حراج بی‌سروصدای خودرو‌های توقیفی؟

استفاده از رانت‌های مختلف برای واردات خودروهای لوکس به ایران در سال‌های اخیر خبرساز شده است

خودروهای توقیفی در گمرک - اقتصاد آنلاین

دبیر انجمن واردکنندگان خودرو اعلام کرد اردیبهشت‌ماه امسال هزار دستگاه خودروی خارجی لوکس به سازمان اموال واگذار شده و قرار بود برای آزادسازی مابقی خودرو‌ها رأی قضائی صادر شود. حالا، اما سازمان اموال تملیکی سال گذشته در سکوت، خودرو‌های لوکس را فروخته است.

به گزارش تجارت نیوز، مهدی دادفر در این رابطه گفت: «هزار خودرو در انبار سازمان اموال تملیکی وجود داشت که سال گذشته حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ دستگاه خودرو‌های خارجی به مزایده گذاشته و فروخته شد.»

بر اساس گزارش‌های منتشر شده، تعدادی از خودرو‌های لوکسی که از سال ۹۷ در گمرک ایران بلاتکلیف مانده بود، توسط این سازمان و در سکوت خبری به فروش رسیده است.

گفته می‌شود این خودروها به سازمان اموال تملیکی واگذار شده و توسط همین سازمان نیز به حراج رفته است. اگرچه، سازمان اموال تملیکی این ادعا‌ها را رد می‌کند.

ماجرا از این قرار است که گمرک ایران به دلیل برخی اختلاف‌ها و مشکلات، تعدادی از خودروهای لوکس وارداتی را توقیف کرد و پس از مدتی آن را به سازمانی مرتبط یعنی اموال تملیکی واگذار کرد. این سازمان نیز پس از مدتی خودروها را به حراج گذاشته است.

واردکنندگان ادعا می‌کنند که خودروهای وارداتی آنها در بازار آزاد به فروش رفته است.

در مقابل، میرمعینی، معاون بهره‌برداری و فروش سازمان اموال تملیکی به ایسنا گفته است سازمان اموال تملیکی خودرو‌های در اختیار را از طریق سامانه تدارکات الکترونیک دولت به فروش می‌رساند و با ورود به آن مشخصات خودرو‌های فروخته‌شده قابل مشاهده خواهد بود؛ بنابراین اینکه دبیر انجمن واردکنندگان خودرو تشخیص داده‌اند ۸۰۰ خودروی لوکس وارد بازار شده است، لطف کرده و اعلام کنند بر اساس کدام اسناد و مدارک این موضوع را مطرح کرده‌اند و آن را به ما ارائه کنند تا اطلاع پیدا کنیم چطور ۸۰۰ خودروی لوکس را در بازار به فروش رسانده‌ایم که از آن خبر نداریم.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

آذر سال گذشته، تقی تقی‌پور، مدیرکل دفتر ارزیابی کالاهای صادراتی و وارداتی سازمان ملی استاندارد، در گفتگو با ایسنا با اشاره به این که یک هزار و ۴۰۰ خودروی باقی‌مانده در گمرک‌ها به سازمان اموال تملیکی تحویل داده شده، گفت: «اما قبل از این، سازمان ملی استاندارد همه راه‌های پیش‌بینی شده برای حل مشکل آنها را بررسی کرد که خودروها حائز هیچ کدام از شرایط نبودند. به طور کلی هیچ مستند قانونی یا دستاویز دیگری وجود ندارد که بر مبنای آن بتوان خودروها را ترخیص کرد.»

استفاده از رانت‌های مختلف برای واردات خودروهای لوکس به ایران در سال‌های اخیر خبرساز شده است. به همین دلیل ترخیص این خودروها با حساسیت بیشتری انجام می‌شود. تعویض قطعات خودروها پدیده‌ای است که در نتیجه دپوی طولانی‌مدت خودروها در گمرکات به وجود آمده است.

در سال‌های اخیر حدود ۱۳ هزار دستگاه خودروی لوکس که به‌تدریج وارد ایران شده‌، به دلایل مختلف دپو شده‌اند.

در نیمه دوم سال گذشته و با مصوبه هیئت دولت، هفت هزار و ۱۵۳ دستگاه از هزاران خودروی لوکس دپو شده در گمرک ترخیص شد و ترخیص پنج هزار و ۱۰۸ دستگاه دیگر به دلایل «پایان مهلت تعیین شده» و «عدم حل و فصل مشکلات مربوطه» در گمرک‌ها باقی ماند. ‍