با ادامه وضعیت بحرانی شیوع کووید-۱۹ در ایران و افزایش آمار ابتلا و به دنبال آن مرگ ناشی از ابتلا به ویروس کرونا، فشار مضاعفی بر قبرستانها از جمله بزرگترین قبرستان حومه تهران، یعنی بهشتزهرا وارد شده است.
آسوشیتدپرس در گزارشی در این زمینه مینویسد: بهشتزهرا با چالش دو برابر شدن تعداد اجسادی دست و پنجه نرم میکند که به طور روزانه در هزاران قبر جدیدی که در این آرامگاه ۵۰ ساله حفر شدهاند، دفن میشوند.
سعید خال، مدیر بهشتزهرا پیش از این اعلام کرده بود که در نیم قرن گذشته این آرامگاه هیچگاه به طور مداوم شاهد چنین حجمی از اجساد نبوده و اگر هم تعداد اجساد افزایش یافته محدود به چند روز یا نهایتا چند هفته بوده است. به گفته او حتی در دوران جنگ و زلزلهها نیز چنین حجمی از اجساد به بهشت زهرا سرازیر نشده است.
خال میگوید که بهشت زهرا اکنون ۲۶۰ روز است که در بحران به سر میبرد و روشن نیست چند ماه دیگر این شرایط ادامه خواهد داشت.
این خبرگزاری آمریکایی در ادامه مینویسد، یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در زمینی به مساحت پنج کیلومتر مربع در بهشتزهرا دفن شدهاند. بهشتزهرا یکی از بزرگترین قبرستانهای جهان و بزرگترین قبرستان برای جمعیت ۸.۶ میلیون نفری تهران است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
ایران در بین کشورهای منطقه وخیمترین وضعیت را از نظر گستردگی شیوع کرونا، آمار مبتلایان و جان باختگان دارد. آمار مبتلایان ۷۱۵هزار نفر و آمار جانباختگان حدود ۴۰هزار نفر گزارش شده است. با این حال برخی ناظران و مقامات بارها اعلام کردهاند که آمار واقعی قربانیان دستکم سه برابر بیشتر از آماری است که به طور رسمی اعلام میشود. از سوی دیگر در یک ماه گذشته ۱۰ بار رکورد مرگ روزانه ناشی از کرونا شکسته شده است.
برای مثال تنها در روز چهارشنبه ۴۶۲ مورد مرگ گزارش شده و نیمی از آمار قربانیانن در سراسر کشور نیز مربوط به تهران است.
آسوشیتدپرس با اشاره به طرح توسعه بهشتزهرا پس از جنگ ایران و عراق مینویسد، این درحالی است که تنها در ماههای اخیر ۱۵هزار قبر جدید در بهشتزهرا حفر شده است. این خبرگزاری آمریکایی پیشتر تصاویر ماهوارهای از حفر هزاران قبر سه طبقه منتشر کرده بود که اغلب آنها به قربانیان کرونا اختصاص مییابد.
خال به آسوشیتدپرس میگوید که به طور متوسط روزانه ۱۵۰ تا ۱۷۰ جسد در بهشت زهرا میشد، اما این رقم اکنون به ۳۵۰ جسد رسیده است. آن هم به طور متوسط.
این خبرگزاری آمریکایی به سراغ یکی از روحانیون بهشت زهرا رفته است. میثم رجوی میگوید، به طور متوسط روزانه ۲۵ تا ۳۰ نماز میت به جا میآورد. به گفته او ۱۲ روحانی روزانه برای همین تعداد جسد نماز میت می خوانند.
آسوشیتدپرس در حالی از سیل اجساد به بهشت زهرا خبر میدهد که مقامات جمهوری اسلامی نه تنها در مدیریت یک بیماری همهگیر ناتوان هستند، بلکه نشانهای از برنامه ریزی منسجم و عزم راسخ برای مقابله با این بحران هم مشاهده نمیشود.