شورای سراسری علمای دینی افغانستان جنگ جاری در این کشور را حرام خوانده و تاکید کردند که این جنگ، جهاد نیست و باید پایان یابد.
رئیس و اعضای سرتاسری شورای علمای دینی افغانستان (شیعه و سنی)، در ضیافت افطاری که از سوی محمد اشرف غنی، رئیسجمهوری این کشور به ارگ دعوت شده بودند، حمایت و پشتیبانی خود را از نظام موجود در افغانستان اعلام کردند و جنگ جاری در این کشور را حرام خواندند و بر پایان یافتن هرچه زوتر آن تاکید کردند.
آنان طالبان را فاقد یک برنامه یا طرح برای پایان جنگ و تامین صلح در این کشور دانستند و گفتند: «جنگ جاری دشمنان افغانستان حرام است و جهاد نیست. ما از روند صلح حمایت میکنیم و خواهان آتشبس فوری هستیم، زیرا آتشبس نیاز مبرم برای مذاکرات صلحی است که باید به وجود بیاید.»
علمای دینی این کشور، ضمن محکوم کردن تروریسم تاکید کردند که مسئولیت علمای دینی است تا از مردم، تقویت روحیه نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان حمایت و تلاش کنند تا جنگ پایان یابد و صلح و ثبات پایدار تامین شود.
حرام خواندن جنگ جاری افغانستان نهتنها از سوی علمای دینی افغان، بلکه از سوی علمای اسلامی سایر کشورها و به ویژه سازمانهای جهانی اسلام نیز بارها انجام گرفته و بر پایان آن و تامین صلح پایدار در این کشور تاکید شده است.
علمای دینی افغان و سایر کشورهای اسلامی بارها با صدور اعلامیههای جداگانه تاکید کردهاند که این جنگ ضد اسلام و مسلمانان افغانستان است و همیشه از مردم بیگناه زن، مردم، کودک و پیر و جوان این کشور قربانی میگیرد.
در همین حال، رئیسجمهوری افغانستان در دیدار با شورای سرتاسری علمای این کشور آمادگی حکومتش را برای صلح و جنگ با دشمنان افغانستان اعلام کرد، اما مذاکرات را بهترین گزینه برای پایان جنگ و تامین صلح و ثبات خواند و به طالبان گفت: «پیام شما چیست، چه کسی را میکشید، چه چیزی را از بین میبرید و ویرانیها را چگونه آباد میکنید؟ اکنون وقت آن رسیده است که به جنگ پایان دهید.»
آقای غنی، گفت: «ما برای صلح اراده، طرح و آمادگی کامل داریم و نیز برای مبارزه با دشمنان افغانستان آماده هستیم.»
اشرف غنی، بار دیگر از پاکستان به دلیل حمایت از دشمنان افغانستان انتقاد کرد و گفت: «اگر پاکستان میخواهد به آسیای مرکزی برسد، باید از صلح پایدار در افغانستان حمایت کند.»
این چندمین بار است که در یک ماه اخیر، رئیسجمهوری افغانستان به تندی از پاکستان انتقاد میکند. او چند روز پیش در سفر به استان قندهار نیز با عصبانیت خطاب به پاکستان گفت: «حالا تصمیم با شما است که راه صلح را در پیش میگیرید یا جنگ را و اگر جنگ در افغانستان بیشتر شود، بدون شک شما (پاکستان) نیز ضرر میکنید.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
آقای غنی و مقامهای نظامی و سیاسی افغان، بارها از حمایت پاکستان از طالبان و فراهمسازی مکانهایی برای آنان در این کشور انتقاد کرده و گفتهاند که پاکستان در شعلهور ساختن جنگ و حمایت از دشمنان افغانستان مستقیما دست دارد و بارها اسناد و شواهدی در این زمینه برای دولت پاکستان فرستاده شده است، اما این کشور باز هم دست از حمایت دشمنان افغانستان بر نداشته است؛پاکستان همواره این اتهامات را رد کرده است.
از جنگ جاری طالبان با دولت افغانستان بیش از بیست سال میگذرد. این جنگ قربانیهای زیادی از افغانستان و مردمش گرفته و میگیرد. شدت جنگ، کشتار و ویرانی در افغانستان باعث شد که علمای دینی سایر کشورهای اسلامی به پا خاسته و جنگ افغانستان را نه جهاد، بلکه ضد اسلام بخوانند و با صدور اعلامیههای جداگانه خواستار پایان این وضعیت شوند. آنان در اعلامیههایی که صادر کردهاند به طور مستقیم از طالبان خواستهاند که به جنگ و کشتار در افغانستان پایان بدهند و تلاش کنند تا از راه مذاکره و گفتوگو به اهدافی که دارند برسند، اما طالبان نهتنها تاکنون به فتوای علمای مسلمان افغانستان و جهان توجه نکردهاند، بلکه نسبت به گذشته بر شدت خشونت و جنگ افزودهاند.
گفتنی است که تنها علمای دینی پاکستان هستند که جنگ طالبان علیه دولت افغانستان را حلال میدانند. علمای پاکستان نه به شکل پنهانی، بلکه به طور علنی و رسمی در کنفرانسهای خبری و خطبههای نماز جمعه، بارها جنگ جاری در افغانستان را حلال اعلام و بر دوام آن تا رسیدن طالبان به قدرت تاکید کردهاند. به همین دلیل است که پاکستان اصلیترین حامی مالی، نظامی و معنوی گروه طالبان شمرده میشود. مقامهای افغان بارها تاکید کردهاند که حکومت و علمای پاکستان باید از این حمایت دست بردارند و طالبان را ابزار برای اهداف خود و ویرانی افغانستان و کشتار افغانها نسازند، حرفهایی که بهنظر نمیرسد در پاکستان گوش شنوایی برای شنیدنشان وجود داشته باشد.