اگر سگها را بتوان آموزش داد که اشخاص آلوده به ویروس کرونا را بو بکشند، شاید بتوانند در مبارزه با این ویروس موثر باشند.
پژوهشگران استرالیایی تعلیم چهارده سگ در یک مطالعه امکانسنجی را آغاز کردهاند، و در صورت موفقیت، این سگها ممکن است بخشی از یک فرایند غربالگری بیماران شوند.
مطالعات قبلی نشان داده است که سگها میتوانند بوهای خاصی را که ترکیبات آلی فرّار نامیده میشوند، تشخیص دهند. بدن انسانهای مبتلا به ویروس این بو را میدهد.
دکتر آن-لیزی پیبر، از دانشکده علوم جانوری و دامپزشکی دانشگاه آدلاید، گفت که آموزش کنونی در شهر آدلاید و در مرکز برنامه سگهای ردیاب مرزبانی ملی استرالیا، دقت سگها را در تشخیص این ترکیبات آلی در نمونههایی از عرق تن مبتلایان به کرونا اندازهگیری خواهد کرد.
در این تحقیق، سگها مستقیما کسانی را که نتیجه آزمایش کرونای آنها مثبت بوده است، بو میکشند.
او گفت: «سگها را میتوان در فرودگاهها مستقر کرد و نیز از آنها برای غربالگری کارکنان بیمارستانها و مسافران در قرنطینه استفاده کرد.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
معمولترین آزمایشی که برای تشخیص کووید-۱۹ به کار میرود، واکنش زنجیرهای پلیمری (پیسیآر) نام دارد که در آن، با یک گوش پاککن، از مجرای بینی اشخاص یا ته حلق آنها نمونهبرداری میشود.
سپس آن نمونه آزمایش میشود تا مشخص شود که مواد ژنتیکی ویروس، موسوم به آرانایُ، در آن هست یا نه.
برخی پژوهشها پیشنهاد کردهاند که سگهای آموزشدیده تخصصی ممکن است بتوانند ماده فرّار آلی ویروس کرونای موجود در بدن اشخاصی را که علایم بیماری نشان نمیدهند یا در مرحله نهفتگی هستند، تشخیص بدهند. وجود ویروس در مرحله نهفتگی همیشه در آزمایش پیسیآر مشخص نمیشود.
دکتر سوزان هیزل، همکار این تحقیق، گفت: «بینی سگ از بهترین فناوری موجود تشخیص افراد مبتلا به ویروس هم حساستر است.»
«با استفاده از رویکردی علمی به آموزش سگها، امیدواریم کاربردهای سگهای ویروسیاب را در آینده افزایش بدهیم.»
انتظار میرود که نتایج این تحقیق اوایل سال آینده منتشر شود. به گفته پژوهشگران، پس از آن باید تحقیق بیشتری در جامعه انسانی انجام شود.
AP