامک سمیعی، مدیرکل آزمایشگاههای مرجع وزارت بهداشت در گفتوگو با ایسنا ضمن اعلام تمهیدات اندیشیده در سطح آزمایشگاه ها در آستانه فصل سرد سال افزود: برآورد ما از حداکثر ظرفیت انجام آزمایش تشخیص مولکولی کووید ۱۹ در آزمایشگاههای وزارت بهداشت حدود ۲۵ هزار آزمایش در روز است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
اما به نظر میرسد که نباید در آینده نزدیک انتظار این کیتهای تشخیصی دوکاره را داشت چون سمیعی درباره ساز و کار تامین تستهای تشخیص همزمان کووید ۱۹ و آنفلوآنزا گفته است: تا جایی که مطلع هستم هنوز تولیدکننده یا واردکنندهای مجوز تولید و فروش برای کیت تشخیص همزمان کووید ۱۹ و آنفلوانزا را از اداره کل تجهیزات پزشکی دریافت نکرده است اما، اقداماتی در حد تحقیق و توسعه در بعضی از شرکتهای تولیدکننده داخلی و شرکتهای دانشبنیان و مراکز تحقیقاتی کشور انجام شده که لازم است سرعت بخشیده شود.
در عین حال، حیدری، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در گفتوگو با خبرگزاری صدا و سیما اظهار داشته که تعداد محدودی واکسن آنفلوآنزا به استان فارس ارسال شده است و این تعداد واکسن جوابگوی نیاز کادر درمانی و افراد پرخطر استان نیست.
با توجه به پیشبینی افزایش همهگیری ویروس کرونا در فصل سرد سال، سیستمهای بهداشت و درمان سعی دارند از ابتلا به آنفلوآنزا پیشگیری کنند تا با افزایش بیماران، فشار مضاعفی به کادر درمانی وارد نشود.