همزمان با فرا رسیدن موعد لغو تحریم تسلیحاتی ایران بر اساس توافقنامه هستهای موسوم به برجام، وزیر خارجه ایالات متحده روز یکشنبه ۲۷ مهر با صدور بیانیهای گفت که تمامی تحریمهای سازمان ملل متحد علیه ایران، از جمله تحریم تسلیحاتی، از یک ماه پیش به جای خود برگشتهاند.
مایک پمپئو در بیانیهای که در توییتر هم منتشر شد گفت: «برهمین اساس، صادرات سلاحهای متعارف خاص به ایران ناقض قطعنامه ۱۹۲۹ است، و خرید هرگونه تسلیحات از ایران ناقض قطعنامه ۱۷۴۷ شورای امنیت سازمان ملل شمرده میشود».
No nation that desires a peaceful Middle East should contemplate arms sales with Iran - every weapon the regime buys will be at the disposal of its radical ideology. We are prepared to use domestic authorities to sanction individuals or entities contributing to these arms sales.
— Secretary Pompeo (@SecPompeo) October 18, 2020
تابستان امسال، قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران و بازگرداندن تحریمهای پیش از برجام شورای امنیت، با رای منفی اعضای این شورا روبه رو شد.
این هفته حسن روحانی رئیس جمهوری ایران گفته بود که با لغو تحریم تسلیحاتی ایران، جمهوری اسلامی اکنون می تواند از هر کشوری سلاح بخرد یا به هر کشوری جنگ افزار بفروشد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
وزیر خارجه آمریکا در ادامه بیانیه گفت: «آمریکا آماده است برای مجازات هر فرد یا نهادی که به تامین، فروش یا انتقال تسلیحات متعارف به ایران یا به بیرون از این کشور یاری برساند، و نیز اشخاصی که دانش فنی یا پشتیبانی مالی و خدماتی و دیگر کمکهای مرتبط با این تسلیحات به ایران ارائه میکنند، از اختیارات داخلی خود استفاده کند».
آقای پمپئو افزود: «هر کشوری که خواهان صلح و ثبات در خاورمیانه است و از مبارزه با تروریسم حمایت میکند، باید از هرگونه داد وستد تسلیحاتی با ایران خودداری کند».
در این بیانیه آمدهاست که فروش سلاح به ایران باعث افزایش تشنج در منطقه میشود و جنگافزارهای خطرناک بیشتری در دست گروههای تروریست و شبهنظامیان نیابتی ایران میرساند.
مایک پمپئو در پایان بیانیه گفت: « ایالات متحده خواهان صلح با ایران است و امیدوار است روزی برسد که رهبران ایران هم هدفشان همین باشد. اگر رهبران حکومت ایران از سودای صدور انقلاب دست بردارند، در واشنگتن شریکی سخاوتمند خواهند یافت که به گرمی به ایشان خوشامد میگوید.»