گزارشهای اخیر حاکی از آن است که شرکت ملی نفت ایران به عنوان بازاریاب دولتی نفت، دستکم به پنج پالایشگاه در سراسر منطقه مراجعه کرده تا درباره احتمال عرضه نفت در صورت کاهش تحریمها مذاکره کند.
به گفته افراد مطلع در این زمینه که در مصاحبه با بلومبرگ نخواستند نامشان فاش شود، گفتوگوهای صورت گرفته مقدماتی است و هنوز درباره حجم فروش و قیمتها بحث نشده است.
بنابر این گزارش در سال جاری میلادی دو بار با یک واسطه تماس گرفته شده است. این درحالی است که در سال ۲۰۲۰ هیچ تماسی وجود نداشته است. وزارت نفت ایران از اظهارنظر در اینباره خودداری کرد.
فروش نفت خام ایران پس از تشدید تحریمها از سوی دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین ایالات متحده از اواسط سال ۲۰۱۸ و خاتمه بخشیدن به معافیتها برای برخی از کشورها در سال ۲۰۱۹، کاهش یافت.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
با این حال، هنوز تعدادی از پالایشگاههای چینی به دریافت مقداری نفت ادامه دادند. پیش از این که تحریمها برای اعمال فشار برای فشار بر تهران و مذاکره مجدد در مورد توافق هستهای اعمال شود، چین و هند بزرگترین خریداران نفت ایران در آسیا بودند و پس از آنها کره جنوبی و ژاپن بیشترین میزان نفت را از ایران خریداری میکردند.
صادرات جمهوری اسلامی در اوایل سال ۲۰۱۸ حدود دو و نیم میلیون بشکه در روز بود.
به گزارش بلومبرگ در حالی که صادرات نفت ایران هنوز تحریم است، حمل و نقل زیاد شده و محمولههای نفتی که در مسیر چین هستند، بر خلاف خواست این کشور مورد توجه قرار گرفته است.
هند هم امیدوار است كه بایدن در برابر ایران موضع نرمتری داشته باشد تا سومین واردكننده بزرگ نفت در جهان بتواند منابع نفت خام خود را تنوع بخشد.
واشینگتن ادعا میکند که ایران برای خنثی کردن تحریمها مبدا نفت خام خود را پنهان میکند. اخیراً وزارت دادگستری دو میلیون بشکه نفت خام داخل یک نفتکش یونانی را توقیف کرد و گفت که مالک با مدارک جعلی ارایه شده فریب خورده و به او گفته شده که محموله نفتی متعلق به عراق است.